Skocz do zawartości

8 letni link rażąco narusza zasady Google dlatego dostaje pan filtra

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up ja to się zastanawiam nad jednym - xann się chwali czy żali?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up ok, może być i szkolenie - niech robi szkolenia skoro znajduje jelenia ;) ale ja jednak odnoszę wrażenie pewnego rodzaju hipokryzji.. czas pokaże czy się myliłem..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Czy to nie jest kolejna szeptanka. :)

Oczywiście, że jest...

nie bez powodu na końcu dodał:

Patrząc na te linki powiedzcie mi dlaczego ja mam nie uzywać SWL ?

W ten sposób ukazuje, że po co starać się robić coś o nazwie: "naturalne pozycjonowanie" skoro efekt końcowy jest ten sam co przy jego weblinku - a przy opcji "czarnego kapelusza" efekt jest szybszy ;)

Na psychologii nie bardzo się znam ale jeśli zbyt długo jest cisza Xann smaży jakiś pikantny kąsek i rzuca na PiO. Czasami pewnie kryje się z tym prawdziwe pytanie, które potem obraca w żart.

Z drugiej strony podobno niektóre knajpy płacą za sprowadzanie im gości. Może Xann jest na prowizji i stąd te afterki po szkoleniu? Jak mi kiedyś wyłożono- są różne sposoby zarabiania.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Tym razem to nie szeptanka ani rekama bo już jestem na takim etapie że nie muszę się przedstawiać :)

xann.jpg

Tym razem to przykład na to jakie linki google uważa za śmieciowe. Raczej mi nikt nie powie że takie linki jak na przykładzie wrzuciacie do disavow a skoro te linki w oczach google rażąco naruszają ich wytczyczne to pozostaje już tylko kupić adwords

Marketing internetowy dla firm

Raczej mi nikt nie powie że takie linki jak na przykładzie wrzuciacie do disavow a skoro te linki w oczach google rażąco naruszają ich wytczyczn

Powiem tylko tyle.

Ty reklamując się jako od 10 lat prowadzący firmę, zajmujący sie pozycjonowaniem powinieneś wiedzieć jakie linki szkodzą tobie i twoim klientom.

Jeśli masz wiedzę to sprawdzisz, że te strony, które podałeś są oflagowane przez Google, a niektóre pozbawione tzw. mocy, czyli zgłoszone do disavow.

możesz o tym nie wiedzieć bo jesteś CEO, który takimi duperelami sie nie zajmuje. W takimn razie jest pytanie, po kiego wuja ten temat?

Chcesz za darmo analizę lub szkolenie?

E:

Mnie sie podoba tylko ta grafika. moge ukraść? Pewnie nie będę mógł, za mój wpis. :)

E:

A to, to jest dopiero czad na stronach :) Tworzenie stron internetowych - Xann Internet Solutions

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przypadek z Xaanem ciężko odbierać jako typowy, bo sami Googlarze najpierw za darmo rozreklamowali ten SWL na cały świat i ręcznego założyli dla przykładu, ale założyli na pewno nie za linki a za całokształt. Niema na prawdę o czym dyskutować filtr nie zdejmą, a będą wysyłać nowe linki z puli i tyle, bo to strona właściciela e-weba i tyle. Ja w ogóle dziwie się czemu BAna niema już dawno :D

......

Ty reklamując się jako od 10 lat prowadzący firmę, zajmujący sie pozycjonowaniem powinieneś wiedzieć jakie linki szkodzą tobie i twoim klientom.

...W takimn razie jest pytanie, po kiego wuja ten temat?.....

Już Ci wyjśniam w jakim celu jest ten temat.

Nie każdy prowadzi firmę pozycjonującą od 10 lat i nie każdy wie jakie linki szkodzą stronom internetowym, rozumiem że Ty założyłeś inaczej. Pozatym lubie się dzielić przykładami z innymi.

Szkoda że jak zwykle w temacie nie masz nic do dodania :/

Nie każdy prowadzi firmę pozycjonującą od 10 lat i nie każdy wie jakie linki szkodzą stronom internetowym,

Owszem, ale sporo prowadzisz firmę 10 lat i piszesz takie bzdety to wybacz....

rozumiem że Ty założyłeś inaczej.

Owszem, moja wiedza jak widzę wykracza poza Twoją. Także poza tą z Twoich szkoleń.

Pozatym lubie się dzielić przykładami z innymi.

Ja też prowadzę firmę świadczącą usługi marketingu internetowego i tez jestem zarządzającym.

Dla mnie takie wyznanie jest strzałem w kolano dla CEO firmy Xaan.pl

Szkoda że jak zwykle w temacie nie masz nic do dodania :/

Jak zwykle mam coś do powiedzenia. Jeśli nie zauważyłeś to powtórzę.

będąc właścicielem firmy zajmującej sie pozycjonowaniem, wstydziłbym się napisać taki art. Dostałem kilka filtrów, na swoje strony i strony klientów. Jednak nigdy nie pochwalę się gdyż to źle wskazuje na moje kompetencje i reputację.

dodam jeszcze, że SWL to samo zło.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

...

Owszem, moja wiedza jak widzę wykracza poza Twoją. Także poza tą z Twoich szkoleń.

....

UUU chalimy się kto ma dłuszego no gratuluje ale co to ma współnego z tematem ?

...

Ja też prowadzę firmę świadczącą usługi marketingu internetowego i tez jestem zarządzającym.

...

Żalisz się ? Chwalisz się ? nie rozumiem co to ma współnego z tematem ?

...

będąc właścicielem firmy zajmującej sie pozycjonowaniem, wstydziłbym się...

Czy rozmawiamy tu o Twoich uczuciach ?

Czy w ogółne rozumiesz o czym jest ten temat, móiwmy tu jakie linki naruszyły wytyczne google a nie o Tobie, jeżeli chesz pogadać o swojej wiedzy i swojej firmie to może załuż o tym temat bo to głupio tak wygląda :/

Komedia jak zawsze, ale... jedno jest zastanawiające... Jak osoba, która prowadzi szkolenia, między innymi o filtrach, zapobieganiu filtrom, wychodzeniu z filtrów, może nie wiedzieć jakie linki szkodzą a jakie nie?

Niezła autoreklama.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności