Skocz do zawartości

mało treści

virus

Rekomendowane odpowiedzi

mało treści
17 sierpnia 2014

Wykryliśmy, że niektóre Twoje strony mogą korzystać z technik, które są niezgodne z naszymi wskazówkami dla webmasterów.

Ponieważ Twoja witryna zawiera treści o niewielkiej lub żadnej wartości, podjęliśmy ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do xxx.pl. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części.

Nie mieli się do czego dobrać, więc coś musieli znaleźć :)

Spotkał się już ktoś z tym?

hejka,

również minie spotkało to świństwo,... zrobiłem piękny amerykańdzański serwi i po kilku dniach BUM..

Ale od początku...

Z wielomiesięcznych obserwacji i analizy konkurencji wynikało że usiaki to lamerzy i nie potrafią optymalizować swoich stron.

Więc nie pozostało nic jak tylko pięknie zoptymalizować serwis i frazy na których mi zależy będą w na pierwszych stronach.

Jak myślałem tak się stało, po podesłaniu robotom zanęty w czasie tygodnia miałem zaindeksowane najważniejsze frazy i szokująco wielką interakcję z userami.

Radość trwała 5 dni. Serwis dostał ręczniaka "mało treści" i ruch spadł do 10-15%.

Napisałem 2 odwołania sądząc że moje działania naruszyły zasady, jednak wywaliłem wszystko co jak sądziłem że mogło być zinterpretowane jako ich łamanie choć w obliczu mojego doświadczenia nie łamało żadnych.

niestety nadal lipa, więc daję sobie siana i czekam aż "narobi się treści" ..

Prawdopodobne przyczyny wg mojej analizy:

W serwisie z założenia było zero pozycjonowania (słownie "zero") tylko optymalizacja wg wytycznych wyszukiwarki,..

Dzięki temu że serwis jest zrobiony tip top w porównaniu z konkurencją został wstępnie doceniony przez roboty indeksujące deklasując inne serwisy ze sporym stażem i porównywalnie większą przez to ilością treści.

Wg mnie to zwróciło uwagę algorytmów i spowodowało działania ręczne, albo ktoś z konkurencji uprzejmie doniósł, że prawdopodobnie używam nieładnych metod i na wszelki wypadek dostałem karę za mało treści...

No nic, czekam na rozwój sytuacji i rozwijam serwis. Zobaczymy co z tego będzie.

Smutne jest to jednak trochę że dostaje się czape za uczciwą pracę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności