Skocz do zawartości

Branża SEO 2014 bez tajemnic - raport

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Była ankieta teraz jest raport" Branża SEO bez tajemnic"

Czy warto inwestować w pozycjonowanie? Ile zarabia się w branży? Praca w agencji czy na własną rękę? Przyszłość SEO to... Na te i kilka innych pytań odpowiadamy w raporcie.

całość raportu można pobrać "Branża SEO 2014" a przeczytać na stronce tu https://www.marketingowy.net/raport-branza-seo-2014/

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najciekawsza jest ta tabelka

Po tabelce można wnioskować, że dane do raportu były zbierane tu na forum. Dodatkowo wskazuje jakim jesteśmy zaściankiem jesli chodzi o seo.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Katalagowanie? Gdzie to się kupuje? :D

U 99% osób świadczących tutaj wraz z ich firmami usługi, co w tym dziwnego czy śmiesznego? to jak walenie bez gumy, jest ryzyko lecz jest efekt i zabawa ;) twój wybór ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

źródło

No widzisz Tomek ? Przydała sie "zjebka" od google, przynajmniej nauczyłeś sie poprawnie linkować :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak na taką branżę trochę małe zarobki zostały podane. Myślałem, że średnio przynajmniej 5 każdy wyciąga na rękę miesięcznie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@up może nie ta "próba" użytkowników ;)

/edit

@Xann rozjechałeś wątek ;/

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Po tabelce można wnioskować, że dane do raportu były zbierane tu na forum. Dodatkowo wskazuje jakim jesteśmy zaściankiem jesli chodzi o seo.

Fajnie byłoby jak byś rozwiną swoją myśl, chętnie się czegoś dowiem jak być niezasciankiem

Marketing internetowy dla firm

Przejrzałem raport i w sumie mam parę pytań:

• Pozycjonowanie / SEO - umowa zlecenie czy dzieło, która z nich bardziej pasuje? Osobiście wydaje mi się, że przy tego rodzaju działaniach bardziej pasuje zlecenie, chyba że ktoś tworzy stronę od 0
  • Osobiście też zdziwiony jestem, że tyle osób rozlicza się za pozycje, sam wole rozliczać się ryczałtowo, daje to klientowi super elastyczność pod kątem fraz, jak i strategią marketingową samej firmy
  • Cieszy mnie fakt, że ponad 90% wśród badanych skupia się na optymalizacji samej strony!
  • Co do przyszłości marketingu wydaje mi się, że przy polityce Google (spychanie naturalnych wyników w dół) bardziej należało by jednak zacząć skupiać się na linkach sponsorowanych, niż na samym SEO
  • Jestem ciekawy ilu z ankietowanych "edukuje" klientów, tak aby mogli oni zobaczyć potencjał jaki niesie ze sobą marketing w w Internetcie w tym w wyszukiwarkach
  • Wydaje mi się, że tak jak na końcu wspomina Cezary Lech coraz większy nacisk trzeba kłaść na całość działań reklamowych/marketingowych.
  • Nigdy nie można zapomnieć, że SEO to tylko ziarnko na piasku całego e-marketingu ;)

Pozdrawiam

Fajnie byłoby jak byś rozwiną swoją myśl, chętnie się czegoś dowiem jak być niezasciankiem

może chodzi o zbyt ograniczone horyzonty :P

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Najciekawsza jest ta tabelka :)

Dlatego właśnie widać mrozy... zzzzzz - Syberię bym powiedział.

PS. Dzisiaj już był jeden taki, który też mrozy widział i chciał dać innym zarobić bo sam nie może sobie poradzić :) Jak bym miał jakieś déjà vu?

wskazuje jakim jesteśmy zaściankiem jesli chodzi o seo.

i tu chyba pierwszy raz muszę się zgodzić z @Szlafrock

że średnio przynajmniej 5 każdy wyciąga na rękę

Do tego nawet nie dotarłem, bo nie lubię tracić czasu a czytanie tej "infografiki" to strata czasu jak dla mnie, ale jeśli jest tam poniżej 5k miesięcznie to wcale się nie dziwię, że taki mamy poziom SEO (żaden człowiek myślący nie robi za murzyńskie stawki a w SEO każdy inny jest skazany na wymarcie).

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności