Skocz do zawartości

Czy to jest SPAM?

feniks2003

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio przegladałem stronę pewnej firmy i natrafiłem na coś takiego:

w CSS

#info {position: absolute; left: 30px; top: 30px;  visibility: hide; visibility: hidden; }

a w index php poiędzy <div id="info">...</div> jest ogromny tekst ze słowami kluczowymi, gdzieś na 30 linijek kodu. Za to jak się odpali strone to widać tylko obrazek firmy, a po kliknięciu w nieo przechodzi się do głównej strony.

Mi się wydaje że to jest "lekko" nieuczciwe, ale chciałbym podpytać fachowców.

Z góry dzięki za poświęcony czas i za jakąś odpowiedź.

Fen

/edyta

jeszcze żeby tego było mało to w div jest H1 !

Skuteczne pozycjonowanie stron w Google powinno byc priorytetem dla każdego sklepu internetowego.

sir nimek napisał(a):

Tom jest głupi i bezsensowny SPAM. Odradzam korzystać z usług takiej "profesjonalnej" firmy.

Pozdrawiam

Dzięki sir nimek. Zaczynam to zgłaszczać do wyszukiwarek, prawie w każdej są na pierwszym miejscu :angry:

Skuteczne pozycjonowanie stron w Google powinno byc priorytetem dla każdego sklepu internetowego.

Rozumiem, że chesz "dokopać konkurencji" :soczek:))

Ta praktyka jest pierwszej wody spamem.. ale zgłaszanie tego do wyszukiwarek będzie w niewielu przypadkach skuteczne ..

Równolegle do "zgłaszania" (albo jeszcze lepiej zamiast) zacznij pozycjonować swoją stronę aby wybić się do góry, a nie walcz jak lew aby innych pozycje osłabić ..

kimir napisał(a):

Równolegle do "zgłaszania" (albo jeszcze lepiej zamiast) zacznij pozycjonować swoją stronę aby wybić się do góry, a nie walcz jak lew aby innych pozycje osłabić ..

Eeeeeee... Przecież to najlepsza technika pozycjonowania oczywiście tajna ;) tak zwane kapozycjnowanie.

Po co te cale stawianie linkow, optymalizacja kodu, statystyki, dobieranie słów, arkusze itd. Jesteś na 300 miejscu wysyłasz 300maili, wykonujesz 50 telefonów i już za kilka dni strona pnie sie w gore :soczek:

viras napisał(a):
[edytowane-Erbit]

Nie cytuj bez potrzeby

No widzisz akurat ta witryna jest w każdej wyszukiwarce na czołowych pozycjach. Ja sobie pozycjonuje strone spokojnie, ale jej się nie da przeskoczyć. Sprawdzałem tylko pierwszą ich stronę, a dalej pewnie nie jest lepiej.

A z drugiej strony jesli takie "firmy" będą istnieć to mniej ofert dla Was :soczek:

No dobrze w Google może i jest łatwo przeskoczyć, ale w Onet, Wp? Chyba nieco trudniej. Zresztą po to są formularze do zgłaszania spamu, żeby to zgłaszać. A jak się nie będzie zgłaszać to coraz wiecej będzie pozycjonerów za 9,99 :soczek:

sir nimek, moze jest g_wno warty, ale jak widac, skuteczny.

W takim wypadku niemialbym oporow przed "donoszeniem". Oczywiscie pozycjonowac swoja strone nalezy nadal.

Wydaje mi sie, ze ci z was, ktorzy bronia spamujacej strony, sami stosuja takie praktyki i stad wysmiewanie spam raportow.

mw.org.pl

zwoliludu.gif

Potrzebne ci są jakieś gadżety reklamowe, np. czapeczki lub t-shirty?

Prwie dwóletni katalog SEO, moderowany niemal codziennie.

Jeśli grasz w OGame zobacz na strone naszego sojuszu!

Jazeon - Ja nie stosuje jak to określiłeś "Tego rodzaju spamu" i wszyscy tu na forum co mają nieco wiedzy o seo też go nie stosują.

Dlaczego? Bo jest mało skuteczny w porównaniu do siły BL. Więc nie warto. Zgoda, że w Onecie można coś nim zdziałać, ale to się nie opłaca ze względu na ryzyko obniżenia pozycji w G. Ja osobiście pod tym względem mam czyste sumienie. I wiem, że BL w Onet i WP tez ładnie można pozycję podbijać.

Wyśmiewanie spamreport to nie obrona spamu tylko samo życie, żeby Google Onet czy WP ruszylo tyłek w sprawie spamu to mjusisz 10 maili dziennie wysyłać bo inaczej lipa - brak reakcji.

Cytat

Wyśmiewanie spamreport to nie obrona spamu tylko samo życie, żeby Google Onet czy WP ruszylo tyłek w sprawie spamu to mjusisz 10 maili dziennie wysyłać bo inaczej lipa - brak reakcji.

Zgadza się.

Zgłoś oczywiście spam raport, nie zaszkodzi, ale licz na siebie i na swoje umiejętności i więcej czasu przeznacz na pozycjonowanie swojej strony, a nie walke z wiatrakami.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Setia napisał(a):
[edytowane-Erbit]

Nie cytuj bez potrzeby

Tak zrobiłem właśnie. Nie myślcie sobie że zaczynam pozycjonowanie od znalezienia haczyków na konkurencję. Moja witryna jest w każdej wyszukiwarce w pierwszej dziesiątce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności