Skocz do zawartości

Komentarze Facebook na stronie w wynikach wyszukiwania

Robert Rodziewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prowadzę stronę na WordPress z aktywnymi wyłącznie komentarzami facebook (plugin do WP - Facebook)

Ostatnio zaobserwowałem w Google Analytics w podglądzie na żywo, że część wejść na stronę jest z fraz, których nie używałem.

W podglądzie na żywo w sekcji [słowo kluczowe] maiłem frazy, które nie były użyte w artykule a pochodziły z dodanego komentarza.

Zauważyłem również, że mam coraz więcej takich wejść na stronę. Czy ktoś z Was ma więcej informacji jak wpływają komentarze fb na stronie pod wyszukiwanie?

Przyznam, że do tej pory myślałem, że komentarze nie mają żadnego wpływu bo nie są dodawane do bazy strony i traktowałem je wyłącznie jako marketing wirusowy.

Dodam foto: Artykuł, komentarze wyszukiwanie:

Fraza do google: sms wirlandii 50300

10645271_848925078451075_445557670300055

Aktualizacja:

Ja wyszukiwałem z lokalizacji w Irlandii. Poprosiłem o sprawdzenie z lokalizacji w PL.

Wynik 2 komentarze fb dały Top 10 z 1 pozycją :D

10660211_10152679293624844_1827535173326

POLONIA%20IRLANDIA%20LOGO.png Wiadomości z Irlandii: PoloniaIrlandia.pl | Irlandia Forum PoloniaIrlandia.pl/forum

• 3 tygodnie później...

Jak dla mnie to są spersonalizowane wyniki wyszukiwania- odwiedzałeś już swoją stronę a więc dla google jest ona dla Ciebie wartościowa i daje ją wyżej. Tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności