Skocz do zawartości

co zrobić?

nowyfirma

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do bardziej doświadczonych osób.

Opis problemu:

- Strona klienta, która była pozycjonowana przez 2 firmy pozskane z nikłego źródła za śmieszne pieniądze.

- Obecnie jest umowa z jedną taką firmą, która nie chce ujawnić gdzie umieściła linki do strony pozycjonowanej twierdząc, że to sa ich prywatne miejscówki. Jedynie co mogą zrobić to usunąć linki które dodali do tej pory o ile w ogóle coś dodali.

- Strona klienta nie jest dodana do GWT, więc nie wiadomo czy ma nałożony jakiś filtr ręczny.

- Budżet jest mocno ograniczony

Teraz pytanie.

Czy zabierać się za pozycjonowanie takiego tworu, czy założyć nową domenę i pozycjonować ją od początku na te same frazy?

Z góry dzieki za pomoc.

to słowo klucz, nie można wymagać za marne pieniędzy dobrych linków, marne pieniędzy - marne linki. reszta to już skutki.

co robic?

1.ograniczony budżet sprobowac wydać na adwordsy, może to właśnie ta branża gdzie to opłaciło by się

2. Pozycjonować samemu a ograniczony budżet przeznaczy na zakup linków.

Ja nie pozycjoner. Ale jak ja bym się tym tematem zajmował komercyjnie to robiłbym to na swoich domenach i je tylko wynajmował. są efekty klient płaci. Nie ma nie płaci. nie chce płacić nie ma strony i pozamiatane.

Strona klienta nie jest dodana do GWT, więc nie wiadomo czy ma nałożony jakiś filtr ręczny.

To ją dodaj i będziesz wiedział jaka jest sytuacja a nawet gdzie te poukrywane linki są dodane. No chyba że tak ukryli że nawet google ich nie może znaleźć :( , ale co to za linki wtedy.

To jest to samo co i w mojej branży. Jeden robi usługę za normalne pieniądze a drugi za grosze . I tu i tu są klienci i wykonawcy. Tylko u tych tanich nie zawsze są efekty odpowiednie do założeń bo jak nie ma kasy to trzeba albo za darmo robić albo gównianą jakość dać .

Ja nie pozycjoner.
To ją dodaj

to nie rozdawaj rad tak z sufitu.

Jeśli ze stroną nic złego nie dzieje się, to do GWT dodawać nie warto, bo to taki sygnał "pozycjonuje swoja stronę chce wiedzieć czy robię wszytko OK.". Do GWT można dodać i sprawdzić czy niema ręcznego, w niczym innym to nie pomoże.

Jeśli ze stroną nic złego nie dzieje się, to do GWT dodawać nie warto, bo to taki sygnał "pozycjonuje swoja stronę chce wiedzieć czy robię wszytko OK.".

Ha ha ha bardzo dobre MaxPan a ja bym do tego dołożył jeszcze "Nie pinguj wpisów bo to taki sygnał pozycjonuje swoja stronę".

to nie rozdawaj rad tak z sufitu.

Sam pisze że nie wie czy ma filtr i że była gównianymi linkami robiona. Sory ale jak jej nie doda to się nie dowie.

A znak dla google może i tak. Ale żeby się dowiedzieć jaka jest sytuacja to co ma do wróżki się umówić.

Sam radzisz wziąć inną domenę to jakie ma znaczenie znak dla google jak po sprawdzeniu linków można i ta i nową próbowac ruszyć.

Kwestia dogadania się z klientem

P.S. Ty piszesz z punktu widzenia pozycjonera a ja klienta. Napisałem że nie jestem pozycjonerem komercyjnym żeby właśnie sobie sam zrozumiał czy brac moje uwagi pod rozwagę cz nie. A przy najmniej nie pisze tekstów znajdź super dobre linki których nie potrafię zdefiniować.

Budżet ok. 300 zł miesięcznie także nie poszaleję. Branża rachunkowość, miasto wojewódzkie (duża konkurencja).

Zaproponuje nową domenę i zrobię zaplecze dla tej pierwszej (zaspamowanej), a najwyżej później nią się zajmę o ile czas i budżet pozwoli. Wszystko w rękach klienta :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności