Skocz do zawartości

Pewien problem z robots i wyniki wdół

niunia200

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, jestem nowy i mam problem z domeną discopolonew pl - inaczej nie chce puścić.

29 sierpnia otrzymałem:

Googlebot can't access your site
29 sierpnia 2014

Over the last 24 hours, Googlebot encountered 55 errors while attempting to access your robots.txt. To ensure that we didn't crawl any pages listed in that file, we postponed our crawl. Your site's overall robots.txt error rate is 4.6%.

You can see more details about these errors in Webmaster Tools.

Recommended action
If the site error rate is 100%:

Using a web browser, attempt to access discopolonew.pl/robots.txt. If you are able to access it from your browser, then your site may be configured to deny access to googlebot. Check the configuration of your firewall and site to ensure that you are not denying access to googlebot.
If your robots.txt is a static page, verify that your web service has proper permissions to access the file.
If your robots.txt is dynamically generated, verify that the scripts that generate the robots.txt are properly configured and have permission to run. Check the logs for your website to see if your scripts are failing, and if so attempt to diagnose the cause of the failure.

If the site error rate is less than 100%:

Using Webmaster Tools, find a day with a high error rate and examine the logs for your web server for that day. Look for errors accessing robots.txt in the logs for that day and fix the causes of those errors.
The most likely explanation is that your site is overloaded. Contact your hosting provider and discuss reconfiguring your web server or adding more resources to your website.
If your site redirects to another hostname, another possible explanation is that a URL on your site is redirecting to a hostname whose serving of its robots.txt file is exhibiting one or more of these issues.

After you've fixed the problem, use Fetch as Google to fetch robots.txt to verify that Googlebot can properly access your site.

Learn more in our Help Center.

Ostatnie pobieranie robots.txt wedlug google mam 30 sierpnia z rana.
w recznych dzialaniach jest czysto czyli nie znaleziono recznych dzialan

tutaj daje link do zdjęcia jak spadły wyniki od 28 sierpnia.

w załączniku zdjęcie bo tutaj nie mogę dodac.

Co to może być?

To oznacza że był jakiś bład serwera. Jak google nie pobierze robots.txt to nie będzie dalej sprawdzał domeny. Przeważnie jak wszystko wróci do normy to stronka po kilku chwilach - dniach wraca na miejsce z przed awarii. Taką samą sytuację będziesz miał jak np. serwer się przeciąży lub padnie. Jak przez dłuższy czas google nie ma dostępu do strony to obniża jej ranking. Kiedyś to było wiecej czasu ale z tego co napisałeś teraz jest prawie od razu.

Spróbuj pobrac stronę jako google bot w GWT i zobacz czy nie zgłasza błędów.

Dzięki za odp.

właśnie wydaje mi się że coś było nie tak z serwerem bo nie mogłem zalogować się do DA był brak odpowiedzi tylko nie pamiętam dokładnie kiedy ale mniej więcej by pasowało.

Jak pobieram przez bota to nie ma żadnych błędów, sprawdziłem czy pobiera również robots i pobrało. W tester robots jak sprawdzam czy mozna pobrać url to jest dozwolone.

Możnaw wiedzieć jakie dzikie skrypty? mam zaledwie 4 wtyczki w tym seo yoast.

No dobrze ale czy spadek z 30tys do tysiąca wyswietlen w wyszukiwarce to tylko przez robots? czy może filtr?

Wchodząc w błędy indeksowania mam Błąd pobierania pliku robots.txt

Nie udało się zaindeksować witryny, ponieważ nie mogliśmy uzyskać dostępu do pliku robots.txt teraz mam czekać aż gogole znów pobierze robots?
bo już sam nie wiem co mam z tym robić

poczekaj kilka dni i zobacz co się zmieni. Ciężko powiedzieć po takich skąpych informacjach. Jak teraz pobiera przez google ok to może wróci. Na same wyświetlenia też nie patrz bo to tylko jeden czynnik są dni że ludzie robią zakupy do szkoły i wszystko inne mają w d.... Przede wszystkim nie panikuj. W G czasem się tak dzieje. Resztę trzeba by dokładnie sprawdzić jak się to jeszcze z tydzień utrzyma i będą spadać przede wszystkim wejścia na stronę a nie wyświetlenia

A więc mamy już 3 wrzesień i bez zmian;/

uptime w serwerstatus 100%

dzisiejsze cache na główną domenę " Zdjęcie przedstawia stan strony z 2 Wrz 2014 01:07:17 GMT. "

macie jakieś pomysły? bo nigdy mi się nie zdarzyło żeby tak wyniki wyszukiwania spadły przez robots wieć moze jednak filtr ?

• 3 tygodnie później...

1. Sprawdzałeś w GWT czy da się to pobrac jako googlebot?

2. Czy nadal masz w GWT nowe informacje że google nie ma dostępu do strony?

Z tego co widze to jakiś ruch na stronie masz więc ona musi się wyszukiwać w google ? I się wyszukuje jak wpiszesz różne frazy z tekstów na stronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności