Skocz do zawartości

Pozycjonowana fraza nie wpada nawet do TOP100

aras1991

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

myślę, że to odpowiedni dział, mianowicie, pozycjonuje sobie portal. Jest on zoptymalizowany, strona główna dopasowana do tej frazy. Od jakiegoś czasu zamieściłem kilkanaście linków na tę frazę, dodatkowo też na inne. Inne wchodzą do TOP50, a ta jedna, do której ahrefs.com pokazuje 75% linków nie chce wskoczyć do TOP100. Nie ma żadnego filtra, bana, w Google Webmasters niczego nie ma. Dodam, że wyników wyszukiwania na tę frazę jest 489 000. A Google Keyword Tool pokazuje ją jako średnio skomplikowaną.

O co tu może chodzić?

Strony i frazy nie chciałbym publicznie wypisywać, bo to projekt znajomego, którym się zajmuje.

Ahrefs.com linki pokazuje, nie wiem natomiast jak sprawdzić czy je G zaindeksowało.

@qlwik:Linków wszystkich póki co jest dopiero około 20, bo w sumie dopiero zaczynam, ale z 75% jest właśnie na tę frazę.

@qlwik:Linków wszystkich póki co jest dopiero około 20, bo w sumie dopiero zaczynam, ale z 75% jest właśnie na tę frazę.

nie chce być niemiły, dlatego napiszę tak: 20 linków to prawdopodobnie zdecydowanie za mało aby wbić topy.

Tutaj masz szpeców co na dzień tyle dodają lub więcej no i takich co samą optymalizacją wbijają opony - ale jak widać u Ciebie się druga opcja nie udała :)

Zdaję sobie sprawę, że linków jest mało, ale żeby w TOP100 ta strona nie była to mnie bardzo dziwi. Sprawdzałem statusy stron, które mają odległe pozycje, np, 70-80 i one w ogóle linków do siebie nie mają. Dlatego pytam tutaj i w takim dziale :)

Mogą być lepiej zoptymalizowane, mogą mieć zablokowany dostęp robotów, mogą mieć 301, może narzędzia typu ahrefs, nie znalazły linków.

20 linków z marnych źródeł to tak jakby ich w ogóle nie było

Mam ostatnio podobną sytuację z jedną stronką, biję naprawdę dużo powyżej tego co dostaje a fraza ni hu hu i stoi sobie... i mam mnie głęboko w duszy :) także i takie sytuacje się zdarzają. Chociaż sądząc po hmm "nie wiem jak sprawdzić linki google..." to może nie być ten sam problem :)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Ja też mam podobny problem ale ze wszystkimi frazami :) Moim zdaniem to kwestia czasu. Dla przykładu robiłem kilka miesięcy stronkę pod AdWords i dodałem ją tylko do kilku katalogów + precli ale później mi się nie chciało pozycjonować ponieważ stwierdziłem że ta strona niema przyszłości i ją zostawiłem z tymi kilkunastoma linkami. Teraz patrzę na wyniki i za pier*** nie mogę jej prześcignąć nowo zrobioną stroną na te same frazy a dodam że niestety tamtą stronę sprzedałem za parę groszy na all. Cóż. Poczekam trochę i zobaczymy. Tobie też tak radzę. A jakiego rodzaju masz te linki katalogi, precle , zaplecze ???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności