Skocz do zawartości

Zmiana silnika strony oraz uruchomienie dodatkowego sklepu.

gruhol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam stronę pod adresem x.pl, na której jest strona firmowa oraz baza produktów dostępnych w firmie (Parametry techniczne, opisu, zdjęcia bez cen i możliwości kupna). Z GA mam 4 letnią historię wyszukiwania w wyszukiwarce google. Fajnie coś by było zachować. Obecnie zmienia się strona oraz ta baza produktowa zostaje zastąpiona sklepem internetowym na nowej domenie y.pl

Co powinienem zrobić. Co przeczytać z postów na forum, aby ten temat jakoś ugryźć? Chodzi po prostu na uruchomieniu nowej strony x.pl i przekierowanie wartościowych podstron z tej starej.

A piszę dlatego, że muszę przepiąć tą domenę dla świętego spokoju zarządu, zaś firmę do SEO to jestem w trakcie szukania.

Czy ja dobrze myślę. Poprawcie mnie proszę.

Przekierowanie 301 jak mam rozumieć? Jednak nie będzie problemu jak część podstron przekieruję na adres x.pl, a część na y.pl? Dodatkowo jak wybierać strony. Na podstawie najwięcej wyświetleń z google analytisc i je następnie przekierowywać na nowe podstrony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności