Skocz do zawartości

Bezużyteczne Katalogi

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

śmierci ? ... ja morduje katalgo raz na tydzień :) to chyba wystarczająco często ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A raz na pół roku, można to nazwać moderacją???

Halo, mamy czerwiec, tutaj katalog.deu.pl ostatni wpis w Lutym, nie chodzi, że jakaś tam strona zotała odrzucona, bo to rozumiem, ale o to, że po co tam dodawać czyjąś stronę, jeśli za rok, to już może nawet dodawanej strony może nie być. Ale tu jest jeszcze dobrze, są ostatnie wpisy, można sprawdzić datę, gorzej jest z CNCat, gdzie nie ma daty i gdybaj człowieku, czy ten katalog jest moderowany. Podobnie jest już z niektórymi qlWeb, nie ma ostatnio dodanych wpisów... może nawet i celowo?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

... nie ma ostatnio dodanych wpisów... może nawet i celowo?

Niestety dokładnie jest tak jak piszesz i dotyczy to również niektórych tzw. katalogów renomowanych czyli stojących dosyć wysoko w G. i których nie ma na Twojej blackliście.

Niektóre katalogi wymagające back linka to niezłe przekręty, ale cóż zrobić? :)

A może takie katalogi to już nie są katalogi SEO?

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

A nie pomysleliscie ze sporo osob ma teraz sesje i nie ma czasu na moderowanie katalogow (w momencie gdy ma sie ich kilka a wpisow na dobe kilkanascie)

ja swoje katalogi bede moderowal najwczesniej za miesiac:) teraz to ciagle egzaminy itp

pozdro

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Przez takie katalogi w internecie robi się tylko śmietnik, a użytkownicy tracą czas na wpisywanie się do nich.

Mar....za przeproszeniem to kpina z mojego katalogu !! (2j.pl) na dzień dziesiejeszy ma PR=5, 47300 stron zindeksowanych przez Google, 2 razy na dzień go moderuje...a znalazł się na blackliscie ;)

Powód:

KATALOG PRZEKIEROWUJE NA seowebdirectory

To, że katalog ma link ADD URL do www.seowebdirectory.net jest obok Dodaj stronę (do 2j.pl) to nie znaczy że nie można dodać do niego strony!!

Dodaj stronę jest dla stron polskojęzycznych a ADD URL jest głównie dla stron w języku angielskim, bo przecież www.seowebdirectory.net jest właśnie po ang.

A nie pomysleliscie ze sporo osob ma teraz sesje i nie ma czasu na moderowanie katalogow (w momencie gdy ma sie ich kilka a wpisow na dobe kilkanascie)

Sesja trwa góra dwa tygodnie, i ona nie ma nic do rzeczy skoro piszę o katalogach, w których ostatni wpis pojawił się w lutym, no chyba, że ktoś do teraz ma sesję zimową.. nic tylko pogratulować.

Mar....za przeproszeniem to kpina z mojego katalogu !!

Mój błąd, katalog został usunięty.

EDIT:

Jednak taka lista może niektórych obrażać, dlatego postanawiam, iż zostanie ona usunięta w najbliższym czasie, tz. nie będzie publicznie dostępna.

EDIT2:

Moderacja przebiega tak, ja dostaję zgłoszenie, sprawdzam katalog, jeśli katalog nie działa, katalog zostaje usunięty ze spisu, na mail dodającego jest o tym fakcie wysyłane powiadomienie.

EDIT3:

Jak ktoś chce może się sprawdzić jako moderator, propozycje na PW :)

I to by było tyle w tym temacie.

Mariusz.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Mar nie usuwaj listy nikogo nie obraża. Jeśli ktoś uważa, że jego katalog nie powinien być na blackliście to bez problemu się z Tobą skontaktuje.

Możesz ewentualnie zmienić nazwę listy nie blacklista tylko - katalogi oczekujące na wyjaśnienie autorów co do ich niepoprawnego funkcjonowania :)

Jednak taka lista może niektórych obrażać ...

To jest oczywiście Twój wybór, ale zastanów się. Jeśli przyczyna umieszczenia katalogu na liście jest zgodna z rzeczywistością to to nikogo nie obrażasz tylko ostrzegasz! Jeśli przyczyna zniknęła to znaczy, że autor poprawił katalog i nie ma problemu z wysłaniem maila zamiast płakać po forach!. Już obudziłeś kilku właścicieli ze snu zimowego, masz szansę obudzić następnych, a "cfaniaczków" należy tępić.

Jeśli zostało Ci jeszcze trochę siły to publikuj!

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Już obudziłeś kilku właścicieli ze snu zimowego, masz szansę obudzić następnych, a "cfaniaczków" należy tępić.

Swiete slowa ... po ch....j komus katalog ktory jest martwy. Mar nie odpuszczaj jak widze to wiecej opini jest pozytywnych. Spam katalog kazdy moze miec ale nie kazdy moze miec taki do ktorego wpisze swoja strone. Ja osobiscie nie wpisuje wlasnych stron do kazdego katalogu jak leci - jak widze sa tacy ze wpisuja jak popadnie do kazdego ktory pojawi sie na forum. Rozwianie takie nie wrozy dobrze :)

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

• 3 tygodnie później...

Witam...

...sorki że się odważe mieć nieco odmienne zdanie, ale IMHO tworzenie odrębnego katalogu z katalogami "niepewnymi" jest mało skuteczne. Skoro wiadomo że wielu ludzi korzysta z Katalogu katalogów Mar'a, a o istnieniu "antykatalogu" niewielu wie, to wiadomo że z tego drugiego pożytek jest niewielki, a na dodatek jak sie okazuje, w "antykatalogu" zdarzają się niewinne katalogi.

Myślę że usunięcie martwych katalogów ze spisu katalogów Mar'a byłoby bardziej skuteczne. Wszak nieco bezsensowne wydaje sie promowanie martwego katalogu w spisie i równoczesne ostrzeganie o tym że ten katalog jest martwy - w innym spisie.

Zabawa w policjanta katalogowego jest nieciekawym zajęciem, ale skoro się na to Mar zdecydowałeś to nie stosuj półśrodków tylko wycinaj te chwasty, byle nie na oslep, bo nadam Ci przydomek ORMO-wca.

• 3 tygodnie później...

Jestem w szoku, nie znalazłem tam mojego qlweba, którego kiedyś popełnilem ;) A sam bym się do niego nie wpisał...

No ale zacząłem się nim ostatnio zajmowac, weszła moderacja, podlinkowałem, może tak dla zachęty blacklista mnie ominęła :>

Realnie katalogów które coś dają jest może z 500... są qlweby, które isnieją w sieci od dawna, a zapytanie site pokazuje tylko na główą stronę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności