Skocz do zawartości

[program] GHarvester - program do linków z SERP

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej przekonać się empirycznie, więc jak ktoś ma proxy i jest zainteresowany GHarvester alias wytrwały żniwiarz

> https://www.seoapp.pl/programy/gharvester/

Zapraszam do kontaktu celem niezobowiązującego przetestowania przed zakupem :pisze:

Kontakt w stopce.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam pytanie czy soft jest jeszcze rozwijany? Tzn. czy są planowane w nim jakieś zmiany? Mianowicie chodzi mi o wprowadzenie rotacji proxy po każdym zapytaniu (ewentualnie footprincie) jako opcję do włączenia. Mając 50 proxy prywatnych i małą liczbę wątków można w taki sposób zgarnąć sporo adresów, a w obecnej wersji soft używa proxy aż je "zajedzie" jeden po drugim. Wiem, że soft był zaplanowany pod publiczne proxy z API, ale sytuacja się na tyle zmieniła, że coraz ciężej takie proxy dostać...

a w obecnej wersji soft używa proxy aż je "zajedzie" jeden po drugim.

Z tym, ze ja bym to nazwał inaczej tak długo jak długo dane proxy zwraca wyniki, co jest logicznym sposobem wykorzystania.

Można się przełączyć na https / bez https i czasami pobiera danej.

-----

I jak sam Pisałeś program powstał z myślą o publicznych porxy z API które co jakiś czas zostaną podmienione. Na dzień dzisiejszy nie ma w planach zmiany w tej funkcjonalności.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Rozumiem założenia bazowe softu i rzeczywiście dla publicznych proxy i ich awaryjności wykorzystanie aktualnie działających jest logiczne i najlepsze. Praktycznie wyklucza natomiast wykorzystanie proxy prywatnych. Jeżeli nie zamierzasz tego zmieniać to ok, to Twój soft, ale sensowne publiczne proxy jeżeli ktoś nie ma swoich rozwiązań są obecnie bardzo trudne do dostania... A to z kolei znacząco obniża funkcjonalność GHarvester. To oczywiście tylko moja propozycja.

Praktycznie wyklucza natomiast wykorzystanie proxy prywatnych.
Prywatne proxy lepiej wykorzystać w harvesterach opartych o silnik przeglądarki z przepisywaniem captcha.

Doceniam Twoją koncepcję, ale to tak nie działa.

• 2 miesiące temu...

Jeśli ktoś nadal używa wytrwałego żniwiarza, to proszę się do mnie zgłosić (w godzinach pracy ) po plik do podmiany autoryzacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności