Skocz do zawartości

Dedykowany adres IP ? /Tani hosting na bloga

Seo.Uczniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w najbliższym czasie mam zamiar założyć bloga na wordpress. Oczywiście chciałbym go rozwinąć do ogromnego portalu w przyszłości :), ale na chwilę obecną potrzebuje czegoś dość skromnego z ewentualną możliwością powiększenia. Jedno konto e-mail, fantastico czy jakoś tak (do instalacji WP), może jeszcze jakieś bajery, ale raczej bez wodotrysków.

Na oku mam dwie firmy Kylos oraz webq. Muszę jeszcze sprawdzić czy znajdują się w Polsce, bo z tego co kojarzę to jest to ważne odnośnie pozycjonowania. Ale nurtuje mnie jeden zapis na ich stronach, czyli dedykowane IP za "tyle i tyle rocznie", a to już zmienia diametralnie cenę.

Z tego co pamiętam to takie IP też jest potrzebne pod względem SEO, czy może się mylę i można się bez tego obejść?

Może ktoś z was zna tanie hostingi na początek blogowania, w których najlepiej można wykupić pakiet na 3-6 miesięcy tak aby sprawdzić czy to będzie dawało rade (niestety, ale na chwilę obecną naprawdę krucho z kasą:(). Oraz taki hosting będzie posiadał możliwość ewentualnej rozbudowy.

Na jakie parametry powinienem jeszcze zwrócić uwagę podczas wykupu hostingu?

Pozdrawiam

Skorzystaj z promocji w Hoste.pl na Serwer Eco ( tu był link). Za około 60 zł brutto dostajesz:

- pakiet hostingowy (zlokalizowany w Polsce) na którym spokojnie odpalisz bloga,

- domenę .pl gratis,

- bezpłatną pomoc admina (zainstalują Wordpressa jak poprosisz).

A za rok będziesz decydował co dalej. Indywidulane IP nie jest Ci potrzebne, szczególnie gdy zaczynasz. Jak wymagania się zmienią, to zmienisz opcję serwera, dodasz IP itd. bez przenoszenia danych. Polecam.

multikonto

@ SEO Uczniak

1. Niema znaczenia gdzie jest serwer, dużo polskich firm hostingowych i tak ma serwery w DE, FR, UK geolokalizacja serwera niema żadnego znaczenia

2. Nie potrzebujesz dedykowanego IP

3. Potrzebujesz na początek zwykly szared hosting za 20-50 zł rocznie.

@grzecho & hoste.pl za multikonto BAN, na drugie konto dożywotnia moderacja.

hmmm ciekawa akcja z tym że serwer nie musi być w Polsce, Myślałem, tak przynajmniej wydawało mi się wcześniej, że jest to niemal że obowiązkowa sprawa pod względem SEO.

Dzięki za info.

Jakby ktoś miał dodatkowe informacje, np. hostingi których używacie to zapraszam do czynnego udziału w temacie:).

W sumie wczoraj trochę siedziałem nad tym, napisałem kilka maili i już mniej więcej wiem gdzie mogę szukać dostawcy, ale nigdy za dużo wiedzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności