Skocz do zawartości

Przeniesienie sklepu z subdomeny na domenę.

michalowsky

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym dzisiaj spytać się bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek w jaki sposób mógłbym przenieść sklep z subdomeny na domenę tak, by wykorzystać pozycję strony oraz sklepu w google. Oba kanały były w miarę pozycjonowane i nie chciałbym zaczynać od nowa.

Na stronie stoi stara już strona, a w tym momencie bardziej chciałbym skupić się na prowadzeniu sklepu. Czy jest jakiś sposób na poinformowanie google o sytuacji przejścia?

Czy według seo będzie to lepsze rozwiązanie posiadania sklepu na domenie?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Osobiście to ja bym tam tego nie robił jeśli sklep dobrze stoi w wynikach, to nie ma co ryzykować.

Vivus Opinie: https://antyhaczyk.blogspot.com/2015/05/vivus-opinie-pozyczki.html - opinie o Vivus i innych firmach pożyczkowych

Lokaty BGŻOptima https://www.eit-centrum.waw.pl/bgzoptima-opinie-lokaty-konto/ Konto BGŻ Optima + lokata bezkarna, opinie i Analiza.

Szukasz leasingu na samochód? Tani leasing https://antyranking.blogspot.com/2017/02/najlepszy-leasing-najtanszy-gdzie.html Najlepszy leasing samochodowy.

Nie stoi aż tak dobrze jakby chciał. W planach na najbliższy czas jest pozycjonowanie sklepu.

Gdzieś ktoś kiedyś wspomniał, że lepiej dla seo jest gdy sklep stoi na domenie niż subdomenie.

Chodzi dokładniej o to, czy ma to faktycznie znaczenie oraz czy jeśli mam w serpach stronę to czy po przeniesieniu na jej adres sklepu wyświetli się sklep (w wyszukiwarce), a jeśli trzeba to w jakiś sposób zrobić to czy moglibyście podpowiedzieć jak.

Dodatkowo co z miejscami typu katalogi itd, w których mam adres do strony, czy jeśli pojawi się na jej miejscu sklep to jak to wpłynie oraz czy muszę robić jakieś przekierowanie na subdomenie by przekierowywała ona na stronę sklepu, czy będzie to się działo automatycznie?

Jeżeli na subdomenie masz już dłuższy czas e-sklep... ja bym pozostawił tak. Co ci to da, że przeniesiesz na domenę główna ?? Przeważnie sklepy internetowe pozycjonuje się "na długi ogon"... czyli w skrócie starasz się wypozycjonować np. kategorie, karty produktu....więc po co przenosić sklep na str. gł.? Skup sie na optymalizacji, poprawieniem treści opisów na unikatowe, własnoręczne fotografie itd... ;)

Co do domeny głównej. W tym miejscu można by było zastosować strategie "content marketing", czyli stawiamy np. branżowy specjalistyczny blog, gdzie publikujemy wpisy poradnikowe dla naszych potencjalnych klientów. Należny pamiętać, że wpisy trzeba również promować np. pozycjonować na długi ogon w Google, kampanie reklamowe na Facebook itd. To doskonała metoda wykorzystania domeny głównej....

Tak na szybko, poczytaj sobie... o tutaj:

https://www.whitepress.pl/content-marketing-polska/blogowanie-content-marketing-a-e-commerce/

Cóż, nie powiem... troszkę pracy z tym jest... ale skutki są rewelacyjne w dłuższej perspektywie czasu. ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Powiem szczerze, że faktycznie jest to jakiegoś rodzaju rozwiązanie.

Ogólnie ja wyobrażałem sobie to w taki sposób, że zamieniam sklep na stronę główną, a na subdomenie stawiam blog, w który będę pisać artykuły specjalistyczne. Z założeniem, że sklep ma sprzedawać, więc jest na głównej, a blog ma promować więc na sub.

Więc co w takiej sytuacji czy raczej zostać tak ja jest i na głównej rozwijać content marketing?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności