Skocz do zawartości

[program] GHarvester - program do linków z SERP

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego nie odpowiadają ci moje produkty, to po co zaglądasz do topicków o nich?

Tak się składa, że się ogłaszasz na forum w związku z czym uświadamiam potencjalnych klientów czego mogą się spodziewać po programie i obsłudze (coraz podobniejszej do tej w wydaniu pewnego kojota, któremu się wydawało, że może wszystko).

Chcesz się rządzić to zrób swoja stronkę i na niej pisz i rób co chcesz - tu nie masz takiej władzy.

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak się składa, że się ogłaszasz na forum w związku z czym uświadamiam potencjalnych klientów czego mogą się spodziewać po programie i obsłudze
Tak sie składa, że nie operujesz na faktach i ZAPYTANY nawet nie potrafisz się merytorycznie odnieść do do swoich poprzednich wypowiedzi i zarzutów. Piszesz by coś pisać.. Taki widać charakter człowieka.

tu nie masz takiej władzy.
Coś widzę, ze mówiać brzydko żal ci o coś (|) ściska i to mocno. Oczywiście się nie dowiemy o co, bo nie potrafisz tego sprecyzować. Nic więcej nie mam do powiedzenia i na koleje zaczepki z twojej strony nie będę odpowiadać.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ciśnie się pytanie na usta: jakie różnice pomiędzy tym programem, a high-techem z USM?

Tym, że tym program może być rozwijany o kolejne wyszukiwarki i funkcje, a USM już nie jest i nie będzie.
Widać, że nawet nie wiesz o czym piszesz i tak jak większość maruderów piszą, by coś pisać ... jednak przy tym grubo mijają się z rzeczywistością. USM zakończył żywot, bo nie było co rozwijać, co jak widać bardzo ciężko zrozumieć .

Pogrubienia i powiększenia moje.

Coś widzę, ze mówiać brzydko żal ci o coś (|) ściska i to mocno.

Właśnie pokazałeś, że nie warto ani z tobą dyskutować ani współpracować, czy kupować jakichś twoich programików, bo jeszcze nie dorosłeś do normalnych zachowań ani sposobów komunikacji.

Z mojej strony EOT.

Abstrahując od tych osobistych wycieczek.

Dzięki uprzejmości Miona miałem okazję być beta testerem GHarvestera i jestem bardzo zadowolony z działania programu. Tak jak opisywał autor soft dobrze radzi sobie z "trudnymi" operatorami Google przy naprawdę niewielkiej ilości niezbędnych proxy (w moim przypadku 45 sztuk z proxymarketu) dzięki czemu udało mi się przez noc zbudować sobie dobrze stargetowaną i jak sądzę wartościową listę do rumaka i GSA :)

Dzięki uprzejmości Miona miałem okazję być beta testerem GHarvestera i jestem bardzo zadowolony z działania programu.

Jak GHarvester ma się do GScrapera? Masz porównanie obu softów?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

GScraper na pewno jest szybszy i bardziej rozbudowany za to gorzej sobie radzi z obsługą zapytań z trudnymi operatorami i wymaga więcej proxy niż GHarvester.

Do Gharvestera wczoraj załadowałem 270k footprintów, działa nieprzerwanie od 19h i sparsował mi dotąd 10mln adresów. Byłoby jak sądzę znacznie więcej natomiast ustawiłem filtr zawierający 13 "fraz", które muszą występować w adresie i resztę wycina.

Przeglądając ten temat, dodam kilka słów od siebie. Z Panem Dariuszem (Mion) współpracuję gdzieś od roku. Na dzień dzisiejszy mogę śmiało powiedzieć, ze lepszego programisty jak dotąd nie spotkałem. A naprawdę współpracowałem z wieloma. U Pana Dariusza nie ma czegoś niemozliwego do wykonania, jest bardzo konkretny, słowny. No i zna się na pracy. Wystarczy, ze "rzuci się" jakiś projekt do wykonania, już za chwilę ma się na e-mailu kilka pomysłów. To nie tak, jak w przypadku "PROFESJONALISTÓW", którym trzeba przesłać profesjonalnie napisaną specyfikację a co do czego potem dostaje się odpowiedź: "Panie, a kto to bedzie czytał". Ci którzy krytykują pracę Pana Dariusza, może by najpierw pochwalili się swoimi dokonaniami. Jak to mówią: "Krowa, która głośno ryczy, mało mleka daje".

Ten wątek jest o programie czy o Panu Dariuszu?

Jeżeli ten gharvester lepiej sobie radzi z trudnymi fotami, to faktycznie może warto się nim zainteresować, tylko obawiam się, że szybkość może być tragiczna przy max 20 wątkach.

@krzys2 daruj sobie osobiste wycieczki bo daleko na tym nie zajdziesz, a jak widać proponowany program to wycięta część funkcjonalności z usm z opcją rozwoju pod nową nazwą marketingową aby od nowa jelonków skasować...

Sama obsługa to ignorowanie części maili od klientów (błędy i pytania odnośnie części funkcjonalności gscrapera dostępnych wcześniej w usm zgłaszałem mailem ponad rok temu i do dziś są bez żadnej odpowiedzi, choćby w stylu "mam to w du... więc nie pisz więcej maruderze bo już zapłaciłeś") oraz nazywanie ich maruderami oraz wyganianie z wątku z "nowym" softem - co widać w tym temacie.

Błędy, które były w usm, obstawiam, że zostały przeniesione do gscrapea przy okazji przenoszenia funkcjonalności, ale tego nie będę sprawdzał bo przecież i tak nikogo one nie interesują.

Pomysłami, konsekwencją itp. autor się popisywał np. przy projekcie Serpmaster, a teraz "mówiać brzydko żal mu (|) ściska i to mocno" bo "klienci-maruderzy" pamiętają i uprzedzają o takim podejściu i obsłudze innych...

@san czy sobie lepiej radzi to by musiał ktoś obeznany i obiektywny przetestować i porównać (te same footprinty, proxy i inne ustawienia jak np. ta sama ilość wątków), wtedy można się zastanawiać, czy faktycznie lepiej sobie radzi.

Musisz też pamiętać, że już przy 20 wątkach masz 40% zużycia zasobów, więc to raczej dla osób, które nie harvestują dużo, maja mało proxy i chcą przeszukać "ciężkie" zapytania...

czy sobie lepiej radzi to by musiał ktoś obeznany i obiektywny przetestować i porównać (te same footprinty, proxy i inne ustawienia jak np. ta sama ilość wątków), wtedy można się zastanawiać, czy faktycznie lepiej sobie radzi.

...

:)

---

Mion

W takim programie obowiązkowo potrzebne są inne wyszukiwarki.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności