Skocz do zawartości

Czytanie z DMOZ-a

damien

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś kto miał problem z powodu wpisu swojej stronki w katalogu DMOZ, tzn. się przez wpis spadł gdzieś na łeb na szyję bo Google nagle zaczęło czytać opis z katalogu, usunął swoją stronkę z DMOZ-a i czy to pomogło ???

Kiedyś był poruszany ten temat i właśnie jako pomysł na naprawę sytuacji było usunięcie właśnie z katalogu...

Czy ktoś dokonał takiego zabiegu i czy pomogło? Sam dziś uaktualniłem wpis tzn. się poprosiłem o usunięcie mojej strony no i pożyjemy zobaczymy

Czekam na odpowiedzi

Pozdrawiam

Sam bardzo poważnie się zastanawiam nad złożeniem podania o wypisanie mojej strony z dmoza - powód jest prosty - google pobiera opisy stron właśnie z opisu w dmozie - a jaki opis mam przy swojej a4t, to chyba widać :/

Jak wpisałem do kategorii swojego miasta swoją stronę firmową (a4t.pl) z normalnym opisem, to wyższy redaktor zmienił mi go na taki, jaki jest w kategorii biżuteria - na prawdę bardzo zachęcający opis do wejścia: "Oferuje kolczyki, bransoletki, pierścionki i naszyjniki."

Machines do it better.

Moje 2 strony od 3 lat w dmozie - 2 miesiace temu redaktor zmienił mi adresy z www.strona.xxx.pl na www.xxx.pl/strona - efekt - google przestał czytać denny opis z tego katalogu (oczywiście również zmieniony przez redaktórów swego czasu) a co do pozycji w google - ;) wreszcie sam szczyt - przeskoczyłem konkurenta .... i sąsiada z kategori w DMOZIE.... :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności