Skocz do zawartości

Nauka pozycjonowania

arizzone33

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja bym zadał pytanie czy nauka pozycjonowania aktualnie jest w ogóle opłacalna/przyszłościowa. Pamiętam jak sam zaczynałem ogarniać temat ze 3 lata temu, to na pierwszej stronie po tygodniu miałem chyba z 500 wejść dziennie, więc i podjaranie było do nauki. Aktualnie nie wyobrażam sobie czegoś takiego dla osoby, która nic nie wie. Wręcz przeciwnie, nawet jak się ma doświadczenie to jest ciężko cokolwiek wbić.

Masz chłopie problem, gości od których możesz się czegoś nauczyć jest pewnie może z 20 w Polsce, reszta pozycjonerów to: dodać do katalogów jakimś automacikiem, może pospamować jakieś fora, czy blogi AA i żadnych czarów. Pytanie czy tuzy pozycjonowania będą chcieli mieć dodatkową konkurencję.

Ja bym zadał pytanie czy nauka pozycjonowania aktualnie jest w ogóle opłacalna/przyszłościowa

Nie, ale marketing internetowy owszem.

Szukaj w tym kierunku

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

w internecie jest wszystko, poza tym sytuacja na tym rynku zmienia sie z tygodnia na tydzień, więc uczenie sie czegoś, co potem będzie nieświeże nie ma sensu, poza tym te wszelkie agencje seo zlecają podwykonanie takim jak Ty kolego, wyposażonym i tańszym, a sami doliczają sobie marże . Najważniejsze to wiedzieć, ze nawet najwyżej stojąca strona jeśli ma treść do xxxx i nie przyciaga uwagi użytkownika, to moze być nawet nad ekranem monitora, dobre rzeczy dziwnym trafem są znane z tego, że są dobre :) wszelkie agencje znane są z jednego : wciskają kit , który łykają naiwni, nic ponadto

Taki mały offtop... co do młodzieży - to ja zacząłem dokładnie jakoś 6 lat temu (wtedy to był przełom 2/3 kl. gimnazjum) - dzisiaj mam 21 lat, pierwsze prawie 3 lata jako freelancer, potem 3 lata w firmie z USA (jedyny oddział Nowy Jork), teraz już na własnym.... da się? Da... a imprez sobie i tak nie odpuściłem :]

it_management ty tak serio że pozycjonowanie się skończyło ?? Powiedziałbym skończyło się masowe spamowanie i robienie topów na szybko... Konkurs pokazuje coś innego

https://www.cashinpills.com/contest/wyniki.php

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Pozycjonowanie się obecnie skonczylo

Rzucasz zawód?

Konkurs pokazuje coś innego

No właśnie... coś siostry nie widać :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie mówię że jest łatwo i jest kolorowo z pozycjami. Bo jest zdecydowanie trudniej obecnie..

Ale masz w stopce "Szukasz skutecznego pozycjonowania ? Masz roczny budżet min 50 k pln ? Napisz na pw." A mówisz że się skończyło...

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Wchodzą wolniej, jest trudniej, ale wchodzą. Dzisiaj weszła kolejna strona z konkursowych z czego na 2 frazy na pozycje 1 i 2, więc mrozów nie ma, dać się da, ale kombinować trzeba 5x tyle co przed majem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności