Skocz do zawartości

Kto co szuka?

kwasny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Gdzie znajde wyniki google dotyczace fraz jakie sa szukane przez polskich uzytkownikow? Chodzi mi o takie bardzo dokladne nie TOP 20...

Pozdrawiam

Zastanawiałeś się kiedyś co możesz mieć za darmo?--->>>

darmoszka.com

Ku chwale mini.otwarty--->>>

katalogstron.darmoszka.com

Zapraszam do mojego kontrastowego katalogu --->>>

katalog

Przypuszczam, że nigdzie nie znajdziesz, brak takich opracowań dla google.pl

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeśli masz czas, możesz wykorzystać G. Trends, słownik języka polskiego do ręki, i porównywać słowa... ;)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

faktycznie poczatkowo kierowalem sie tymi z onetu. ale wydaja sie byc niezbyt kompetentne. szkoda ze g nie udostepnia takowych informacji. jest moze jakis sposob na zrobienie tego bez wspolpracy z g? moze jakis projekcik...

pozdrawiam

darmoszka.com

katalog

Yyy zrobienie czegos bez wspolpracy G? Hmm.. Wlam sie do nich ;) Ewentualnie podeslij szpiega lub wykup jakiegos pracownika... Pewnie "wysokiego" pracownika :] A tak na serio to koledzy podali dwa jedynie sluszne sposoby:

https://www.google.com/intl/en/press/intl-zeitgeist.html

https://google.com/trends

Niestety jak narazie niczego lepszego od G nie dostalismy i pewnie nie dostaniemy nigdy.

A dane z boksow onetu wcale nie klamia w 60 - 70 % ;] Ja bym sugerowal jakies 95 % :pisze: Sprawdzone na wlasnej skorze..

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

wlasnie tak sobie wczoraj myslalem...

jedyny pomysl jaki przyszedl mi do glowy to stworzenie pewnego typu nakladki na rozszezenie w firefoxie/ie typu google toolbar ktora ma za zadanie wylapywanie wyszukiwanych fraz i przesylanie ich do bazy danych. oczywiscie kazdy by mial konto i kazdy mialby wglad w to co sam szukal i co szukali inni. teraz tak. wiekszosc oczywiscie nie bylaby zbyt przychylnie nastawiona do tego zeby ktos widzial jego dokladne "szukane frazy". dlatego tez kazdy by mial dostep do szukanych ale tylko przez siebie a do innych to juz tylko w "wykresie/tabeli" ogolnej/zbiorowej. zdaje sobie tez sprawe ze nie wszystkie szukane przez uzytkownikow frazy bylyby wpisywane do GT. watpie aby uzytkownik X wpisal tam zabawy w budyniu lub zboczone gimnazjalistki.... tylko ze tak naprawde to te wyniki patrzac pod katem adsense nie wiele by nas interesowaly poniewaz uznajemy regulamin adsense...

oczywiscie nikt na to nie pojdzie przynajmniej za darmo. jestem pewien ze jest na tym forum jakis ktos kto specjalizuje sie w mydleniu oczy innym. na pewno ktos ma doswiadczenie we wczesniejszych sposobach zarabiania kasy przez net (czytaj klikanie w reklamowki mailowe) i co lepsze naklanianiu do tego ludzi obiecujac im nie wiadomo ile ale tylko na pierwszej stronie. a potem wiadomo. male druczki itp itd... no coz jak juz wiemy banki robia nas w konia to dlaczego my nie mozemy robic w konia innych obiecujac im jakies zyski w zamian za korzystanie z naszej nakladki na GT.

kolejnym sposobem jest przekonanie ludzi (na szczescie wiekszosc dalej korzysta z polaczen modemowych) iz nasza nakladka pozwala na szybsze korzystanie z netu. tak naprawde jedyne co by zmieniala to dns server w przegladarce (no problemo) moze jakos by to przyspieszylo dzialanie netu.... i obydwie strony zadowolone.

trzecim sposobem (najtrudniejszym a moze i nie) jest stworzenie organizacji w pelni legalnej i uznawanej w internecie (kto lepiej by sie do tego przyczynil jak nie my i nasze umiejetnosci manipulacji wzrokiem i myslami odwiedzajacych) za wiarygodna i uczciwa. organizacja zajmowala by sie badaniem internetu, bla bla bla... i tak chodzi nam tylko o jedno.

problemem jest jeszcze obejscie programow antywirusowych itp. ale to juz raczej mniej trudne niz przekonanie uzytkownika ze to co robi jest sluszne i dobre i ze dzieki temu on staje sie lepszym i wogole...

oczywiscie mozna to zrobic wersja silowa ale ten uklad bedzie krotkotrwaly bo wczesniej czy pozniej ktos sie polapie i antyvir tez.

pozdrawiam.

darmoszka.com

katalog

Spyware, oszukiwanie ludzi, wciskanie im kitu? wow.GIF Po trupach do celu? blink.gif Echhh puknijsie.gif

a ty co? dopiero co do polski przyjechales? :-)

jest wiele (no moze tylko dwie dobre) firm zajmujacych sie badaniem polskiego internetu. niestety nie sa to firmy ktore udostepniaja ot tak swoje wyniki. sprzedaja te dane zaintersowanym i tyle. dlaczego by nie stworzyc organizacji na wzor ww firm i udostepniac wyniki ot tak, a przy okazji czerpac z tego korzysci.

ps. mysle ze ze mozna by bylo jeszcze z UE za to kase dostac. jest na to jakis druczek tylko zapomnialem numerku...

pozdrawiam

darmoszka.com

katalog

Nie przesadzajmy z tą moralnością większego oszustwa jak Tv-shop nie zbudujemy.

Jak użytkownik będzie poinformowany o zbieraniu informacji to nie ma mowy o spyware, na którym się przejechała kaza. Niestety projekt byłby zbyt czaso i finanso chłonny żeby od tak sobie go wprowadzać. Statystyka fraz wyszukiwanych przez użytkowników pio była by mało interesująca. Cały wist polega na tym żeby wiedzieć, czego szuka przeciętny średnio inteligentny zjadacz popkornu z Wonchocka.

Niestety projekt byłby zbyt czaso i finanso chłonny żeby od tak sobie go wprowadzać

na to stwierdzenie odpowiem tak;

Mamy 4,815 zarejestrowanych użytkowników

a finanse? o czym ty mowisz? zbudowac portal mozemy sami. malo to drupalow i innych tego typu? oczywiscie. serwerek z baza danych (najlepsze sa za darmo, linux tez) + lacze internetowe (DSL spokojnie styknie przynajmniej na poczatek) + komputerek (za 1000 zl wystarczy z allegro pozatym za jakis czas za 400 ojro mozna sprowadzic dobry do tego celu serwerek ibm z niemiec) + hosting + domena. synchronizacja baz danych serwerek ~ hosting to prosta sprawa. zbudowanie nakladki na firefoxa to nic trudnego (nie wiem jak z ie). pare skryptow laczacych i segregujacych dane. no i reklama w necie a to juz tylko my i nasze rece.

ten serwerek mysle ze taniej wyjdzie niz dedykowany. a nie potrzeba nam mase mocy bo tylko tekst przetwarzamy. brak grafiki, zdjec, filmow i muzy.

pozdrawiam

darmoszka.com

katalog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności