Skocz do zawartości

Domena "priv" - pytania

doomerang

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie z teorii: nie mogę znaleźć informacji, jaka idea przyświeca domenie "priv", albo do jakich stron została wymyślona. Czy z założenia miała to być domena do czatu, czy z randkami, czy do prywatnych stron (w odróżnieniu od firmowych). Czy ktoś to wie albo ma linka?

Pytanie z praktyki: czy ta domena społeczności internetowej z czymś się obecnie kojarzy? Na przykład mnie się na pierwszy rzut oka kojarzy ze stroną prywatną jakiegoś hobbysty, ale nie wiem jak innym.

I na koniec, czy postawienie stronki na domenie "priv.pl" (bo samo "pl" jest już zajęte) jest bezpieczne, czy ta domena nie jest jakoś deprecjonowana przez wyszukiwarki? Czy wyszukiwarka inaczej potraktuje na dzień dobry domenę "pl" od domeny "priv.pl" już po samej nazwie?

cośtam.priv.pl to subdomena, a nie domena

z tego co kojarzę, priv.pl to "alias"

odradzałbym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności