Skocz do zawartości

Zatrzymajcie monopol Google

SzlafRock

Rekomendowane odpowiedzi

Bing taka sama komercyjna firma wcale nie biedna, więc stwórz fundacje typu "świat bez Google" wtedy MS niech przeleje tam parę baniek na promocje w Polsce i z tej puli będziemy promować, a tak za darmo na rzecz MS to jakość mi się nie pali :D Za darmo to mogę promować polską nowo powstałą wyszukiwarkę, tak dla zasady aby pomóc.

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystko na raz - zakładamy organizację terrorystyczną do walki z frankensteinem, dzielimy sie na działy, każdy robi to co umie i jazda :)

Ja nie mam problemu z tym, że puszczę 30k maili dziennie a umiem zrobić to tak, że dojdzie nawet na gmaila :D

Myślałem też o akcji na FB (to można promować mailingami - mam bazę 2 mln firm) pt: nie zapłacę podatku dopuki google nie zapłaci. Na fb wyjaśnić, że google tylko za zeszły rok nie zapłaciło 320 mln zł podatku (mam te dane) i dlaczego ja mam płacić co miesiąc ? Oczywiście nie trzeba nie płacić - chodzi o to, żeby zebrać fanów i media się same tym zainteresują ;) A później tylko mała wzmianka, jak miesiąc temu eric shmidtt spotkał się z komorowskim i wszystko jasne - robi się medialna afera ;)

ps. kolejna akcja - oficjalnie zgłosić do odpowiednich organów o wniosek, który zakazuje google używania nazwy "wyszukiwarka stron" uzasadnienie (Wikipedia):

Wyszukiwarka internetowa (ang. search engine) to program lub strona internetowa, której zadaniem jest ułatwienie użytkownikom znalezienie informacji w sieci.

Następna akcja - wymuszenie zmiany regulaminu google: ma być taki sam dla wyników organicznych jak i reklam, Jeżeli strona została ukarana obniżeniem pozycji nie ma prawa pojawiać się w reklamach.

Kolejna akcja - promowanie narzędzia do blokowania reklam - co samo w sobie pokaże użytkownikom jak wyglądają wyniki organiczne bez reklam.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

rzeczy teoretycznie niemożliwe mogą stać się możliwe - czego dowodem jest ACTA

Większość użytkowników tego forum ma kontakt (np. poprzez stronę, bloga, listy mailingowe) do kilku czy kilkunastu tysięcy osób. W tym momencie dociera się do kilku milionów a takich ruch to "pożywka" dla mediów, które jeszcze bardziej go nagłośnią tym bardziej że ich interes coraz bardziej ograniczany przez G.

Warto więc wzajemnie udostępniać sobie linki odsłaniające "prawdziwą twarz G" aby móc je prezentować innym. Można ten wątek pokazać również na innych forach.

jeśli zamawiasz fotoksiążki to zapraszam tutaj: https://www.szablony.in/ fotoksiazki/

Jesteśmy na forum, które ma największą szansę na zmianę stanu rzeczy jeśli chodzi o wyszukiwarki w pl. Tak jak już pisano mamy dostęp do setek tysięcy użytkowników internetu. Ja optowałbym za facebookiem, strona z opisem jak działają firmy w internecie, jakie ponoszą koszta na reklamy, jak te koszta są wliczane w cenę produktów (!). Następnie jak postępuje google. Na koneic "prywatnośćć" w usługach google + opis jak wielką bazę posiada - google wie wszystko, może zrobić wszystko. Wnioski niech każdy wysnuje sam

Tylko jeszcze tego nie wykorzystaliśmy bo każdy ma swoje sprawy na głowie

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

nie nie żartuj :D

Taka akcja ma sens przy odpowiednim budżecie, pomysli jak pozyskać takie fundusze i od kogo wtedy może taka akcje mieć pozytywne sutki, bez kasy z Goggle nie da się walczyć.

Skoro media piszą o faciecie, który chce sądownie zostać uznanym za kobietę, to czemu o tym nie mieliby napisać? To nie ma być skuteczne, to ma być forma żartu, który na wesoło przedstawi problem :)

Skoro nie umiem leczyć, nie mam prawa nazywac się lekarzem, skoro google nie umie (a raczej nie chce) wyszukać, ie ma prawa nazywac się wyszukiwarką :)

Ja optowałbym za facebookiem, strona z opisem jak działają firmy w internecie, jakie ponoszą koszta na reklamy, jak te koszta są wliczane w cenę produktów (!). Następnie jak postępuje google. Na koneic "prywatnośćć" w usługach google + opis jak wielką bazę posiada - google wie wszystko, może zrobić wszystko. Wnioski niech każdy wysnuje sam

Prywatność powiadasz?? Optujesz za fejsbukiem - czyli z deszczu pod rynnę.. tam to dopiero jest "prywatność" - każda, nawet najmniejsza apka wymaga uzyskania do pełnych danych w profilu, listy znajomych i wuj tam wie co jeszcze.. obstawiam, że po treściach czatu profilowane są reklamy.. no i tak praktycznie to nie masz zielonego pojęcia jak te dane są wykorzystywane.. jedna wielka zagadka ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Nie zrozumiałeś mnie

optuję za facebookiem jako formą uświadamiania ludzi (fanpage) - ze względu na to, ze większość tam siedzi i pieprzy głupoty o niczym to może poczytać o google, a często dobry fanpage kończy się lawinowym lubie to

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Taka kampania społeczna ma sens. Może kilku osobom otworzy oczy. Chętnie dołączę się, mam doświadczenie w działalności społecznej czyt. za free. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja bym tego nie nazwał za free :)

- Jest w tym trochę patriotyzmu - w końcu skubią nasz kraj na ponad 320 mln zł rocznie, skubią małe firmy.

- Jest w tym działanie przyszłościowe - absolwenci studiów, młodzi ludzie mają marne szanse na rozkręcenie małej firmy, jeżeli coś co powinno być za darmo (dostęp do informacji) kosztuje absurdalnie dużo w adwords.

Nie wiem co jeszcze wymienić. Idea jest słuszna. Tyle :)

Jedna tylko kwestia - nie mam już siły być tym jedynym prowokatorem, potrzebuję kogoś, kto postawi takie forum, podzieli na odpowiednie kategorie i podeśle. Wtedy chętnie zrobię bannerek, powklejamy sobie w stopki na tym forum i zaczniemy zbierać ludzi do walki. Ze swojej strony oferuję:

- mailingi do kwadratu :)
- fanpage na facebooku (w zasadzie kilka)
- dużo pomysłów :)

- myślę też nad zrobieniem bota, który zharvestuje wszystkie firmy reklamujące się w adwords, do nich też można uderzać z informacjami typu: płacicie google za to, że nie potrafi was znaleźć ? Chyba coś jest nie tak. Nie musi tak być!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności