Skocz do zawartości

Czy ktoś tak miał?

NoTo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Sklep z domeną A 2008 rok, podstrony serwisu zoptymalizowane długi ogon + miasto.

Podstrony nie pozycjonowane. Sama optymalizacja TOP10.

Dane domeny nie ukryte.

W 2011 powstają nowe sklepy na dane miasta XYZ. Optymalizowane również pod te same frazy z miastem.

Domeny zarejestrowane na inne dane. Również nie ukryte, ta sama firma hostingowa.

Pół roku temu cesja domen XYZ na firmę ze starsza domeną A i 2 dni temu przelew za przedłużenie domen.

Podstrony domeny A które pokrywały się ze sklepami X,Y,Z poza 100

Stronki siedziały w domenie A od stycznia 2011 roku w top10.

Dodatkowo inne miasta pod które nie było robionych sklepów XYZ, a są zrobione podstronki w domenie A nawet nie drgnęły.

Czy cesja domen xyz na nową osobę coś zmieni?

Czy trzeba przenosić do innej firmy hostingowej, aby poszła wpłata i widoczne były zmiany właściciela ale dla Google.

PS. W GWT brak powiadomień. Stronki XYZ brak ruchów.

Ktoś to przerabiał?

Wiesz co ja ostatnio zauważam na moim podwórku że google mocno personalizuje wyniki pod lokalizację ( Adres podany na stronie lub załączonej google mapie) Gdzieś w moich ostach znajdziesz linki do screanów gdzie wystarczyło zmienić miasto Warszawa na Pruszków a wyniki nawet w serpach były zupełnie odmienne. Moze to jest przyczyną że przypisało Cię do jakiejś lokalizacji.

Na homie kiedyś miałem tak że zrobił się błąd w ich serwerze i google nie mogło pobrać robots.txt i stronę wyindeksowało. Sprawdź sobie w GWT czy da się pobrać tronę i czy nie zgłasza ci błędów że nie było dostępu do strony.

Sprawdź też rev dns na home.net chyba. będzie to subdomena np sejjopj.home.net gdzie będziesz miał kopię strony. Będzie to niestety duplikat.

Zobaz też czy masz wyłączony w home pl taki pierdolnik wildcard który sprawia że po wpisaniu .domena.pl czy papapapap.domena.pl czy xxx.domena.pl zwraca kopię strony co google też nieźle indeksuje. Z defoltu na home jest to włączone. Trzeba niestety dzwonić albo pisać email żeby to zmienili bo w panelu się nie da.

Niestety ten hosting ma masę takich dziwnych tematów które nie pomagają. Ja już powoli się od nich wynoszę. Zosało mi niewiele stron do przeniesięnia.

Sprawdź też czy na obu stronach nie masz takich samych tekstów i rozłożenia linków title i description. Jak tak to trzebaby to pozmieniać zeby nie było duplikatów. Ja myślę że sama cesja nie miała znaczenia prędzej te sprawy z duplikatami ale ja nie jestem profesjonalnym pozycjonerem robię tylko dla siebie. Mam nadzieję że ktoś się jeszcze wypowie w tej sprawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności