Skocz do zawartości

Podrasowanie strony :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie o przerabianie zaplecza

Kupiłem dwa serwisy internetowe, pod zaplecze i nie tylko. Strony o tematyce foto, najlepsze fotki osób, rzeczy itd.

Strony maja po ponad 6 tys zaindeksowanych stron, ok. 1k uu dziennie, domeny kilka lat, przyzwoity PR

Czy jeśli np. pozycjonuje strone z branzy reklamowej i chce takie serwisy przerobić pod bardziej tematyczne to czy jak pozmieniam np.: title, meta na coś w stylu: reklama osób , reklama rzeczy itd.

oraz dodam po bokach linki do pozycjonowanej strony +ok. 10 zdań (głowna i podtrony) z branży reklamowej to czy taka strone google już potraktuje jako bardziej tematyczną niż oryginalną wersje?

Jakie znacznie ma taka przeróbka title i meta ( czy w ogóle ma)??

I jak google patrzy na takie przerobione strony, w końcu przez ok. 3 lata nie były na serwisie tego typu fraz?

dolaczam sie do pytania ;)

Tak sie zastanawiam czy nie ma znaczenia fakt na jakie anchory strona z zaplecza jest pozycjonowana...

Adek: idac tym tropem, czy nie mozna dojsc do zdania, ze zapleczem moze byc kazda domena o wysokim PR i BL na ktorej stal kiedys inny serwis a teraz na nasze potrzeby jest zbudowane pare podstron z trescia i o odpowiedniej gestosci slow kluczowych?

czyli np na domenie www.gierki_abc.pl strona o bankach bedaca zapleczem dla slow kluczowych zwiazanych z tematem

Jakie znacznie ma taka przeróbka title i meta ( czy w ogóle ma)??
No właśnie jakie znaczenie mają tagi TITLE itd...

Ty Kolego zajmujesz się tą tematyką już parę miesięcy i jeszcze nie wiesz? To chyba coś ciężko u ciebie z przyswajaniem tego zagadnienia. Nie jesteś początkujący więc takiej udzielam odpowiedzi soory :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion

Wiesz doskonale że jak pozycjonujesz stronę to nie robisz tego tylko 2 nowo pozyskanymi stronami ze swojego zaplecza. Zwiekszasz LP wymianami, pozostałym zapleczem, katalogami, systemami itd.

Naprawde ciężko jest mi wywnioskować na ile taka przeróbka akurat 2 czy 3 stron miała istotny wpływ akurat na osiągnięty wynik, stąd moje pytanie :)

Jak widzisz nie tylko ja mam wąptpliwości dlatego czekamy na porady bardziej wyrozumiałych kolegów z PiO :D

oraz dodam po bokach linki do pozycjonowanej strony +ok. 10 zdań (głowna i podtrony) z branży reklamowej to czy taka strone google już potraktuje jako bardziej tematyczną niż oryginalną wersje?

Nie sądzę, żeby ktoś znał dokładną odpowiedź na to pytanie.

W wielu przypadkach trzeba kierować się jedynie swoim przeczuciem (w połączeniu z wiedzą i doświadczeniem). Dlatego pozycjonowania nie da się nauczyć w kilka miesięcy.

Co do tego konkretnego przypadku, to skoro od 3 lat strona jest fotograficzna, to ja uważam, że nie ma sensu zmieniać jej tematyki, tylko jakoś lepiej to wykorzystać. A linki z tej strony, to po prostu będą linki ze strony niepowiązanej tematycznie, które też się przecież liczą.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności