Skocz do zawartości

Multiwyszukiwarka

walkoś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

piotrek ma na kliki co w żadnym wypadku nie jest tylko jego pomysłem (system korzyści za kliknięcia w link poprzez usera odwiedzającego stronę stosuje dużo stron), więc chyba nie ma o co się kłócić, ale ty sobie zrób na odsłony uniq.

no cóż..... npisać coś, spoko, ale namalować - to nie potrafię :oops: jak widać zresztą... grafiki nie ma bo bardziej koncentruję się na tym jak zoptymalizować kod by szybciej wszystko działało, dobudować bazę fraz podobnych i zmiejszeniu transferu... grafik czy twórca pięknych layoutów ze mnie żaden..

no cóż..... npisać coś, spoko, ale namalować - to nie potrafię  :oops: jak widać zresztą... grafiki nie ma bo bardziej koncentruję się na tym jak zoptymalizować kod by szybciej wszystko działało, dobudować bazę fraz podobnych i zmiejszeniu transferu... grafik czy twórca pięknych layoutów ze mnie żaden..

Gdybym ja z kolei więcej miał czasu, z przyjemnością bym się pobawił.

Może jak czasu przybędzie, a Ty dalej nie zmienisz nic...

;)

Szy.

piotrek ma na kliki co w żadnym wypadku nie jest tylko jego pomysłem

Oczywiście, że pomysł zdobywania czekokolwiek za kliknięcia w odnośnik nie jest mój i nie mogę mieć nic przeciwko temu aby ktokolwiek z czegoś takiego korzystał

Podobieństwo jest jednak takie:

- w moolti zastosowany jest kluczowy pomysł webwweb w którym pozycja uzależniona jest od ilości punktów zainwestowanych w dane słowo kluczowe (w webwweb jest to nazwa podkategorii)

- mało istotne to punkty startowe oraz system zdobywania punktów

Różnice są takie:

- podstawą w webwweb są statycznie zachowane podstrony w postaci struktury katalogowej a w moolti za każdym razem wyniki są generowane dynamicznie

- webwweb to wyraźnie określona struktura katalogową (kategoria + podkategoria) a w moolti jest zestaw słów kluczowych i fraz na jednym poziomie

Po zapewnieniach że moolti nie będzie posiadało struktury katalogowej w zasadzie pozostaje mi tylko poprawiać działanie własnej wewnętrznej wyszukiwarki oraz pogratulować i zyczyć rozwoju serwisu, w którym zresztą sam się już zarejestrowałem ;)

Nie ukrywam, że satysfakjonujące byłoby dla mnie gdyby webwweb jakimś stopniu było inpiracją do stworzenia moolti ;)

P.S. jeśli mogę z doświadczenia coś podpowiedzieć to moim zdaniem system rejestracji w takich projektach jak moolti czy webwweb wymaga funkcji aktywacji konta oraz usuwanie nieaktywnych zgłoszeń. Wiem że to jakieś utrudnienie ale wówczas masz pełną gwarancję że nikt nie będzie nadużywał.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

mam kilka uwag dot. leyoutu:

- na stronie glownej dominuja w tej chwili reklamy google ads, moim zdaniem powinny byc gdzies z boku, nie tak agresywnie (heh otwieram moolti a tam cerebru na samym srodku)

- te same reklamy google pokazuja sie nad wynikami wyszukiwania - to moze wprowadzac w blad, czy reklamy sa wazniejsze niz wlasciwe wyniki? przemysl prosze ich ustawienie w serwisie

- sam pasek do wpisywania szukanej frazy jak dla mnie ginie w natloku elementow - a przeciez to on jest najwazniejszy - zobacz jak widoczny jest np w https://www.dogpile.com/

Moje spostrzeżenia w tym temacie:

jak mam stronkę pod kilka słów kluczowych to jak daje razem to nie wyszukuje na pojedyncze słowa. jak dałem oddzielnie to mi chyba wpis usunąłeś albo automatycznie kasują sie zdublowane. No szkoda, że trzeba się rejestrować - mógłby crawler wpadać i pobierać dane ze stronki, ale to już wymagałoby stworzenia jakichś funkcji liczących wartość stron pod dane słowo i ogólnie pracochłonne dla ludzi jak i serwerów. zresztą musiałoby to być pod każde słowo. no może niech zostanie tak jak jest, ale żeby można było podać ze 2 słowa kluczowe i działały one jako fraza oraz jako oddzielne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności