Skocz do zawartości

Demotywatory, kwejk itp. - Adsense albo inne reklamy.

Seo.Uczniak

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w planach otworzenie portalu podobnego do demotywatorów, kwejk'a, paker'ów itp.

Ale nie dokońca orientuje się jak to będzie wyglądało pod względem reklam. Mam kilka pytań, jeżeli można to prosił bym o odpowiedź:

1. Czy na takich portalach reklamy od google mają racje bytu?

2. Z tego co widzę to na demotywatorach są reklamy od adtrustmedia – czy polecacie tą firme i czy można osiągnąć podobne zystki do tych z adsense?

3. Może ktoś miał podobny portal i doradził by czy jedna reklama na górze, jedna na boku i jedna pomiędzy wpisami to było by za dużo czy nie?

4. Kwejk posiada reklamy z adsense, tam nie ma żadnych teksów, a więc google nie czepia się takich stron?

5. Jakie reklamy polecali byście do tego typu strony?

Pozdrawiam

Pomijając, że wątpliwe jest dostanie się do programu AdSense z tego typu stroną ze względu na brak treści oraz prawa autorskie to klikalność jest znikoma.

Lepiej sam testuj gdzie będzie najlepiej i nie rób tak jak ma 90% stron, bo uwierz mi, że ludzie szybko zapamiętają, że to są reklamy i prawie nikt nie będzie klikał.

Jakie reklamy będą tam dobre to nie wiem, ale na pewno skierowane głównie do dzieci i młodzieży. Można spróbować reklam płatnych za wyświetlenia, bo zazwyczaj te strony mają niesamowicie duży ruch, chociaż głównie ze społecznościówek.

AdSense odradzam i uprzedzam, że to szybka droga to bana, późniejsze tłumaczenia, że ktoś inny ma na takiej stronie reklamy wtedy nie pomogą.

Z tym adsense to chyba się nie zdecyduje :) Tak właśnie myślałem że może to być strzał w stopę.

Napisałeś że klikalność jest znikoma w takich portalach, oraz że ludzie zapamiętają że to są reklamy i nikt nie będzie klikał. Tym samym uważasz że takie portale mocno różnią się od innych (pod względem klikalności)? Jaki tam może być współczynnik klikalności i jak możesz to rozwiń swoją opinie na ten temat.

Klikalność bardzo,bardzo niska.

Na takim portalu musisz mieć naprawdę konkretny ruch żeby coś zarobić

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności