Skocz do zawartości

Nowa strona w filtr ?

blancior1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Otóż mam problem założyłem stronę 3 tygodnie temu wszystko fajnie strona pnęła się do góry. Na ahrefsie (URL RANK:20, Ahrefs Domain Rank:40, Alexa World Rank 919.000) 711 backlinków (za 200 zł wykupiłem pare płatnych) wejścia z google były aż w końcu 2 dni temu klapa, 0 wejść, 0 robotów. Żadnych wiadomości na GWM nie dostałem, jak sądzicie to może być filtr ? Treść jest w pełni unikalna. Dodam, że pozycjonowałem ręcznie nie żadne senuke czy gsa, więc to nie były śmieciowe linki.

Strona pewnie czysty spam i bum :)

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

1 skrypt :) 2 anchory pewnie :P

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

pewnie czysty spam i bum

1 skrypt :) 2 anchory pewnie

jeszcze jakieś wróżby ?

@blancior1 - nie dodałeś czasem banerów ? Obserwujesz pozycje bo nic o nich nie piszesz tylko o ruchu ?Strona 3 tygodniowa jest bardzo młoda i podatna na zmiany w algo. 711 linków to mało a o tym czy są dobre czy nie nie świadczy dodawanie ręczne czy automatyczne a miejsca w których dodane są linki i postać linka. Płatność za linki nie ma żadnego znaczenia - można zdobyć wartościowe linki za free i płacic za byle jakie .

711 linków to mało

A po czym wnosisz?

... założyłem stronę 3 tygodnie temu (...) 711 backlinków (za 200 zł wykupiłem pare płatnych) ...

Moja Pani mówi w takiej sytuacji - pchasz się do gipsu (czytaj prosisz się o problemy). Zastanawiam się jaki jest taki przeciętny "model linkowania". Po 3 tygodniach od zaindeksowania zastanawiam się czy już dać parę linków do niej czy jeszcze nie. W każdym razie linkuję wolno i obserwuję pozycje, po co dawać więcej linków niż trzeba?

Naturalnie wszystko można, nawet linkować stronę, której jeszcze nie ma ale nie rozumiem takiego pośpiechu. Szybko, szybko a potem wiadomo- zakładanie tematu i płacz na złe Google. To tylko moja luźna prywatna uwaga, nic osobistego :)

e: brak wyrazu.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

karol_marczak: Chyba masz kolego za dużo czasu w wakacje, skoro tak bawi Cię spam, jednak już Ci dziękuje.

foxenPL: tak zaindeksowana

intruder2600: szczerze to nie jestem pewnien, ok. 20 backlinków miałem wykupionych z bardzo dobrej strony, polecanej na ang. forach min

unnamed: żadnych banerów nie mam, zapomniałem monitorować pozycje, bo ruch generuje w większości z katalogów, wczoraj założyłem konto na ranktrackerze i na 7 pozycji, 2 wzrosły z 5X na 4X więc jakaś poprawa jest, ale również 2 zmalały z 40 na 52 oraz z 56 na 58. Linki są dobrej jakości, linkowane na parenaście anchorów.

więc to nie były śmieciowe linki.

Bez podania adresu www możemy tylko gdybać taka jest prawda.

Świeżutkie domeny są bardzo podatne na filtry w przypadku gdy link building rozpoczyna się od słabej jakości linków i dużych przyrostów linków, ale co ciekawsze nawet małe przyrosty ale na exact match i ze stron o złej sławie równa się filtr algorytmiczny.

Dodam że Google w ostatnim czasie rozdaje więcej filtrów algorytmicznych (bez powiadomień w GWT) aniżeli ręcznych, przez co z takiej kary trudniej wyjść

Aby móc w Twoim przypadku precyzyjnie udzielić podpowiedzi trzeba mieć dostęp do danych z linkowania i danych z GWT, bez tego ocena co jest nie tak, jest jak wróżenie ze szklanej kuli.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności