Skocz do zawartości

Badania społeczne dotyczące linkowania

IdeaBest

Rekomendowane odpowiedzi

Inne strony które wymieniłeś - poza linkami do zlotów i programów partnerskich to ja tam naturalnych linków nie widzę albo mam zaćmę na oczy.

widocznie masz zaćmę. Nigdzie nie napisałem że linkują do mojej strony firmowej a napisałem że linkują do mojego bloga naturalnie :) A to że nikt nie łączy mojego bloga z moją stroną firmową to już moja zasługa :).

Jak ja rozmawiam z facetem który restauruje te klasyki od wielu lat i nikt nie zrobił mu naturalnego linka, albo ja prowadzę firmę już 17 lat i mówię ci uczciwie ze 3 do 4 sztuk jest naturalnych. Chcesz mi wmówić, że ludzie będą pisać o nas albo o tym co robi modrzew.

A dlaczego nie zrobisz np. bloga o profesjonalnej restauracji mebli ... Temat niszowy i ludzie szukają informacji co i jak. Jak nałapie naturalnych linków wrzucasz banner do firmówki i już masz "jakiś" ruch i więcej linków . Nie za bardzo ogarniam - lepiej płakac że ludzie nie linkują naturalnie czy pomyśleć co zrobić żeby linkowali naturalnie. Jak ludzie będą stałymi bywalcami Twojego bloga ( jeśli znajdą tam interesujące informacje !! ) to z ciekawości zerkną czym się zajmujesz "służbowo"

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak nałapie naturalnych linków wrzucasz banner do firmówki
To już nie będzie naturalne linkowanie. Sorry ale jak na swoim blogu dasz baner do swojej firmy to już nie możesz napisać że to naturalny link.

Ja nie płaczę tylko pokazuję nie realność stwierdzeń.

To że linkują do twojego bloga to jedno ale to nie są linki do producenta wizytówek. Jeśli ktoś na swoim blogu napisze peany na temat producenta skarpetek czy wizytówek i wstawi link to mówimy wtedy o naturalnym linku.

Jak ludzie będą stałymi bywalcami Twojego bloga ( jeśli znajdą tam interesujące informacje !! ) to z ciekawości zerkną czym się zajmujesz "służbowo"

Pomijając resztę dyskusji to jest bardzo dobry pomysł na zdobywanie linków, pracochłonny ale dobry. Jak się zacznie to za jakiś czas będą efekty.

To że linkują do twojego bloga to jedno ale to nie są linki do producenta wizytówek

rozmowa jest o tym czy istnieje coś takiego jak linki naturalne - moja odpowiedź jest taka że istnieje :)

Jak mi producent wizytówek zrobi zajefajną wizytówkę to co mi szkodzi się nią pochwalić ? No ale producent wizytówek musiał by się do mnie zgłosić i bezinteresownie "coś" zrobić i to nie bylejakiego ale ..... po co się trudzić jak można narzekać ;). Ale jak już producent wizytówek zrobi mi te wizytówki o wartości 20 PLN to chciał by za to banery na całym blogu :)

W moim wypadku połączyliśmy zabytkową motoryzację , blog modowy, auta do ślubu i fotografa w prosty sposób. Ładna dziewczyna mająca blog o modzie w epokowych ciuchach na moim motocyklu prowadząca orszak ślubny a ładne fotki robił fotograf :). Da się połączyć chyba wszystkie dziedziny jak się troszkę pomyśli .

W wypadku producenta wizytówek problem jest taki że .... wizytówki są bajecznie tanie i każdy kto ma ruch na stronach w tysiącach woli wydać te 50 zł niż reklamować wizytówki :/

Nie czytałem wszystkiego - może się powtórzę. Badań takich na pewno nie ma bo nie ma do nich weryfikowalnej metodologii i odpowiedniego środowiska badawczego - nie siedzisz przecież przy ludku i nie patrzysz co robi. A nawet jak byś siedział, to nie wiesz co dzieje się w jego głowie więc nie znasz jego intencji, emocji, celów i ogólnego nastawienia do świata. Więc nawet badane typu obserwacja jest koślawa z punktu widzenia metodologii. Innymi słowy: zagadnienie niesprawdzalne :)

Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe...

wizytówki są bajecznie tanie i każdy kto ma ruch na stronach w tysiącach woli wydać te 50 zł niż reklamować wizytówki

To pokaż mi link naturalny do sklepu z sygnetami albo złotymi łańcuchami ( nie mylić z łańcuszkami) To są już drogie tematy.

Tak naprawdę cena towaru i ilość produkcji nie ma znaczenia. Ludzie sami z siebie nie będą o tym pisać. Na pewno nie w Polsce i na Pewno nie na swoich blogach.

Ja nie narzekam pokazuję Ci tylko że jak zrobisz blog o cy..kach D...dy lub innych gwiazd lub o super unikalnej tematyce i nawet ktoś da link do tej strony a ty wstawisz tam swoje banery to do twojej docelowej strony nie prowadzą już naturalne linki. To że połączyłeś kilka branż to też nie jest naturalne bo albo namówiłeś te osoby do takiej współpracy albo sam to zrobiłeś bo ich albo siebie obsługujesz w tym zakresie.

Kolejny absurd. Poza waszą branżą wśród znajomych, rodziny czy znajomych znajomych, pracujących na etacie czy nawet prowadzących DG ile znasz osób prowadzących bloga bo ja pomimo ogromnej ilości znam 1 osobę i jestem nią ja. Wszyscy prawie mają FB, część ma G+, kilka osón pozostało gdzieś na nk, ale własny blog. Na forum udziela się może ze 3 osoby i to też raczej jako pytające a nie polecające.

Jeszcze raz powtarzam jak ludzie naturalnie by to robili o czym dyskutujemy to nie było by branży POZYCJONOWANIE. Skąd są copyraiterzy, pismacy blogów i postów na forach w takich ilościach. Właśnie stąd że takie usługi były potrzebne do pozycjonowania stron a nie dla zabawy

Kolejny absurd. Chcesz mi powiedzieć że do twojego bloga o motoryzacji pewnie w polskim języku niemcy powstawiali " wyjątkowo naturalne" linki na swoich stronach. Pewnie jeszcze mówią i piszą po Polsku i zrozumieli twojego bloga, zachłysnęli się informacjami i przelinkowali to naturalnie.

A facet który prowadzi warsztat, zatrudnia ludzi i robi zabytki nie może się dorobić naturalnego linka

Są rzeczy w które mogę uwierzyć i takie w które nie uwierzę. Pomysł jeszcze raz podkreślam fajny ale bez przesadyzmu nie każdy da się takiej fantazji ponieść.

@Up faktycznie temat jest nie dosprawdzenia.

Wiecej nie dyskutuję - Moje doświadczenia mówią, że jak nie zadbasz o swoją stronę ( mowa o normalnych biznesach) sam to na naturalne linki będziesz czekał jak krowa na gwiazdkę z nieba. Konkurencja będzie jadła bitą śmietanę i piła szampana a ty zdechniesz jak cieć pod płotem.

Pozdrawiam

To pokaż mi link naturalny do sklepu z sygnetami albo złotymi łańcuchami ( nie mylić z łańcuszkami) To są już drogie tematy.

daj mi taki to otrzymasz naturalny link .

Poza waszą branżą wśród znajomych, rodziny czy znajomych znajomych, pracujących na etacie czy nawet prowadzących DG ile znasz osób prowadzących bloga bo ja pomimo ogromnej ilości znam 1 osobę i jestem nią ja

ja w promieniu 1 km mam co najmniej 5 osób które mają blogi i kilkanaście firm ze stronami ( niestety bez blogów ). Poszukaj młodszych kolegów/koleżanek

Jeszcze raz powtarzam jak ludzie naturalnie by to robili o czym dyskutujemy to nie było by branży POZYCJONOWANIE

jak by ludzie myli sami swoje samochody nie było by myjni automatycznych . Ale niektórym się nie chce myć własnoręcznie.

Chcesz mi powiedzieć że do twojego bloga o motoryzacji pewnie w polskim języku niemcy powstawiali " wyjątkowo naturalne" linki na swoich stronach. Pewnie jeszcze mówią i piszą po Polsku i zrozumieli twojego bloga, zachłysnęli się informacjami i przelinkowali to naturalnie.

tak - wiele rzeczy można pokazać na zdjęciach :) . Taki prosty myk a działa .

A facet który prowadzi warsztat, zatrudnia ludzi i robi zabytki nie może się dorobić naturalnego linka

widocznie lepiej motory robi ;)

Wiesz co jedyne linki jakie ja zanalazłem to reklama kolesia którą ty albo on sam wepchnął w różne fora. Z naturalnymi linkami to one mają tyle wspólnego co mój kac w przyszłą sobotę z imprezą z dzieciństwa ;)

Możesz też napisać że nie umiem szukać linków ale ... to inna sprawa - stary jestem i mam zaćmę.

Jak się urodzę jeszcze raz to znajdę sobie młodszych kolegów. Na razie nic z tym nie zrobię - takie życie.

Te linki są tak naturalne jak i ten co ty wsadziłeś. Jak administrator mi da uprawnienia to dodam ci taki sam jeszcze jeden za darmo z pozdrwieniami i też będzie nienaturalny bo ironiczny....

kto lubi te czekoladowe ? Fajna strona na motor to już nie ten sezon. Chciał bym jeździć motocyklem, szczególnie takim nocnym jeźdźca - fajna pasja - przynajmniej motory pierdolla się zawsze tak samo, a stróny i pozycje zawsze inaczej .

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Czy znacie badania społeczne, socjologiczne, które określają zachowania ludzi w zakresie umieszczania linków ?

- jaki procent ludzi po zapoznaniu się z wartościową stroną linkuje do niej

- do jakiego typu stron najczęściej umieszczane są linki

- w jakich miejscach strony najczęściej umieszczany jest link

- w jaki sposób linkuj

- jaki typ anchorów używają

itp.

Psu na budę byłyby takie badania :)

Żadna strona nie ma pewnie "średniego" profilu linków ;)

A propos

Badań takich na pewno nie ma bo nie ma do nich weryfikowalnej metodologii i odpowiedniego środowiska badawczego - nie siedzisz przecież przy ludku i nie patrzysz co robi.

Zrobienie takiego badania nie stanowi żadnego problemu. Duże firmy poprzez takie badania sprawdzają zachowania ludzi i wykorzystają je w optymalizacji lub dystrybucji swoich produktów.

Psu na budę byłyby takie badania

Psy z pewnością nie zainteresują się takimi badaniami ale niektóre osoby chętnie by na nie zerknęły jak przystają zachowania ludzi do głównego kryterium wyszukiwarki G.

Większość osób wypowiadających się tutaj uważa, że naturalne linkowanie wartościowych stron ma charakter śladowy (setna, tysięczna czy też milionowa). Z drugiej strony padają stwierdzenia, że najczęściej w naturalny sposób są linkowane witryny z filmikami, ze skandalami, obyczajowe, z sensacyjkami. Gdyby usunąć wszystkie nienaturalne linki z internetu to wyszukiwarka G byłaby największym śmietnikiem mało wartościowych stron i szybko straciłaby swoją pozycję.

jeśli zamawiasz fotoksiążki to zapraszam tutaj: https://www.szablony.in/ fotoksiazki/

użytkowników internetu jest tak wielu i są tak różnorodni, ze całościowe badania nie miałyby większego sensu

jakie to głębokie ... Ale jak wykluczymy zwierzęta i boty korzystające z internetu to badanie będzie podobne do tego "co sądzisz o marihuanie" - ludzi jest tak wielu i są tak różnorodni że całościowe badania dadzą chociaż zarys wyników i o to własnie chodzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności