Skocz do zawartości

Mozilla prosi o porzucenie Google Chrome

Paq

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już mowa o przeglądarkach, to zadam pokrewne pytanie. Czy ktoś ma problem w chrome jak ogląda coś na youtube ? Każdy film mi się praktycznie zatnie i chrome stoi... już mnie czasami szlak jasny trafia, nie mam zielonego pojęcia o co chodzi... nie ważne czy świeżo zainstalowany system czy nie, tak czy siak cały czas się to dzieje.

Ma ktoś może sposób na to cholerstwo ?

Jak już mowa o przeglądarkach, to zadam pokrewne pytanie. Czy ktoś ma problem w chrome jak ogląda coś na youtube ? Każdy film mi się praktycznie zatnie i chrome stoi... już mnie czasami szlak jasny trafia, nie mam zielonego pojęcia o co chodzi... nie ważne czy świeżo zainstalowany system czy nie, tak czy siak cały czas się to dzieje.

Ma ktoś może sposób na to cholerstwo ?

też tak miałem, wróciłem na firefox-a i problem się rozwiązał :)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Wczoraj zainstalowałem sobie FF 31 bo już od dłuższego czasu nie korzystam i nawet fajny, szybko chodzi.

Natomiast z moich doświadczeń wynika, że z większością przeglądarek jest problem związany z cache realizowanym w FF (o ile tego nie zmienili) np. o bazę sqlite. W momencie kiedy uzbiera się kilkaset MB keszu przeglądarka zaczyna zamulać - zarówno chrome jak i FF.

Tyle tylko, że FF można bardziej skonfigurować niż Chrome, i mogę sobie np. ustawić mały rozmiar cache i wtedy nie będzie to problem, w chrome tak zrobić nie mogę.

Druga sprawa to dodatki - jak się zainstaluje z 30 dodatków do przeglądarki, to dlaczego później jest zdziwienie, że przeglądarka wolno działa? Dużo dodatków jest zresztą pisanych "na kolanie" bez optymalizacji, bez dbania o szybkość kodu i pamięciożerność.

przesiałem się na Operę

Ja korzystam od kilku lat, ale są takie strony, gdzie Opera nie potrafi ich poprawnie wyświetlić i muszę to zobaczyć na ff.. Poza tym kiedyś Opera miała lepszą funkcjonalność pod względem lepszych skrótów do zakładek itp.

Wszystkie nowe wersje są przepisane na webkicie więc wyświetlają stronę już dokładnie tak samo jak Chrome. Chyba, że korzystasz z tych wersji wcześniejszych na ich silniku, które miały masę dodatków fajnych. Bo te nowe niestety z nich zostały okrojone.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności