Skocz do zawartości

AdSense - czek...

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

nawigator ma racje ze swoimi wyliczeniami.

Teraz podsumujmy:

- piatego kazdego miesiac jest tworzone podsumowanie wynikow, za poprzedni miesiac (jezeli przekroczy sie 100$)

- 2-10 dni trwa wystawienie i wyslanie czeku do Polski

- 2 tygodnie idzie list. Ja ostatnio czekalem w USA na pewien list 2,5 miesiacia i sie zdziwilem, ze doszedl po takim czasie

- do 6 tygodni trwa realizacje czeku (kiedys realizowalem taki czek i wiem, ze trwa to wlasnie okolo 6 tygodni (nie wykluczalbym wiecej).

Tak wiec caly proces od momentu powstania naleznosci do momentu otrzymania gotowki trwala okolo 2,5 miesiaca.

Uwazam, ze jest skandalem, ze te wszystkie nedzne banki nie potrafia sobie poradzic z tymi czekami szybciej.

To juz zalezy jakim klientem dla nich jestes z kontem gold w citi i ze znajomymi zalatwie to w jeden dzien ;) poza tym nie bybym takim pesymista odnosnie tej wysylki idzie raczej szybciej chyba ze list jest najzupelniej zwykly wyslany z polski yto perfidnie pakuja go na statek i rzeczywiscie przychodzi po miesiacu ;) - wiem bylem w NJ gdzie laduja te wszystkie pakunki za ocean.

wg. najlepszym rozwiazanie byly by przelewy. w tej chwili jestesmy w EU i prawde mowiac przelew np. z UK kosztuje 50 euro centow! natomiast ze stanow to juz inna bajka banki u nas sobie ubzduraly jedna rzecz za przelew do niech trzeba zaplacic za wysylke i za odbiur przez tamtejszy bank nie wiem jak jes w druga strone! mniejmy nadzieje ze bedzie jakis system platnosci oparty na przelewach osobiscie sklonny bylbym nawet zaplacic te 10$ za przelew na moje konto.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

A wracając do procedury wysyłki czeków po przekroczeniu 100 USD, to może jeśli już chcą aby to były koniecznie czeki, to może by wprowadzić w panelu możliwość podniesienia progu ze $100 do większej kwoty, po której wysyłają ten nieszczęsny czek.

Takie rozwiązanie pozwoliło by ograniczyć koszty stałe realizacji tego czeku (koszty inkasa polskiego banku).

Niestety nie mam potwierdzenia, czy bank zagraniczny liczy jakąś prowizję, i czy jest to koszt stały (niezależny od wysokości czeku), czy koszt stanowi pewien procent wysokości kwoty z czeku.

zastanawiam sie tez nad jednym bo nie jest to ujete w dosc precyzyjny sposob, a moze to zabrzmi glupio ale napisalijesli przekroczy nie napisali czt na kwote 100$ czy na cala zgromadzona w danym miesiacu!

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

A wracając do procedury wysyłki czeków po przekroczeniu 100 USD, to może jeśli już chcą aby to były koniecznie czeki, to może by wprowadzić w panelu możliwość podniesienia progu ze $100 do większej kwoty, po której wysyłają ten nieszczęsny czek.

Takie rozwiązanie pozwoliło by ograniczyć koszty stałe realizacji tego czeku (koszty inkasa polskiego banku).  

Niestety nie mam potwierdzenia, czy bank zagraniczny liczy jakąś prowizję, i czy jest to koszt stały (niezależny od wysokości czeku), czy koszt stanowi pewien procent wysokości kwoty z czeku.

Czytałem na helpowych stronach gógla, że nie ma problemu, że nusisz odpowiednio wcześnie - chyba 2 tygodnie przed 5 każdego miesiąca powiadamiać ich, że nie chcesz kaski w tym miesiącu - lecz nie ma możliwości wydania dyspozycji stałej - tzn, musisz powtarzać tę czynność co miesiąc. Nie pamiętam dokłądnie czy było to2 czy 3 tygodnie przed 5 więc proponuję zweryfikować.

a nie mozna nazbierac duzo czekow o mniejszych nominalach i pozniej po jakims czasie dac je wszystkie naraz? nigdy nie realizowalem czeku wiec nie wiem jakby to bylo liczone czy osobno dla kazdego czy wszystkie razem

a nie mozna nazbierac duzo czekow o mniejszych nominalach i pozniej po jakims czasie dac je wszystkie naraz?

Niestety nie. Te czeki mają określoną datę wystawienia i ich ważność jest ograniczona. Nie pamiętam już ile dokładnie, ale tak mi powiedział facet z obsługi banku.

• 2 lata później...

Moze pytanie nie na miejscu ale po co zakladac nowy topic, w wyszukiwarce tez nie moglem znalezsc.

A wiec... po przekroczeniu 50$ dostalem PIN wpisalem go i wszystko ok, stan konta przekroczyl 100$ chyba 2 lub 3 grudnia teraz mam na koncie ponad 130$ czy jak stan konta przekroczy 150$ zas dostane PIN za nastepne 50$, jak to jest ?

Za pomoc z gory dzieki :)

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności