Skocz do zawartości

[znalezione] Google stara się walczyć z piractwem usuwając... milion linków dziennie

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

W 2008 roku prośbę o usunięcie pirackich linków Google otrzymywał średnio co 6 dni. Dziś ze swojej przepastnej bazy gigant musi usuwać linki co 8 milisekund...

Zródło:

https://tech.wp.pl/kat,1009793,title,Google-stara-sie-walczyc-z-piractwem-usuwajac-milion-linkow-dziennie,wid,16831902,wiadomosc.html

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja dzisiaj obczaiłem ponad 20 zajumanych moich fotek w różnych serwisach na całym świecie ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja dzisiaj obczaiłem ponad 20 zajumanych moich fotek w różnych serwisach na całym świecie ;)

No to nie możesz zablokować ich? Chyba, że sam się nimi dzielisz jak choćby tu, czy na społecznościówkach.

Fotki to pół biedy. Jak odkryłem, że jakieś palanty z Brazylii ciągną sobie i uzywają mój online soft, więc przyblokowałem pliki po rozszezrzeniach no i wtopiłem, bo przez przypadek zablokowałem pliki php. I w dodatku nie zuważełem tego przez tydzień, bo jak szedłem po bezpośrednim URL-u to było OK, ale z "hrefa" to już nic nie działało. Np. z Googla nie można się było dostać do strony. Z innych linków też. Pewnie jakieś 2K utopiłem, a już się martwiłem, że nikt nic nie zamawia.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

No, nie za bardzo można "poblokować" a tymi o których mowa nie dzieliłem się nigdzie. Co dziwniejsze i robots.txt i w htaccess mam zablokowaną indeksację a google mi indeksuje obrazki ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Co dziwniejsze i robots.txt i w htaccess mam zablokowaną indeksację a google mi indeksuje obrazki ;)

doskonale wiesz, że to ani nic nowego, ani tym bardziej "dziwnego" ;) Ciągle pokazują, że oni mogą wszystko i jak mawia klasyk dziwne to jest zupełnie co innego :D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności