Skocz do zawartości

H1 ma ujemny wpływ na stronę

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek, przeczytaj cały art ze zrozumieniem zanim wyciągniesz błędne wnioski ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Wg najnowszych badań

rosyjskich naukowców?

Wg mnie powyższa grafika pokazuje jedynie, co znajduje się na stronach będących w topach.

Równie dobrze mogliby podać, jakie litery występują najczęściej.

(Obstawiam, że "a", dlatego staram się jak najczęściej jej używać).

:D

nie dawałby ujemnych punktów za umieszczenie Adsense

Za samo umieszczenie nie, ale za nasranie reklamami jednozdaniowego tekstu na stronie już daje , czasami nawet banana ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Już jakieś dwa lata temu w niektórych przypadkach sprawdzało mi się lepiej wykorzystanie diva niż h1 jako sloganu głównego. H1 może działać ujemnie jak się przesadzi z nasyceniem keywordów. Ale to jak ze wszystkim. Wyważona proporcja nie powinna szkodzić.

Google nie dawałby ujemnych punktów za umieszczenie Adsense na stronie, przecież z tego żyją :)

Po raz kolejny (to samo było rok temu) 3/4 czytających whitepaper od SM (a w zasadzie patrzących na infografikę) myli zasadniczo dwa pojęcia - wpływ i korelację.

Np. wspomniany AdSense. Strony stosujące AdSense zazwyczaj są niższej jakości niż poważne serwisy i strony firmowe, które mają mocny brand i mogą sobie na inne formy zarabiania pozwolić. Są niższej jakości, więc statystycznie niżej rankują -> jest korelacja między stosowaniem AdSense i niższymi pozycjami, co nie oznacza, że AdSense sam z siebie wpływa na obniżenie pozycji.

Zajrzyj na moją stronę: https://www.szymonslowik.pl/ - znajdziesz tam blog z poradami dotyczącymi pozycjonowania i marketingu, a także informacje o tym, czym się zajmuję.

Tomek, a później tłumaczysz się, że tylko tytuł miał być chwytliwy ;-)

Przede wszystkim nie można mówić o negatywnym wpływie jakiegokolwiek czynnika rankingowego w sytuacji, kiedy analizie podlegają stosunkowo wysokie pozycje, a takimi jest całe top 30. Musieliby zbadać osobno top 30 od początku i od końca, żeby w ogóle próbować wyciągnąć podobne wnioski.

Poza tym, co ważniejsze, badane są elementy wspólne dla stron zajmujących wysokie pozycje, a nie elementy, które na 100% mają na nie jakikolwiek wpływ. Nie wprowadzaj innych w błąd, bo czasem wystarczy 1 post, aby młodsi stażem (i nie tylko) powielali to dalej bez zastanowienia i sprawdzenia. Co wychodzi nowy materiał w języku angielskim, zawsze znajdzie się ktoś, kto źle przetłumaczy albo zinterpretuje post i puszcza w świat ploty.

Panie i Panowie tak naprawdę ta infogafika pozatym że łądnie wygląda to zwykła propaganda i nie ma nic współnego z naszą żeczywiścią , jedynie może słyżyć jako tablica poglądowa dla gimnazialistów

No póki co sam jesteś gimnazjalistą z tego co widać...

Co do to tematu to brawo za świetny tytuł. Xann nadajesz się idealnie do Onetu i do tego jeszcze te byki w cytowanej wyżej twej wypowiedzi dają Tobie wysokie szanse do ekipy wcześniej wymienionego portalu internetowego.

E.:

Musiałem podkreślić jeszcze jeden byk. Dzięki kamilp7!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności