Skocz do zawartości

[program] GHarvester - program do linków z SERP

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy mogę jedynie doradzić:

- pobieranie po 10 na SERP

- unikanie operatorów palących proxy jak inurl, intext itd na rzecz dopasowań całkowitych w"..." np: "pewnik ze występuje" jakiś rozcieńczalnik ze słownika

- po jakimś czasie zmiana z http > https i odwrotnie i zmiana google > google.co.uk < Tylko uwaga, bo jest BUG i przy zmianie google wzrasta liczba limitu na SERP na 100, wiec trzeba ponownie ustawić na 10.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

i jak ktoś mi mówi, że to nie jest skuteczne nie wie co pisze.
Za to ty wiesz WSZYSTKO  :glaszcze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

30 prywatnych proxy + podpięty OCR, zapytania INURL i jak ktoś mi mówi, że to nie jest skuteczne nie wie co pisze.

No dobra, ale co zapytanie wysyłasz do OCR, czy po zbanowaniu wysyłasz i masz proxy świeżynkę, jak nigdy nie ruszaną? Bo to pierwsze to sam potrafię zrobić, jak masz drugi przypadek to nakieruj mnie jak/czym to robisz, bo ewidentnie coś przegapiam i źle robię.

Ok podam ci na przykładzie, ostatnio robiłem, więc

10 proxy dedykowanych od buyproxies + OCR poszło 10 dolarów, ponad 100 skryptów, zapytania 90% inurl dało mi 600 000 unikalnych domen, ktoś powie, że mało, ale ja wolę mieć mniej, a konkretne zapytania, gdzie skuteczność będę miał dużą w softach

GHarvester z uwagi na banowanie proxy przez G najlepiej nadaje się do pracy z publicznymi proxy z API i podmianą, co jakiś czas.

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/198887-program-gharvester-program-do-linkow-z-serp/?p=1484591

• 3 miesiące temu...

GHarvester z uwagi na banowanie proxy przez G najlepiej nadaje się do pracy z publicznymi proxy z API i podmianą, co jakiś czas.

trochę odkopuję ;) ale warto chyba wspomnieć, że program nadal działa i sobie przyzwoicie radzi. Także jakby ktoś szukał/potrzebował takiego "czegoś" to polecam :)

• 2 tygodnie później...

Jego pytanie miało brzmieć gdzie jeszcze może kupić a nie gdzie najlepiej. Bo sprzedających API do publicznych proxy zostało tyle, że do policzenia na placach potrzebna jedna ręka. W PL API do publicznych proxy pod Google sprzedaje Proxylive.pl i Proxygen.pl.

Proxymarket.pl sprzedaje prywatne i współdzielone ( potocznie w jeżyku seo zwane Semi-dedicated proxies) ale w przyzwoitej cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności