Skocz do zawartości

duplicate content

Rekomendowane odpowiedzi

korzystam z programu partnerskiego wydawnictwa helion. na podstronach wlasnego serwisu zamieszcam pelny tytul i opis ksiazki tego wydawnictwa, pod spodem pod opisem jest link do programu partnerskiego ktory jest odnosnikiem do strony na ktorej znajduje sie pelny opis ksiazki (identyczny z tym ktory ja zamiescilem u siebie) oraz reszta informacji jak zamowic u nich pozycje.

czy wyszukiwarki uznaja to jako duplikowanie tresci ? czy moge za to dostac bana ?

Tyle że PP oprócz klientów dla sklepów daje im PR na konkretne podstrony i lepsze wyniki w góglach ;) na konkretne tytuły i właściwie taki sklep zyskuje dwukrotnie bo sprzeda coś i ma linkowaną głęboko podstrone (to moja teoria :) )

co do Matt-a to czasmi wydaje mi sie ze on pisze co by chaciał aby było ;)

decent

Za Duplicate Content na 100% nie ma bana. Jeśli Twój serwis ma unikalną choć jedną podstronę - najlepiej gdy jest to strona główna. To jedyna co Ci grozi to wyindeksowanie tylko i wyłącznie podstron biorących udział w PP.

Bana Google za DC nie daje - chyba że serwis jest w 100% podobny to może wyindeksować całość. I efekt końcowy jest podobny do bana.

to zobacz sobie takie hasło tysiące tanich przedmiotów (jest dość oryginalne ale …………. )

allegro moim zdaniem dało ciała bo ludzie bezmyślnie wklejają tę frazę a tak mogli się wypozycjonować na jakąś inna frazę.

i teraz tak sobie myślę jakaś strona ma PP i daje ci linki i obrazki pod obrazek Pralki Frani alt=Pralka Frania i jeszcze link pod "anchor text" Pralka Frania linki follow i dziesięć takich linków u różnych użytkowników różne IP z reguły to pierwsze strony PR no przynajmniej 2-4 i nieświadomi użytkownicy pozycjonują za friko konkretny tytuł :) uczestnicy PP się grzeją że mają 5% z zakupu a właściciel ma dwie sprawy za jednym razem sprzedaż i pozycjonowanie podstron.

Część użytkowników jest tego świadomych i ma takie programy gdzieś ale jest grupa osób która nie ma o tym pojęcia i pracuje dla kogoś nieświadoma tego.

oczywiście to moja teoria i nie koniecznie trafiona

Jak ktoś się nie zgadza to niech mnie wyprowadzi z błędu

decent

Myśle że cała domena bana nie ma ale nie trudno zauważyć grupowanie treści.

Wystarczy w cudysłowiu wkleić jakiś dłuższy fragment tekstu w Googlach

Widać tę funkcję jak na dłoni.

Myśle że może Google cię nie wyrzucą ale ta treść niewiele Ci da na dłuższą metę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności