Skocz do zawartości

Zatrzymajcie monopol Google

SzlafRock

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kilka lat temu opublikowałem posta na paru forach prosząc o przykłady pozycjonowania strony klienta niezgodnego z treścią (przez firmę), do dzisiaj się nie doczekałem przykładu :D , ale nie w tym tkwi problem, problem tkwi w tym , że pozycjonując zasraliśmy internet :P i pieprzyliśmy takie kocopoły swoim klientom, że brzozy smoleńskie przy tym to pikuś....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wytłumaczenie z gatunku "po fasolowej muszę pierdzieć" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Goole to nie jest wyszukiwarka stron, tylko wyszukiwarka reklam.

Myślę, że to należy wszystkim uzmysłowić.

Ja bym tą myśl zmodyfikował - Goole to nie jest wyszukiwarka stron, tylko internetowa gazetka reklamowa.

Ponadto marketing internetowy podzieli los pozycjonowania przy dalszej ekspansji G, tylko chwilę później.

jeśli zamawiasz fotoksiążki to zapraszam tutaj: https://www.szablony.in/ fotoksiazki/

Obawiam się, że branża zabija siebie sama

Krzysiek nie zgodzie się, przypomnicie sobie początki.

Kiedy SEO tylko raczkowało, Google oficjalnie psiało, że czegoś takiego jak pozycjonowanie niema, jest to niemożliwe aby manipulować ich algorytmem.

Jak zarobki w branży sięgnęli poziomu kiedy nie można było już tego ignorować Google uznało, że myszy za bardo ponoszą się i kradną coraz więcej sera z spiżarni wymyślili i podrzucili trutkę.

Cześć myszy stalą się kanibalami i nazwala się czyścicielami lasu (ale byli to cieniasy co i sera nie wąchali), cześć przeszła na inna dietę, nieliczna cześć nadal kradnie ser ale już nie tak otwarcie i bardziej skomplikowanymi sposobami, cześć je ze śmietnika ale ciągle utrzymuje że je Czedar.

Na szczęście SER to nie główny składnik naszych obiadów, tak jak napisałem wyżej :D

Maxiu, ja miałem na myśli to w jaki sposób większość branży wykonuje robotę i dorabia do tego ideologię pieprząc przy okazji kocopoły ;)

Maxiu, ja miałem na myśli to w jaki sposób większość branży wykonuje robotę i dorabia do tego ideologię pieprząc przy okazji kocopoły ;)

No ale powiedz, co za różnica jak się ustawia strony Klientów, to te strony były na widoku, a ten cały śmietnik o jakim pisałeś wyżej, był tam, gdzie nikt nie wchodził. Dziś G karze nie za to jaka jest strona Klienta/hobbysty/czy kogo tam (tu są wyjątki, jak ktoś przesadzi, to prawidłowo że leci won), a za to, że ktoś w taki, a nie inny sposób ją tam "wstawił". To tak jak by policja karała okradzionego, że [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] go skroił. Jak firmy pozycjonujące zaśmieciły internet, to trzeba pozbyć się śmieci, przecież skoro tak doskonale wiedzą co jest nienaturalne, to kwestia spuszczenia tego do zsypu. Problem, że algo nie ma pojęcia co jest nienaturalne, a na sprzątaniu śmieci nawet jak by się dało G nie zarobi ani grosza :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Na szczęście SER to nie główny składnik naszych obiadów, tak jak napisałem wyżej :D

Maxiu, miałeś na myśli SERp ? ;) to jest właśnie to - prawdziwy marketing internetowy na dziś to nie tylko serpy.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

co za różnica jak się ustawia strony Klientów

żadna ;) , różnica tkwi tylko w ewentualnych konsekwencjach i dorabianej ideologii. Zwróć uwagę na te wszystkie łajthatowskie kocopoły ;)

a za to, że ktoś w taki, a nie inny sposób ją tam "wstawił". To tak jak by policja karała okradzionego, że [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] go skroił.

Tylko w przypadku jeżeli ktoś "pomógł" bez wiedzy dopieprzając linkami , ewentualnie w przypadku jak ktoś pierdzielił kocopoły o których była mowa wyżej a robił co innego ;)

Problem, że algo nie ma pojęcia co jest nienaturalne

IMHO, problem tkwi gdzie indziej - w "wartościowaniu" które jest rzeczą cholernie subiektywną ;)

Jak już od dawna chwaliłem promowanie Binga to mnie wyśmiewaliście, teraz widzę, że coraz więcej chętnych. Za rok jak tak dalej pójdzie to forum padnie jak i cała branża. Może jednak czas zacząć działać ?

Trzeba stworzyć forum. Na nim planowane działania podzielone na kategorie:

1. Publikacja materiałów uświadamiających, promocja przez facebooka, mailingi (sam udostęnie serwer i zabawki do mailingów) i inne źródła (ironicznie youtube).

2. Działania medialne (prasa) i polityczne (listy do odpowidnich organów EU).

3. Działania anty PR-owe (ich czuły punkt). Umieszczanie na zafiltrowanych stronach spejalnego bannerka pt "tej strony nie znajdziesz w google - dowiedz się dlaczego).
4. Miliony innych pomysłów.

Ktoś powie - głupi pomysł i nieskuteczny ?
76178_387730684645067_877604413_n.jpg?oh

ps. wiem, że teraz Polska to kraj, który praktcyznie nie istnieje (cytując izraelskiego klasyka), jednak pamiętajcie, że może przypadkiem a może nie udało się obalić miniony ustrój polityczny. Nie widzę teraz różnicy między okupacją google a okupacją oprzedniego ustroju. Tak samo szkodził i wyzyskiwał. Gdyby podejście było wtedy takie samo mielibyśmy teraz sytuację jak na Ukrainie. Mimo wszystko udało się. Wtedy strzelali, bili ludzi. Teraz wystaczy poklikać myszką, nie ryzykując niczym.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ktoś powie - głupi pomysł i nieskuteczny ?

Ten pomysł nie jest głupi i ja się przyłączę do jego realizacji. Masz 1000% racji w tym co piszesz.

Skoro większe medialne instytucje zaczynają uderzać do polityków to my ze swojej strony możemy zrobić podwaliny pod to.

Możemy też pójść dalej . Ja każdemu kilentowi, który przekroczy próg mojej firmy będę proponował binga, Powieszą banery że bing jest lepszy . To bagatela 6000 - 10000 osób rocznie. ( Mało ?) Niech każdy z nich powie 1 osobie że tu jest inna wyszukiwarka.

Od czegoś trzeba zacząć.

Jak my wypromujemy konkurencję to będą musieli się z nami liczyć. (Chociaż trochę)

Google wpieprzyło się Microsoftowi w systemy operacyjne. Dziwi mnie że mając już Binga nie chcą i nie robią mu marketingu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności