Skocz do zawartości

[ocena] www.mpfree.info

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie jest fajnie, ale jak na taką tematykę to trochę za sterylnie. Kurcze ludzie, dlaczego jak robicie strony o muzyce, humorze, dla młodzieży to robicie je jak dla chirurgów. Tu powinien być czad rozrywka powinna wyłazić z każdego konta i nie mam tu na myśli disco chłamu lat, 70 chociaż też miał swój urok. Więcej luzu łamcie konwenanse precz z trój podziałem. He he, ale manifa mi wyszła.

Jak to zmienić zapłacić pare groszy studentowi ASP za porządną grafe z jajami.

A i ta śmietnik stopka fatalnie wypada.

szukać będę niedługo jakiegoś grafika co mi zrobi dobrego skina.... co do stopki nie bardzo wiem co tam zrobić... bo narazie musze mieć tam te odnośniki do katalogów i innych stron - pewnie z czasem pousuwam, ale narazie nie.

Coś jeszcze :D

naughty.gif

zapłacić pare groszy studentowi ASP za porządną grafe z jajami.

Wydawać by się mogło, że to dobry pomysł, ale z doświadczenia powiem, że studenci ASP robią świetne plakaty, dobre ulotki i h**owe strony. Użyteczność siada totalnie. Na jakąś wizytóweczkę to jeszcze jeszcze ale na większy serwis odpada.

Oni kształcą się w zupełnie innym kierunku niż projektowanie www.

To oczywiście moje zdanie.

- usuń przekierowanie na news.php

- podziel całą stronę na jakieś w miarę logiczne sekcje, te 3 panele z buttonami połącz w jeden - bo jak na razie wszystko jest strasznie porozrzucane.

- postaraj się o przyjazne URL-e (na PHP-Fusion to się jak najbardziej da zrobić, trzeba tylko pokombinować)

- odśmieć trochę panel, linki "polecamy" umieść w obrębie stopki, a nie po nią.

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

- usuń przekierowanie na news.php

W takim razie na co przekierować?news.php wydaje sie najinteligentniejszym rozwiazaniem w tym CMS'ie

- podziel całą stronę na jakieś w miarę logiczne sekcje, te 3 panele z buttonami połącz w jeden - bo jak na razie wszystko jest strasznie porozrzucane.

hmm własnie wydaje mi sie to teraz logincze tak jak jest. Chyba, że możesz szerzej opisać o co ci chodziło :rolleyes:

- postaraj się o przyjazne URL-e (na PHP-Fusion to się jak najbardziej da zrobić, trzeba tylko pokombinować)

eeee a co to wogóle jest? :/

- odśmieć trochę panel, linki "polecamy" umieść w obrębie stopki, a nie po nią.

faktycznie popracuje nad tym...

zostaje nadal pytanie: zna ktoś dobre i taniego grafika co zrobi mi skina do php-fusion za nie duze pieniądze?

naughty.gif

W takim razie na co przekierować?news.php wydaje sie najinteligentniejszym rozwiazaniem w tym CMS'ie

Jeśli ktoś linkuje do Twojej strony, to linkuje do mpfree.info a nie mpfree.info/news.php, więc nawet jeśli mpfree.info miałoby PR10, to linki z news.php nie będą wiele warte. Poczytaj na PHP-Fusion PL jak usunąć to przekierowanie.

wydaje mi sie to teraz logincze tak jak jest

To, że Tobie tak się wydaje, nie oznacza, że internauci pomyślą to samo - jeśli stwierdzą, że nie wiedzą gdzie co jest na Twojej stronie, to wcisną krzyżyk w rogu ekranu i to byłoby na tyle. Stron-pobieralni darmowych mp3 jest mnóstwo, więc mają alternatywę.

A o co konkretnie mi chodzi? Panel rotatora pływa sobie między topem a resztą strony, kompletnie bez sensu - strona wygląda nie niespójną, jak gdybyś wrzucał elementy do kodu na chybił trafił. Jeśli już wrzuć go do nowego opentable, będzie lepiej.

3 panele z buttonami też nie dają wrażenia, że autor przemyślał konstrukcję strony.

Przyjazne URL-e: eeee a co to wogóle jest? :/

Coś takiego jak na eXtreme Fusion - zamiast viewpage.php?page_id=7 miałbyś np. viewpage-7.html. Google lepiej indeksuje statyczne strony (nawet, jeśli nie są one statyczne, tylko udają statyczne :rolleyes:).

zna ktoś dobre i taniego grafika co zrobi mi skina do php-fusion za nie duze pieniądze?

Dobre grafiki do PHP-Fusion może Ci zrobić sonar, chociaż to zależy, ile to dla Ciebie są niewielkie pieniądze...

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Jeśli już wrzuć go do nowego opentable, będzie lepiej.

Hmm a moze tak do tego "okienka" z "powitaniem a nad nim "R E K L A M A"?

jeśli stwierdzą, że nie wiedzą gdzie co jest na Twojej stronie

uważasz ze strona jest zbudowana nieczytelnie (nie biorąc pod uwagę skina, a ustawienie paneli).

A co do banera... znasz moze jakiś prosty rotator banerów zgodny z php-fusion nie biorąc pod uwagę rotatora "brotator"?

Dzięki Shaolin za to co piszesz ;)

Edit:

co do przyjaznych URL'i...

znalazłem coś takiego:

https://www.php-fusion.pl/forum/viewthread....0234#post_20234

[bynajmniej nie reklamuje]

ale nic z tego nierozumiem :rolleyes: wyjaśnisz mi to? Moje GG: 6526969

A co do news.php - poprawiłem, dzięki tzn... w PA->Główne ustawienia -> dałem aby otwierał jako pierwszą stronę index.php, a w pliku index.php zmieniłem require_once na "require_once "news.php"; " - dobrze jest?

naughty.gif

Hmm a moze tak do tego "okienka" z "powitaniem a nad nim "R E K L A M A"?

Może być, zwłaszcza, że banner jest niewielki - zmieści się do głównego panelu bez problemu i nie będzie zaśmiecał topu.

uważasz ze strona jest zbudowana nieczytelnie (nie biorąc pod uwagę skina, a ustawienie paneli).

Tak, co prawda nawigacja jest ustawiona dość intuicyjnie (internauta zwykle szuka menu właśnie po lewej stronie), ale reszta układu strony może tylko zdezorientować. Widzę, że wyłączyłeś powitanie, ale to niedobrze - panel z powitaniem jest przydatny, żeby powiadomić internautę o tematyce strony (jeśli ktoś wszedł nie z Googli, a na przykład dostał link od znajomego i nie wie, co może na stronie znaleźć, to takie coś mu się przyda), a jednocześnie jeśli wpleciesz w opis słowa kluczowe, tak, żeby wyglądało to naturalnie, to dodatkowo stronę będzie się lepiej pozycjonować.

Co jeszcze - spolszcz daty przy newsach, bo te po angielsku nie wyglądają zbyt profesjonalnie, datę na belce możesz zupełnie usunąć, bo zakładamy, że Twoi odwiedzający nie zostali porwani przez UFO lub nie przespali ostatnich 20 lat zamrożeni w bryle lodu... :rolleyes: Zamiast tej daty do górnej belki możesz wstawić informację o ilości odwiedzających online - jeśli gość zobaczy, że na stronie jest obecnie np. 20 osób to stwierdzi, że nie siedzą one tu bez przyczyny i że zapewne warto ;).

znasz moze jakiś prosty rotator banerów zgodny z php-fusion nie biorąc pod uwagę rotatora "brotator"?

phpAdsNew - bardzo fajny system, chociaż miejscami zbyt mocno rozbudowany. Darmowy. Po dodaniu bannerów dostaniesz kod rotacji, wystarczy, że zamienisz w nim np. za pomocą notatnika wszystkie " na \" i będzie działać pod PHP-Fusion.

Dzięki Shaolin za to co piszesz :)

Nie ma sprawy, ja się staram tylko pomóc ;)

//edit:

Tak, z tym index.php jest już dobrze.

A z mod_rewrite pokombinuj - to naprawdę nie jest trudne, a ja mam szczerze mówiąc dosyć takich próśb o pomoc - mam ich dziennie kilkanaście, a przecież dzień trwa tylko 24h... :)

Widzę, że wyłączyłeś powitanie, ale to niedobrze

eee nic nie wyłanczałem :rolleyes: sam sie zdziwiłem, że nie było, ale już jest ok :)

Co jeszcze - spolszcz daty przy newsach (...) Zamiast tej daty do górnej belki możesz wstawić informację o ilości odwiedzających online - jeśli gość zobaczy, że na stronie jest obecnie np. 20 osób to stwierdzi, że nie siedzą one tu bez przyczyny i że zapewne warto

heh narazie mam zazwyczaj 0 gości :) więc jakby to zobaczyli to by chyba raczej uciekli ;)

Mam teraz wielki problem po tej zmianie na index.php

Na samym dole gdzie zainstalowałem linkujpro mam coś takiego:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/unster/domains/mpfree.info/public_html/footer.php:27) in /home/unster/domains/mpfree.info/public_html/maincore.php on line 251

Wiesz może jak to naprawić? :/

Poszukam też coś o mod_rewrite ... ale jak nieznajde to się do ciebie uśmiechnę ;)

naughty.gif

W Panelu Admina => Zarządzanie Stroną (czy jakoś tak, w każdym razie główne ustawienia) skasuj cokolwiek jest napisane w polu strona startowa (ew. strona główna, nie wiem, piszę z pamięci). Wtedy raz, że powinny się pojawić wszystkie panele, dwa, że nie powinny się już wyświetlać te błędy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności