Skocz do zawartości

Zakup domeny typu konkretna-usluga-miasto.pl

pablo30

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

zastanawiam się nad sensownością zakupu domeny typu konkretna-usluga-miasto.pl lub konkretnauslugamiasto.pl, mimo, że posiadam w miarę dobrze wypozycjonowaną domenę z nazwą firmy (nazwafirmy.pl). W mojej branzy ta "konkretna usługa" jest najczęściej poszukiwaną frazą.

Podam przykład. Firma niech nazywa się mahakala.pl, powiedzmy, że jest nazwą drukarnii w mieście Poznań, a zastanawiam się nad zakupem domeny typu drukowanie-rollup-poznan.pl lub drukowanierolluppoznan.pl.

Czy posiadanie dodatkowej domeny wpłynie pozytywnie na znajdowalność moich usług?

Wystarczy zwykłe przekierowania na nazwafirmy.pl czy najlepiej stworzyć nową stronę, na której dopiero będą informacje z linkiem do strony nazwafirmy.pl?

W przypadku, jeśli zarejestrujemy domenę zawierającą słowa kluczowe to są to podwaliny pod pozycjonowanie. Wszystko zależy od konkurencji na dane frazy.

Rejestrując dobrą domenę jest zawsze szansa na dobre seo. Największym problemem zawsze jest znalezienie wolnego adresu :)

W przypadku, jeśli zarejestrujemy domenę zawierającą słowa kluczowe to są to podwaliny pod pozycjonowanie. [...]

To już nieaktualne dawno od wczoraj.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Google wciąż bierze pod uwagę EMD, tylko teraz za domenę z EMD można łatwiej fitr dostać. Każdy kij ma dwa końce. Dla domen EMD są inne strategie link buildingu.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności