Skocz do zawartości

Pozycjonowanie - brak strony w danej frazie

Xyrus

Rekomendowane odpowiedzi

Po to napisałem jak by ktoś nie skumał. Koleś jest świeży, chce lapnąć wiedzy na temat SEO, wiec wypadało by mu trochę pomoc, a nie walić ironiami. Czasami jak się uczę czegoś nowego to też staje kołkiem i nie wiem od czego zacząć, żeby szybciej skumać. Wystarczyła by prosta odpowiedź przeczytaj najpierw to, później to, a następnie zainteresuj się Tym. Jak człowiek załapie to później jest dużo łatwiej.

@up autor mówi, że przeczytał.. a czy zrozumiał.. z deka powątpiewam..

no i co do tej ironii to jest ona czasem lepsza niż niedyskretne wprowadzanie w błąd i bajdurzenie - vide 20 katów = spadkowi ~20 w dół.. no masakra..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@@UP

Czytałem,

G*wno czytałeś. Najpierw zacznij od dokładnej analizy konkurencji (budowa stron, frazy, sposób linkowania) stwórz plan a dopiero potem podejmij konkretne działania. A Ty wyskakujesz tu z jakimiś katalogami.

najpierw niby:

-Katalogowanie

-Reklama na forach

-Dobijanie SWL

Jakoś daleko nie dobiłeś skoro jesteś poza 100 ;) O optymalizacji nie wspominam bo pewnie zajęło Ci to 3 minuty i pewnie jest też "idealna".

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@@UP

Czytałem,

G*wno czytałeś. Najpierw zacznij od dokładnej analizy konkurencji (budowa stron, frazy, sposób linkowania) stwórz plan a dopiero potem podejmij konkretne działania. A Ty wyskakujesz tu z jakimiś katalogami.

najpierw niby:

-Katalogowanie

-Reklama na forach

-Dobijanie SWL

Jakoś daleko nie dobiłeś skoro jesteś poza 100 ;) O optymalizacji nie wspominam bo pewnie zajęło Ci to 3 minuty i pewnie jest też "idealna".

Tutaj jest 1 rozwiązanie, czytaj, a jeśli nie rozumiesz...to jeszcze czytaj...no super...

Dopiero zaczynam pozycjonowanie, wiec chyba jasne że nowa strona jest poza top100...

@M0drzew mylisz się, jak ktoś jest człowiekiem to znajdzie tu pomoc, wiem z doświadczenia, że można tu wymieniać się testami, wynikami i metodami z normalnymi osobami właśnie na zasadzie wymiany. a po drugie to chyba normalne, że nikt publicznie nie da instrukcji pozycjonowania skutecznego skoro sam włożył w to dużo pracy i kasy, po trzecie te bajki o linkach z niemożliwych miejsc możesz sobie podarować, bo skoro tak pozycjonujesz to pewnie sa one możliwe to wbicia, więc bezsens. Najlepiej jeszcze napisz, że SEO nie istnieje:)

wiem, że się mylę... i jak minie trochę czasu to całkowicie durny umrę, a już z górki niestety :/

Jak ja raczkowałem w internecie w końcówce lat 80-tych, gdzie dostęp do kompa miałem przez 30 minut na tydzień a zamykany on był w za kratami w "pracowni komputerowej" z jednym kompem - miałem dziewiczo czyste pojęcie, że forum dyskusyjne to miejsce, gdzie wymienia się opiniami, doświadczeniem i nawzajem sobie pomaga. Na tutejszym forum niestety dominuje wyszydzanie, ironia i ogólnie "wisi mi to, ale będę pisał byle pisać" takie ot sobie nabijanie postów. Przykre, ale niestety prawdziwe... a co do "nikt publicznie nie da instrukcji" nie chodzi o dawanie instrukcji, tylko jak nie chcesz pomóc to nie wsadzaj na minę - stąd moje "nie ufaj nikomu". Niestety jedna osoba z forum którą darzyłem dużym szacunkiem wsadziła mnie na niezłą minę, za co jestem szczególnie wdzięczny - taka wiedza - bezcenne.

Pozdrawiam

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

"nikt publicznie nie da instrukcji" nie chodzi o dawanie instrukcji, tylko jak nie chcesz pomóc to nie wsadzaj na minę - stąd moje "nie ufaj nikomu".

więc jedyna "dobra rada" jaką można dać to "nie linkuj" . Niestety linki są zarówno czynnikiem wpływającym pozytywnie jak i negatywnie na pozycje w serpach.

miałem dziewiczo czyste pojęcie, że forum dyskusyjne to miejsce, gdzie wymienia się opiniami, doświadczeniem i nawzajem sobie pomaga

ale "pomaga" a "odwala całą robotę" to lekka różnica. Autor tematu nie przyswoił nawet podstaw .Jesteś na forum od dłuższego czasu i wiesz za co google karze strony więc wypisz koledze za co może dostać karę , a za co google nie daje kar to kolega sam znajdzie ;) ( tylko ciekawe czy to wpłynie na pozycje w serpach )

Dobra, widzę że to nie ma troche sensu...

Możecie nie wierzyć ale przeczytałem dużo poradników i wcześniej juz napisałem co zrozumiałem aby robić(pozycjonować)

Niestety tak jak napisali koledzy... to co przeczytałeś to jeszcze DUŻO za mało :( im więcej przeczytasz, tym bardziej dowiesz się jak mało wiesz... ja po przejściach (filtry/bany/kilka lat walki z G. na różnych płaszczyznach) ... wiem, że praktycznie nic nie wiem, nie mam narzędzi, nie mam szans... zgarniam znikomą część torciku jaki serwuje mi g. i muszę się tym cieszyć.

Pozdrawiam

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zacznij najpierw pozycjonować frazy łatwiejsze bo jak wrzucisz tylko frazę "forum o grach to skutek będzie prawdopodobnie taki ze wpadnie na 40llub 50 pozycje potem strona poleci na 120 pozycje, rada moja taka ze najlepiej dodać do katalogów stron najpopularniejszych, potem budować własne zaplecze, czy na darmowych blogach, i linkować katalogami i wordpressami.

Czytaj forum pio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności