Skocz do zawartości

Poczta e-mail - alternatywa dla Gmaila - bezpłatna/płatna

Gwardzik

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy mi na bezpiecznej skrzynce e-mail (zachowanie prywatności, dlatego odrzucam maila).

Skrzynka powinna mieć dobre filtrowanie spamu.

Mile widziany kalendarz i notatnik, również dla androida z synchronizacją. Atutem będzie możliwość podpięcia własnej domeny.

Co polecacie i za ile?

Temat dosyć intensywnie wałkowany na webhostingtalk.pl, nie mogę wygrzebać wątku.

Natomiast co masz na myśli pisząc o zachowaniu prywatności?

Największą niezależność zapewni Ci własny serwer dedykowany, aczkolwiek to też nie jest rozwiązanie gwarantujące 100% prywatności, bo niestety tak działa i jest zbudowana sieć Internet. Nawet jeżeli ten serwer postawisz u siebie pod łóżkiem, to po drodze jest cała masa ISP, którzy mogą być równie ciekawi, co wujek G.

Jeżeli chcesz coś sprawnego, z w/w funkcjami, to sprawdź zoho.com, bardzo dobre rozwiązania, 2factor auth, kody jednorazowe, logowanie po konkretnym ip i masa innych rzeczy.

A jeżeli potrzebujesz innych rozwiązań, albo pomocy przy wdrożeniu zoho - odezwiji się do mnie :)

(...) co masz na myśli pisząc o zachowaniu prywatności?

Tylko tyle, żeby google mi nie przeglądało pod reklamy i na wszelki wypadek - nie kojarzyło domen.

Poza tym, żeby ktoś np. z home gdybym miał u nich pocztę, nie przeglądał i nie czytał moich maili. Co do służb specjalnych - nic nie mam do ukrycia, choć wolałbym żeby jednak nie wiedzieli, o każdej mojej stronie/serwisie.

Jeżeli chcesz uniknąć googla, zoho sprawdzi się doskonale.

Mówię oczywiście o poczcie w swojej domenie. Co do przeglądania - musiałbyś szyfrować swoje wiadomości PGP.

Jeżeli chcesz outsource'ingować utrzymanie poczty a przy okazji chcesz uniknąć wielkich kosztów dedykowanego dla Ciebie rozwiązania, hosting współdzielony się nie nada, to zoho będzie dobrym rozwiązaniem.

Jak lubisz webmail, polecam na własny serwer lekki skrypt pocztowy rainloop.net

Bardzo ładny graficznie skrypt, w polskiej wersji językowej, robi to co ma robić ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności