Skocz do zawartości

Wordpress duplicate connect

dzenus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.
Mam dla was nurtujące mnie pytanie.

Mając stronę postawioną na wordpressie na stronie głównej są skróty artykułów, czy w tej sytuacji jest wewnętrzny duplicate connect?

Jeśli zrobię Statyczną stronę główną, dalej mam ten sam problem w kategoriach.

Stąd następujące pytanie.

1. Czy to szkodzi przy pozycjonowaniu ? (myślę że tak)

2. Jak to ominąć?

Pozdrawiam

A kto Ci powiedział, że jest duplikacja ? Kategorie chyba różnią się treścią skrótów, strona główna też , co najwyżej trzeba kanonika ustawić na listingi kategorii

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

wewnętrzny duplicate connect?

"Duplicate content" :)

no właśnie się nie różnią

Prawidłowo dodane wpisy do kategorii nie powinny tworzyć duplikatów. Wszystkie wpisy masz w tych samych kategoriach? To po co Ci różne kategorie?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Możesz ustawić noindex, follow dla kategorii i problem rozwiązany. A co się tyczy skrótów artykułów, to możesz ustawić tak, że tylko na pierwszej stronie jest index a na kolejnych znowu - noindex, follow. Google z cała pewnością uwzględniło w swym algorytmie, aby nie deprecjonować strony głównej ze skrótami wpisów jako DC.

Nie trzeba niczego wyindeksowywać, bo to standardowy sposób wyświetlania zajawek na WordPressie. Problem występowałby w sytuacji, gdyby było wiele kategorii (albo tagów, bo to częściej one są źle wykorzystywane) po dosłownie 1-2 wpisy i tym samym byłoby sporo duplikatów identycznych list.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności