Skocz do zawartości

8 letni link rażąco narusza zasady Google dlatego dostaje pan filtra

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up ja to się zastanawiam nad jednym - xann się chwali czy żali?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up ok, może być i szkolenie - niech robi szkolenia skoro znajduje jelenia ;) ale ja jednak odnoszę wrażenie pewnego rodzaju hipokryzji.. czas pokaże czy się myliłem..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

W dniu 4.09.2014 o 20:14, SzlafRock napisał(a):

Czy to nie jest kolejna szeptanka. :)

Oczywiście, że jest...

nie bez powodu na końcu dodał:

W dniu 4.09.2014 o 08:54, Xann napisał(a):

Patrząc na te linki powiedzcie mi dlaczego ja mam nie uzywać SWL ?

W ten sposób ukazuje, że po co starać się robić coś o nazwie: "naturalne pozycjonowanie" skoro efekt końcowy jest ten sam co przy jego weblinku - a przy opcji "czarnego kapelusza" efekt jest szybszy ;)

Na psychologii nie bardzo się znam ale jeśli zbyt długo jest cisza Xann smaży jakiś pikantny kąsek i rzuca na PiO. Czasami pewnie kryje się z tym prawdziwe pytanie, które potem obraca w żart.

Z drugiej strony podobno niektóre knajpy płacą za sprowadzanie im gości. Może Xann jest na prowizji i stąd te afterki po szkoleniu? Jak mi kiedyś wyłożono- są różne sposoby zarabiania.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Tym razem to nie szeptanka ani rekama bo już jestem na takim etapie że nie muszę się przedstawiać :)

xann.jpg

Tym razem to przykład na to jakie linki google uważa za śmieciowe. Raczej mi nikt nie powie że takie linki jak na przykładzie wrzuciacie do disavow a skoro te linki w oczach google rażąco naruszają ich wytczyczne to pozostaje już tylko kupić adwords

Marketing internetowy dla firm

W dniu 5.09.2014 o 09:17, Xann napisał(a):

Tym razem to nie szeptanka ani rekama...

Tym razem jednak nie. Co za szczerość, gratuluję :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

W dniu 5.09.2014 o 09:17, Xann napisał(a):

Raczej mi nikt nie powie że takie linki jak na przykładzie wrzuciacie do disavow a skoro te linki w oczach google rażąco naruszają ich wytczyczn

Powiem tylko tyle.

Ty reklamując się jako od 10 lat prowadzący firmę, zajmujący sie pozycjonowaniem powinieneś wiedzieć jakie linki szkodzą tobie i twoim klientom.

Jeśli masz wiedzę to sprawdzisz, że te strony, które podałeś są oflagowane przez Google, a niektóre pozbawione tzw. mocy, czyli zgłoszone do disavow.

możesz o tym nie wiedzieć bo jesteś CEO, który takimi duperelami sie nie zajmuje. W takimn razie jest pytanie, po kiego wuja ten temat?

Chcesz za darmo analizę lub szkolenie?

E:

Mnie sie podoba tylko ta grafika. moge ukraść? Pewnie nie będę mógł, za mój wpis. :)

E:

A to, to jest dopiero czad na stronach :) Tworzenie stron internetowych - Xann Internet Solutions

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przypadek z Xaanem ciężko odbierać jako typowy, bo sami Googlarze najpierw za darmo rozreklamowali ten SWL na cały świat i ręcznego założyli dla przykładu, ale założyli na pewno nie za linki a za całokształt. Niema na prawdę o czym dyskutować filtr nie zdejmą, a będą wysyłać nowe linki z puli i tyle, bo to strona właściciela e-weba i tyle. Ja w ogóle dziwie się czemu BAna niema już dawno :D

W dniu 5.09.2014 o 09:29, SzlafRock napisał(a):
......

Ty reklamując się jako od 10 lat prowadzący firmę, zajmujący sie pozycjonowaniem powinieneś wiedzieć jakie linki szkodzą tobie i twoim klientom.

...W takimn razie jest pytanie, po kiego wuja ten temat?.....

Już Ci wyjśniam w jakim celu jest ten temat.

Nie każdy prowadzi firmę pozycjonującą od 10 lat i nie każdy wie jakie linki szkodzą stronom internetowym, rozumiem że Ty założyłeś inaczej. Pozatym lubie się dzielić przykładami z innymi.

Szkoda że jak zwykle w temacie nie masz nic do dodania :/

W dniu 5.09.2014 o 11:20, Xann napisał(a):

Nie każdy prowadzi firmę pozycjonującą od 10 lat i nie każdy wie jakie linki szkodzą stronom internetowym,

Owszem, ale sporo prowadzisz firmę 10 lat i piszesz takie bzdety to wybacz....

rozumiem że Ty założyłeś inaczej.

Owszem, moja wiedza jak widzę wykracza poza Twoją. Także poza tą z Twoich szkoleń.

Pozatym lubie się dzielić przykładami z innymi.

Ja też prowadzę firmę świadczącą usługi marketingu internetowego i tez jestem zarządzającym.

Dla mnie takie wyznanie jest strzałem w kolano dla CEO firmy Xaan.pl

Szkoda że jak zwykle w temacie nie masz nic do dodania :/

Jak zwykle mam coś do powiedzenia. Jeśli nie zauważyłeś to powtórzę.

będąc właścicielem firmy zajmującej sie pozycjonowaniem, wstydziłbym się napisać taki art. Dostałem kilka filtrów, na swoje strony i strony klientów. Jednak nigdy nie pochwalę się gdyż to źle wskazuje na moje kompetencje i reputację.

dodam jeszcze, że SWL to samo zło.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 5.09.2014 o 11:42, SzlafRock napisał(a):

...

Owszem, moja wiedza jak widzę wykracza poza Twoją. Także poza tą z Twoich szkoleń.

....

UUU chalimy się kto ma dłuszego no gratuluje ale co to ma współnego z tematem ?

...

Ja też prowadzę firmę świadczącą usługi marketingu internetowego i tez jestem zarządzającym.

...

Żalisz się ? Chwalisz się ? nie rozumiem co to ma współnego z tematem ?

...

będąc właścicielem firmy zajmującej sie pozycjonowaniem, wstydziłbym się...

Czy rozmawiamy tu o Twoich uczuciach ?

Czy w ogółne rozumiesz o czym jest ten temat, móiwmy tu jakie linki naruszyły wytyczne google a nie o Tobie, jeżeli chesz pogadać o swojej wiedzy i swojej firmie to może załuż o tym temat bo to głupio tak wygląda :/

Komedia jak zawsze, ale... jedno jest zastanawiające... Jak osoba, która prowadzi szkolenia, między innymi o filtrach, zapobieganiu filtrom, wychodzeniu z filtrów, może nie wiedzieć jakie linki szkodzą a jakie nie?

Niezła autoreklama.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności