Skocz do zawartości

Jak zebrać URLe niezaindeksowanych podstron ?

Poczatkujacy1

Rekomendowane odpowiedzi

Hey
xxxxx.pl/..../profil.php?user=nazwa_użytkownika
Najczęściej wystarczyło w google wpisać:
inurl:xxxxx.pl/..../profil.php?user=
i dostawałem listę urli, jednak w tym przypadku wyszukuje kilkanaście z kilkuset możliwych, reszta jest nie zaindeksowana. Czy jest możliwość uzyskać listę urli tych podstron ?

Na razie to mi ktoś podpowiedział abym szukał programu typu BruteForce ale nie wiem czy to dobry pomysł.Moglibyście mi coś doradzić ?

Program tworzy:
- listę linków (Links Extractor);
- mapę strony dla Google в formacie xml (Google Sitemap / XML);
- mapę strony dla Yahoo (Yahoo map / Text);
- mapę strony w formacie HTML;
- mapę strony w formacie CSV;
- listę niedzialających linków (Failed URLs);

https://www.max-seo.pl/index.php/item/22-free-sitemap-generator.html

Wykorzystałem screaming froga już wczesniej, potem z sitemap generatora skorzystałem wraz z dodatkowymi fajnymi opcjami. (na pewno się przyda) Niestety nie wyszukuje tych stron pomimo że są one fizycznie, dopisze nick po .../profil.php?user= i mogę odwiedzić podstronę. Co mógłbym jeszcze zrobić ?

Nicki są unikalne, Xenu nic nie znalazł.

Przy wysyłałaniu pw jest okno z podpowiedziami, może z tym da się cos zrobić ?

https://security.stackexchange.com/questions/39930/automated-url-discovering

Próbowałem- n-stalkera, wfuzz, nikto dirbuster nie ogarniam tego a w nstalker cos mi nie idzie te discovery URL :(

Może możecie doradzić jakies nadzędzie które wygeneruje mi losowo nazwy nicków, wtedy będzie można dodawać je do URLa i sprawdzić czy podana podstrona istnieje i tak to zweryfikować?

Jak Ci żaden program do sitemap nie wylistował to znaczy,że profile nie są nigdzie podlinkowane w kodzie strony.

jak nie masz dostępu do bazy danych to podaj adres albo chociaż skrypt tej strony, to jakieś forum więc na 99% sposób bananas będzie działał: id_usera=n - tylko musisz odgadnąć regułkę htaccess

Witajcie, niestety ta dziedzina to dla mnie Mont Everest i nie doszedłem do niczego, jesli i wy nie dacie rady mi pomóc to sie poddaje.

skrypt to CashCrusader raczej, profile nie są po indeksowane na 100%. Próbowałem też różnymi operatorami google i znalazło troszkę więcej dzięki temu : inurl.domena.pl intitle lub intext:"Profil użytkownika" ale to wciąż kropla w morzu.

Zastanawia mnie też pytanie jak to jest że po powyższych operatorach wynalazło troszkę więcej stron z profilami których czesć nie powinna być zaindeksowana przecież?.

Ktos wspomniał o podlinkowaniu, tylko jak podlinkować adresy url których nie znam , czy linkować strony posrednie i liczyć że zaindeksuje profile, czy w ogóle ma to sens? Tak wiem pomogę jego stronie ale jak uzyskam te url profili to nie będzie problemu on daje mi cos ja jemu :)

i dostawałem listę urli, jednak w tym przypadku wyszukuje kilkanaście z kilkuset możliwych, reszta jest nie zaindeksowana

Zastanawia mnie też pytanie jak to jest że po powyższych operatorach wynalazło troszkę więcej stron z profilami których czesć nie powinna być zaindeksowana przecież?.

supplemental index

Tak wiem pomogę jego stronie

Jakoś dziwnie to zabrzmiało. Chcesz pomóc znajomemu, np. podlinkować jego forum? Jeśli tak, to powinien mieć dostęp z panelu do listy userów. Jeśli nie ma, to mozna wklepać kod php, by adres profilu wpisał się na listę, gdy zostanie odwiedzony przez kogoś/cokolwiek. IMO zresztą linkowanie profili w celu zaindeksowania ich prze Google to niezbyt mądry pomysł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności