Skocz do zawartości

Multiwyszukiwarka

walkoś

Rekomendowane odpowiedzi

Piotrze, nie ukrywam ja z kolei, że Twój serwis był jednym z czynników, który zainspirował mnie do strworzenia moolti, choć od razu założenie było by była to wyszukiwarka a nie katalog, więc struktury katalogu mieć nie będzie.

Chodziło o serwis, który dawałby możliwość wyszukiwania danych dal normalnego usera wraz z możliwością darmowej reklamy dla ludzi chcących podnieść tak i zwykłą popularność swoich stron, jak i link popularity z "dobrych" w pozycjonerskim tego słowa znaczeniu stron. Stąd optymalizacja stron pod względem wyszukiwanych słów czy zapytań, stąd wyszukiwanie fraz podobnych czy kluczowa możliwość dodawania linków bezpośrednich. Zamierzam jeszcze dorobić statyczne adresy i parę innych udogodnień.

Co do layoutu - racja - mówiłem że Picassem nie jestem, do do reklam - zgadzam się, że są za duże, jednak z czegoś darmowy serwis żyć musi, więc zostaną na pewno lecz może w zmienionej formie.

Co do usuwania wpisów zdublowanych - jest bug, racja, dziś jeszcze zamierzam poprawić.

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
szukanie spamu nie jest tym sposobem - bo załóżmy, że nie będzie spamu - i jak ktoś te punkty ma zdobyć??

spam jest, byl i bedzie a punkty za tropienie badziewiarzy to moim zdaniem swietny pomysl :) nie uwazam tego za kablowanie... to tak jakbys kablowal MPO, ze ten a ten koles codziennie wyrzuca smieci przez okno a chyba nikt nie chce miec takich widoków wychodzac na balkon ;)

100 % popieram ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

w sumie racja - mnie chodziło o to, że nie jest to pomysł na permanentne zdobywanie punktów, choć po lekturze forum wnioskuję, że niektórzy tylko tym by się zajmowali :)

Wiadomą i logiczną rzeczą jest, że każda osoba przyczyniająca się do porawy działania serwisu (włączając w to zgłaszanie nadużyć) będzie premiowana w ten czy inny sposób, bo zamierzam wprowadzić jeszcze parę pomysłów poza punktami, ale to z czasem...

Nie twierdzę, też że spamu nie ma czy nie będzie - ja od dawna wiem, że raju nie ma........ w żadnej dziedzinie

walkoś

Gratuluje pomyslu.

Jezeli chodzi o spam to moja rada jest taka, zebys darowal sobie nawet zastanawianie sie nad obdarzaniem zyczliwych punktami. To co jest dozwolone dzisiaj moze nie byc jutro i tak caly czas.

Jedyne co mozna uznac za niepoprawne i co nie powinno byc w wyszukiwarce to spam typu soczysta.pl.

Dziękuję. Co do soczystej - takich wpisów tolerować nie będę - o czym napisałem w regulaminie. Może zbyt ostro potraktowałem smsowo-logowo-tapetowców ale to tylko i wyłącznie z obawy, że jutro będę miał 4 zyliony userów i wszyscy promują jedną stronkę...

Spam - jak spam wiadomo, że definicja jest płynna - w przypadku moolti jedynie o spamie "userowym" może być mowa, no chyba, że ktoś będzie mi robił wpisy o treści typu "ble, ble, ble, ble, ble, ble".... ale nie sądzę by ktoś miał takie pomysły, choś filterek pewnie jakiś zrobię :)

W regulaminie napisałem również, że każdy może mieć dowolną liczbę kont - co może się kłócić z tym co napisałem wyżej - precyzuję - wiadomo, że dowolność ma jakieś granice zdrowego rozsądku - tworzenie userów z automatu w dużych ilościach uważam jako próbę przeszkadania w pracy serwisu i będę z tym walczył - natomiast jeżeli dodanie kolejnego konta nie będzie utrudniało mi, lub komukolwiek z moolti korzystającego, pracy - nie ma problemu, jeżeli będą to konta aktywne, to znaczy jeżeli ktoś się tam od czasu do czasu będzie logował i dokonywał jakiś zmian - jest mile widziany.

Coś jednak jest z tą wyszukiwarką nie tak. Po stworzeniu kilku (testowo) takich samych ogłoszeń próba odjęcia punktów jednemu z nich powoduje zmianę ilości punktów dla wszystkich. Edycja jednego z nich spowodowała u mnie usunięcie jednego z ogłoszeń oraz odjęcię punktów. Warto by było to poprawić i prosiłbym o dodanie mi punktów, które zostały mi odjęte niewątpliwie w wyniku błędnego działania systemu.

Właśnie sprawdzam o co chodzi z tą edycją i usunięciem wpisu - niestety z braku wolnego czasu dziś mogę tego nie poprawić - chyba że zaistniała sytuacja taka, że zamknąłeś przeglądarkę podczas edycji - wtedy fakt, pozbędziesz się i punktów i wpisu.

Jeżeli tak się stało, punkty i tak Ci wyrównam, lecz prosiłbym o info, bo może mi to zaoszczędzić kupę sprawdzania i debugowania.

Co do dublowania wpisów - zapomniałem o tym napisać i zaraz to napiszę w panelu - wyszukiwarka ma być narzędziem jak najbardziej demokratycznym - tzn pozwalającym KAŻDEMU dopisanie się do wyników, więc praktyki powielania takich samych wpisów na jedno słowo (tzn para: ten sam link, to samo słowo) - swego rodzaju monopolizowanie danego słowa czy frazy będzie "premiowane" usunięciem wszystkich wpisów na dane słowo - choć i tak widzę tam buga, któego poprawić muszę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności