Skocz do zawartości

Problem z opisem

szy_mat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Strona to mobiledevelopment.pl

Od pewnego czasu borykam się z problemem. Wyświetlany opis jest kompletnie bezsensowny. Mimo podanego w metatagu parametru google próbuje szukać treści na stronie. W związku z tym mam kilka pytań:

- Jak doprowadzić opis do porządku?

- Czy usunięcie slidera i elementu z stronami polecanymi dla useragenta googlebota pomoże?

- Czy przeniesienie treści na początek pomoże?

Widzę, masz WordPess'a i zaimplementowaną wtyczkę "All in One SEO Pack 2.2.2". Ostatnio najpopularniejszą wtyczką pod optymalizacje WP jest:

https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

Spróbuj zmiany... ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Edit:

Już wiem...teraz trzeba powiedzmy "optymalizować" pod słowa kluczowe metatagi, ponieważ Google zaczęło samo wybierać z treści strony to co jest najlepsze dla niego. Na PiO był już o tym wątek, poszukaj sobie. ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

@szy_mat, nie jetem specjalistą od robienia stron ale... Twoja strona wymaga szybkiej zmiany przede wszystkim w wyglądzie chyba, że to jakieś demo.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Chyba problem już rozwiązany bo widzę, że w wynikach wyszukiwania wyświetla się to co masz wpisane w META. Swoją drogą przyłączam się do NIKONEM - zrób coś z tym sliderem i z menu bo wygląda to koszmarnie. Co do menu to proponuję po prostu: Strona główna, Oferta, Cennik, Portfolio, Kontakt...i po sprawie. I tak na poszczególnych pod stronach masz zaledwie po kilka zdań więc lepiej to zebrać do kupy ;)

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

jak koledzy wyżej - trąci amatorszczyzną ta strona..

a nagłówek "Profesjonalne wykonanie aplikacji Android i wiele, wiele więcej" podpowiada, że strona powinna być zayebiaszczo dopieszczona..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności