Skocz do zawartości

Dane strukturalne GWT

hydrax

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko odnośnie danych strukturalnych w Narzędziach Dla Webmasterów. Na mojej stronie miałem mnóstwo błędów:

Brakujące elementy: author
Brakujące elementy: entry-title
Brakujące elementy: updated
W GWT > Dane strukturalne > pokazywało mi:
Hentry Źródło: znaczniki: microformat.org STRON: 107 ELEMENTÓW: 176 ELEMENTÓW Z BŁĘDAMI: 97
Teraz gdy poprawiłem znaczniki, w GWT > Dane strukturalne > pokazuje mi:
Hentry Źródło: znaczniki: microformat.org STRON: 10 ELEMENTÓW: 10 ELEMENTÓW Z BŁĘDAMI: 0
Blog: Źródło: znaczniki: schema.org STRON: 6 ELEMENTÓW: 6 ELEMENTÓW Z BŁĘDAMI: 0
BlogPosting: Źródło: znaczniki: schema.org STRON: 4 ELEMENTÓW: 4 ELEMENTÓW Z BŁĘDAMI: 0
hreview-aggregate: Źródło: znaczniki: microformat.org STRON: 0 ELEMENTÓW: 0 ELEMENTÓW Z BŁĘDAMI: 0
Gdy użyję narzędzia do testowania danych pokazuje się znacznie więcej elementów.
Gdzie podziały się inne elementy?
Czy mimo iż nie wyświetlają się w GWT wyświetlą się w Google?
Czy warto zawracać sobie tym głowę?
Jak to u Was wygląda?

Jak sprawdzić czy dane wyświetlają się prawidłowo? Po wpisaniu w google: site:strona.pl nie wyświetlają mi się gwiazdki przy produktach mimo iż na innej mojej stronie która zresztą ma mnóstwo tych samym błędów gwiazdki wyświetlają się.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Google nie ma obowiązku wyświetlać danych strukturalnych.

Google wyświetla informacje o nich w panelu GWT z dużym opóźnieniem - czasm 30 dniowym

Do prawidlowości wyświetlania używa się narzędzia do testowania - jak przejdzie validację to pozostaje czekać aż Google je pokaże - kiedy ? nie wiem ... ja czekąłem poł roku ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dziękuje o taką odpowiedź mi chodziło :)

Jednak zastanawia mnie fakt że informacje o błędach bardzo szybko (po ok 2 - 3 dniach) zniknęły z GWT a w ich miejsce pojawiły się nowe dużo uboższe informacje

DOPISANE:

Właśnie sprawdzam i elementy zostały przywrócone, nawet niektóre z błędami mimo iż przecież zostały poprawione także GWT faktycznie działa z jakimś opóźnieniem do tego nieprzewidywalnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności