Skocz do zawartości

Czy Google poprzez Gmail wie jakie mam domeny na zaplecze?

Gwardzik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam skrzynkę na Gmailu, która była używana do rejestracji i przedłużenia domen - tej dobrej i tych na ewentualne przyszłe zaplecze/odsprzedaż.

Google śledzi wiadomości, dzięki czemu dopasowuje reklamy, które mi się wyświetlają.

Czy Google wie także, że te domeny na ewentualne zaplecze należą do tej samej osoby tylko dlatego, że dane użyłem adresu e-mail z Gmail?

Czy Google przy transferowaniu domen z ovh (ukryte dane w whois, które do transferu należało odkryć), także już wie, że te domeny należą do tej samej osoby, bo sprawdza whois?

bywają takie teorie spiskowe ;) podepnij jeszcze te domeny pod webmaster tools i analitycs'a - najciemniej pod latarnią :D

I jako ciekawostka: ukryte whois dla google nie jest już problemem - google, jako rejestrator domen ma wgląd do ukrytych danych.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

bywają takie teorie spiskowe

to nie jest teoria spiskowa.

Przecież google wyśledziło pedofila poprzez gmaila. W czym problem wyśledzić inną działalność. Inna sprawa czy to robią?

Na to pytanie nikt nie odpowie, ale lepiej dmuchać na zimne.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@Szlaf, jasne ;) ja tego nie neguję, że google ma narzędzia i wiedzę, tylko bawi mnie przesadne panikowanie i szukanie teorii spiskowych ;)

Nie myślmy, że w przypadku domen w ilości 5 czy 10 szt google będzie cokolwiek łączyć ze sobą - szkoda na to mocy obliczeniowych maszyn. W przypadku większej ilości domen można trafić pod lupę ale obstawiam ilości z rzędu setek domen na jedne dane. Trafienie pod lupę nie oznacza jeszcze nic złego - do "konsekwencji" daleka droga o ile na domenach nie stoją śmieci i warezy.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

W SEO lewa ręka nie powinna wiedzieć co robi prawa.

Co 99 należy zmieniać rękę ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

na pewno Google takie dane gromadzi, na pewno Google takie dane analizuje, tylko wątpię, że obecnie analizuje pod kątem zalecz SEO. Mają o wiele więcej "ciekawszych" informacji.

Warto nadmienić, że gdzieś na blogu Bill Slawski napisał (dokładnie nie zacytuje), że rozmawiając z jedną z osób ze znanych i dużych wyszukiwarek ta stwierdziła, że problemem nie jest dla nich już gromadzenie/przechowywanie wszystkich informacji tylko sami nie wiedzą jak mają je dobrze wykorzystać.

@up inaczej - nie wiedzą komu już mają sprzedać te informacje...

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności