Skocz do zawartości

[Microsoft] Algo przeczytało maila, wykryło i doniosło na pedofila.

novum

Rekomendowane odpowiedzi

Co tu dużo pisać...

https://www.pcworld.pl/news/398136/Microsoft.wykrywa.pedofila.dzieki.OneDrive.html

Nie popieram pedofilów! To oczewiste i jestem za takimi akcjami.

Bardziej chodzi mi o naszą prywatność w usługach Mikrosoftu, czy Google. A raczej śmiało można powiedzieć brak prywatnosci... ;-)

Edit:

Do: moderator,

prosze poprawić w tytule z [Mikrosoft].....[Microsoft] ... z pośbiechu zrobiłem "byka." :)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Mimo szczytnej idei, zdecydowanie nie popieram, ale wszystko wkazuje że będzie to szło właśnie w tym kierunku. Z tym, że skoro można wykrywać pedofili, można też wykrywać inne rzeczy i sprzedawać firmom reklamowym a potem okazuje się że mail (oczywiście nie tylko) został pozyskany z ogólnodostępnych źródeł i akurat reklama w nim zawarta pasuje w 100% do tego co sobie gdzieś tam zapisaliśmy.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Pod płaszczykiem ochrony przed pedofilami dostajemy po du**e, a każde nasze dane nie są prywatne, tylko w rękach korpo. Nieważne czy jest to Google, Apple czy Microsoft, wszyscy wszystko skanują, a my nie możemy z tym nic zrobić. Niby można nie korzystać z dobrodziejstw technologicznych, synchronizacja telefonu z onedrive jest super.

Ciekaw jestem jaki jest procent pedofilów na świecie i ilu da się dzięki tego typu skanowaniu wszystkiego dorwać. Ostatnio była mowa o dwóch - jednego złapało Google, drugiego MS, jeszcze niech jednego Apple dla przykładu złapie...

Nie ma w internecie firmy,która nie szpieguje. Chociażby poprzezsłynne ciasteczka. Nawet to forum zbiera informacje o użytkownikach,zapisuje na naszych urządzeniach różne ciacha. ;)

Należy się przygotować, że będzie jeszcze gorzej. Inwigilacja jest za przyzwoleniem władców tego świata. To jest właśnie ACTA.

Info od Google i MS to tylko preludium. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Kto w imię bezpieczeństwa rezygnuje z wolności, nie zasługuje na jedno i drugie.

Nie dajcie sobie ludzie wmówić, że to dla Waszego dobra. Zaraz będziecie mieć monitoringi w domach i czipy pod skórą - bo będzie bardzo bezpiecznie.

Goowno prawda.

Ko będzie chciał to czip sobie wyjmie, a kamerę w waszym domu zepsuje.

O_o

Regularnie są odbierane nam różne prawa pod różnymi przykrywkami, szczególnie walki z przestępczością czy tam inną pedofilią. Nie bagatelizuję problemu przestępstw, ani pedofilii, ale tracą na tym wszyscy normalni. To można porównać do zakazu posiadania broni i karaniu za przekroczenie obrony koniecznej. [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] ma broń, może skrzywdzić mnie lub moją rodzinę. Ja mogę pogrozić mu nożem kuchennym, bo - w zależności od sądu i wyroku - za dźgnięcie można zostać ukaranym.

I inne przeróżne zakazy - prohibicja narkotyków, kto chce to dostanie, a mafia się bogaci itd., itd. Mam nadzieję, że kiedyś taki sposób myślenia władz się skończy i zrozumieją, że wprowadzenie ustawy nic nie zmienia, ale to długa droga przed nami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności