Skocz do zawartości

Konwersja w reklamach tekstowych i graficznych

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie konwersji.

Utworzyłem 2 kampanie:

1. Kierowana na sieć wyszukiwania (w niej wyświetlamy reklamy tekstowe).

2. Kierowana na sieć reklamową (reklamy graficzne).

Dla tych powyższych kampanii podpiąłem konwersje.

Moje pytanie brzmi:

W jaki sposób mogę oddzielić konwersje przychodzącą z reklam tekstowych od konwersji z reklam graficznych.

Obie kampanie kierują do tych samych podstron związanych z rekrutacją w uczelniach. Dla obydwu kampanii cel jest ten sam, chciałbym tylko zmierzyć skuteczność poszczególnych kampanii a obecnie konwersje wpadają w jedno miejsce.

Moim głównym celem jest przyciągnięcie jak największej liczby studentów, dlatego też zdecydowałem się na kampanie reklam graficznych.

Rozumiem, że masz analytics?

Tam masz czarno na białym w raportach adwords, ile konwersji było z danej kampanii.

To samo w adwords, na poziomie kampanii dostosuj kolumny, wybierz skuteczność -> dodaj konwersje i przy konkretnej kampanii będziesz miał kolumnę z informacjami.

Bardzo wściekła meblościanka

• 1 miesiąc temu...

To samo w adwords, na poziomie kampanii dostosuj kolumny, wybierz skuteczność -> dodaj konwersje i przy konkretnej kampanii będziesz miał kolumnę z informacjami.

Dodatkowo segment konwersji w AdWords (jeśli masz więcej konwersji i nie wiesz, która wpadła)

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności