Skocz do zawartości

Zgłoszone linki jako niezgodne

Kenaj

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś Google odrzuciło mi jedną stronę podając 3 linki jako niezgodne:

- dwa z nich zgłosiłem do zrzeczenia się;

- jeden jest, ale anchor jako nazwa domeny, coś w rodzaju "Buty Kraków" a domena to buty-krakow.pl

Da się coś z tym zrobić czy czekać kilka tygodni?

Strona ma 60 backlinków z 40 domen, z tego zgłosiłem ponad 30.

Jeszcze nigdy nie miałem takiego przypadku.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Dostałeś ręczną kare za 60 linków z 40 domen?

to co nie zgłosiłeś - co to za strona na jakiej masz link - jeśli katalog - to bym się go zrzekł (jak nie chcesz zrzekac się wszystkich)

mam byc szczery przy 60 linkach budowanie profilu linków zaczął bym od początku, zrzekając się wszystkich linków i po zdjęciu kary linkując od nowa

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Tak, kara za 60 linków z 40 domen, z tego tylko połowa follow ;-(

Ale chodzi mi teraz o to, że jako przykład złych linków dostałem dwa które zgłosiłem,

a trzeci faktycznie follow ale to nazwa domeny.

Wiadomo, że teraz zacznę linkować tylko anchorami z adresem strony,

stare linki wyrzucę wszystkie (strona niezbyt ważna dla mnie)

ale niestety, muszę czekać ponad miesiąc (napisali kilka tygodni).

Była o tym już mowa. Google wskazuje schemat, przykładów nie nalezy traktować dosłownie.

Poszuaj linków wbijających się w podany schemat i je usuń.

Odnośnie nazwy domeny w przykładach - przy EMD to norma nie Tobie pierwszemu podaje.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• 3 tygodnie później...

Piszesz, że zgłosiłeś sporo linków, ale nie piszesz nic o fizycznej próbie ich usunięcia. A Google lubi gnębić pozycjonerów i zmuszać ich do tego, aby dali z siebie trochę więcej, niż tylko disavow ;-) Podsumowując, usuń te linki, które możesz, a zgłaszaj tylko te, na które nie masz wpływu - dotyczy to oczywiście tylko tych najsłabszych jakościowo linków.

Tak, tak... usuwaj wszsytko co możesz, co nie możes zgłaszaj a jak już zrobisz wszystko co możesz to i tak skończy się na nowej domenie...

Disavow to narzędzie, które sprawiło, że topy wyglądają tak jak wyglądają a ludzie mają takie problemy jak Ty. Jedyne co tym gównem zrobisz to zdjęcie filtra bez powrotu pozycji.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Nic więcej nie usuwałem, napisałem tylko że link wskazane jako niezgodne były już zgłoszone i czysto ;-)

Działanie ręczne cofnięte, frazy powoli się podnoszą.

Jutro kolejna strona na tapecie ;-)

Mi się wydaje, że jednak Lexy ma racje . Od razu, po pierwszej prośbie mi ściągali filtry jak pisałem i wskazywałem, że coś ściągnąłem sam. Idąc na łatwiznę i wrzucając tylko Disavow często musiałem po kilka razy wysyłać prośbe o ponowne rozpatrzenie zanim był pozytywny skutek, więc coś jest na rzeczy.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

"Lexy: Disavow w zupełności wystarczy"

W omawianym przypadku nie wystarczył, stąd sugestia, aby fizycznie usunąć część linków. I Google może sprawdzić, czy link nadal wyświetla się na stronie.

+1 dla Lexy. DT nie wystarczy.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale trzeba opisywać co się usunęło, wymieniać wszystko czy google samo się zorientuje, których linków już nie ma? Pytam, bo często widzę na liście pobranych linków z GWT takie, które od dawna już nie istnieją, lub gdzie domena już nie działa. To budzi wątpliwości co mają ogarnięte a co udają, że mają.

- jeden jest, ale anchor jako nazwa domeny, coś w rodzaju "Buty Kraków" a domena to buty-krakow.pl

Mit - kit tak zwany brand. Wszystko co nie jest urlem a jest słowem/frazą/zbitką fraz "konkurencyjnych" (czyli ktokolwiek to pozycjonuje) i linków jest więcej niż kilka (może być jeden nawet jak linków jest mało) - to EMA. I można dostać po plecach.

DT zazwyczaj wystarczy. Chyba że ktoś się stara, naczytał się i wali w miejscówkach o których czytał na forach i są to EMA + "bezpieczne linki brandowe"

Usuń a jak nie masz jak wrzuć do DT wszystkie linki z anchorami podanymi w przykładach. Zostawienie czegokolwiek co ma anchor jaki pojawił się w odpowiedzi na RR w 95% kończy się zwrotką negatywną.

Generalnie nie udało się za pierwszym/drugim razem - anchor podany w negatywnej odpowiedzi do RR jest w całości do wycięcia.

RR nikt nie czyta, olej to. Jak czasem trafiasz czwórkę w totka to napisz cokolwiek bez bluzgów i na zasadzie "Szanowni Państwo (..) nie wiem o co chodzi nasza firma (..) więc udało się nam usunąć podobny link z katalogu Zgreda ale niestety te linki przykładowe musieliśmy dodać do pliku zrzeczenia linków (..) W związku z tym prosimy o sprawdzenie naszej strony".

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności