Skocz do zawartości

Czy to koniec FireFoxa?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Przez tydzień zrobiłem mniej więcej tyle pracy ile zazwyczaj robię w 2 dni, siedziałem od 9 rano do 20-tej codziennie. Ostatnio mi się sporo pracy zakolejkowało. Myślę sobie - co jest ? Czuje się jak mucha w smole,dłubie, dłubię, wszystko mi idzie tak, że dramat.

Dzisiaj szukałem paru fotek, które potrzebowałem użyć do jednego projektu i co ? I jak zwykle powłaziłem na jakieś strony i zhijackowali mi przeglądarkę, napchali reklamami po sufit - bannery, kup to, wygrales tamto, linki z reklamami w tekscie. Dramat. No to przywracanie systemu i tak dwa razy. Zainstalowało mi się jedno takie badziewie, że nic nie pomogło, a zaznaczę, że używam Nortona.

W końcu sobie uświadomiem, że to nie ja mam lagi tylko FireFox - w końcu dłubię na nim już dobrych kilka lat i nie pamiętam jak wygląda inna przeglądarka. Nie udało mi się go wyleczyć, więc przesiadłem się na Operę. I co ? Nie wiedziałem, że Internet potrafi chodzić tak szybko, do tego żadnych reklamek, wirusów, cudo :D

Zawsze byłem FireFoxowi ale co tu dużo mówić - DNO. Bezpieczeństwo na poziomie IE albo i gorsze, gdzie nie wejde to jakiś śmieć się instaluje. Zamula dramatycznie. Pogrązylyli fajną przeglądarkę... Co sądzicie ?

ps. coś mi się dokleiło w tytule i nie dą się edytować - prośba do moderacji o usuniecie tego co po ? włącznie :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Używam Chrome i kiedyś potrzebowałem zainstalować FF i powiem, że to było najgorsze 15 minut w moim życiu... No może zaraz po tym jak zainstalowałem Windows 2000 zamiast XP....

A mnie chrome w ogóle nie pasuje. Ani opera. O IE nie wspominam bo wiadomo. Na moim kompie ff chodzi znacznie lepiej niż chrome. Reklam nie oglądam bo adblock pilnuje porządku syfy chyba się nie sadzają przynajmniej ich nie widać.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Korzystanie z FF owszem jest uciążliwe szczególnie jak się długo na nim pracuje bo zapycha ram. Jeśli chodzi o Twoją sytuacje to obstawiam że Adwcleaner załatwił by sprawę i nie trzeba było instalować systemu. Druga sprawa to trzeba mieć zainstalowany poza antywirusem jakiś soft do robaków np malware anty spyware,superantispyware lub coś innego i problemów nie ma i można pracować spokojnie .

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

FF ma niestety bardzo słabą blokadę wyskakujących okienek przez co rzeczywiście można naoglądać się setek dziwnych reklam lub nałapać syfu. Plusem FF jest to, że większość nowych technologii webowych pisanych jest właśnie pod ten silnik.

Opera ma bardzo dobre możliwości konfiguracji, które dobrze blokują wszelkiej maści reklamy - zaawansowany użytkownik nie używa żadnych programów zewnętrznych bo jest w stanie za pomocą "blokowania treści" zablokować 99.5% wszelkiej maści reklam i innego dziadostwa. Używam od kilku lat i nie mam zamiaru przesiadać się na nic innego ;)

Chrome to szpieg :) Więcej nie trzeba mówić :D

IE.. eeeeehhh.. przespali ze dwie ery.. a szkoda, bo moim zdaniem to mogłaby być bardzo szybka i wydajna przeglądarka.

Safari za dużo czasu potrzebuje żeby się uruchomić :) nie pasuje mi też jej konfiguracja ;) No i ma niestety wbudowaną funkcję szpiega :/

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Świat nie kończy się na tych przeglądarkach co były wymienione. Mam system 64 bit i ostatnio testuję oryginalne Chromium a prócz tego mam Pale Moona na silniku FF w wersji 64 bitowej. Niestety do każdej przeglądarki trzeba mieć dodatek co blokuje rożne śmieci. Mam disconnect.me i jest git. Nawet szukam przez Disconnecta bo na jednej stronie mam wszystkie popularne wyszukiwarki.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

pod windę jest masa różnych dziwnych przeglądarek, ostatnio bawię się tym https://www.maxthon.com/ co prawda tylko pod windą i androidem, a na codzień to chromium, ff i opera na linuxie więc syfów praktycznie żadnych. Chrome też zajeżdża pamięć.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Narzekacie na browsery, a pomyślcie o swojej kobiecie.

W jej wyszukiwarce nic nie idzie znaleźć, szpieg straszny, nie da się zablokować, zawsze z czymś wyskakuje i człowiek spokoju nie ma. Złośliwa bywa, no i te przymusowe dodatki (teściowa!). A do tego jaka kosztowna jest! Ile człowiek się musi natyrać, żeby jakoś po ludzku wyglądała.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

ccleaner, adwcleaner, spybot, combofix i komp lepiej chodzi, korzystam z FF od dłuższego czasu, z Chrome zrezygnowałem a zabezpieczenie jakie mam na kompie aby nie instalowały mi się śmieci to malware i norton i jakoś idzie.

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

Ja mam takie szczescie, ze jak zlapie jakiehos smiecia, ktory mi wkleja reklamy, to zaden adware cleaner nie pomoze. Tylko przywracanie systemu, dlatego coraz bardziej rozwazam przesiadke na iOS.

Na iOS nawet wirusy sa platne wiec po problemie :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

ciach

Nie wiem, gdzie Ty wchodzisz :) Po pierwsze to pamietaj, że im więcej masz wtyczek w FF tym będzie wolniej chodził. Pozatym to olej antywiry. O ile możesz wchodząc w neta korzystaj z jakiegoś linuxa, najlepiej odpalonego z cd lub ew. z vitrualboxa.

FF jest naprawde dobry tylko trzeba troszkę zadbać o higienę... jak to w życiu :D

PS od nastu lat nie złapałem jeszcze żadnego g... w sieci.

Kalkulator dni roboczych - jak obliczyć ile jest dni roboczych w danym miesiącu.

O ile możesz wchodząc w neta korzystaj z jakiegoś linuxa, najlepiej odpalonego z cd lub ew. z vitrualboxa.
może jeszcze najlepiej z kawiarenek ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności