Skocz do zawartości

Branża SEO 2014 bez tajemnic - raport

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie byłoby jak byś rozwiną swoją myśl, chętnie się czegoś dowiem jak być niezasciankiem

Proszę bardzo. Zrezygnować z katalogowania, z pisania na forach i komentowania na blogach.

Myślisz, że katalogowanie i smarowanie po forach to jest pozycjonowanie (już nie mówię o seo)? :) To jest pozycjonowanie dla gixxxsów, którzy później wypisują, że są wyniki zamrożone. Oczywiście nikogo nie chcę obrazić.

Teraz już wiesz.

PS.

Dodam jeszcze za free tajemną wiedzę. :D

Tę tabelkę należy postawić do "góry nogami" wówczas będzie skuteczne pozycjonowanie i będzie można mówić o SEO. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Prawdziwe SEO to jest tak na prawdę przedostatni punkt tej "infografiki" (jakoś mam uraz do prezentowania ludziom obrazków zamiast tekstu - to, że tekstu nie potrafi ogarnąć 90% społeczeństwa poniżej 25 roku życia to już wiadomo od jakiegoś czasu, ale żeby zniżać się do poziomu małpy...). Powiem wam, że od około pół roku nie dodałem ani jednego wpisu do katalogów, nie korzystam i nigdy nie korzystałem z żadnych "sociali", profilów itp. "trustrankowych linków". Fora, "precle" (tzn wp publiczne) tak, ale w znikomych ilościach. A co do swla to może Xann nam przytoczy moje statystyki dodanych linków na przełomie ostatnich paru miesięcy (kiedyś chwalił się publicznie ile to mam punktów i ile ich sprzedaje). Tak na prawdę zapomniałem jak się dodaje linki do swla a punkty które jeszcze mam... już lecą po równi pochyłej i na pewno nie będą odbudowywane.

Już widzicie jak wygląda przyszłość SEO. Sami sobie nasraliście do ogródka i jak nie potraficie wychylić dzioba poza dotychczasową oborę to zadławicie się gnojówką, którą sami wydaliliście (dla tych, którzy nie "załapią" przekazu wyjaśniam, że chodzi o disavow).

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To jest pozycjonowanie dla gixxxsów, którzy później wypisują, że są wyniki zamrożone. Oczywiście nikogo nie chcę obrazić.

to czy taki typ pozycjonowania jest dla gimbazy czy dla dorosłych - zostawmy osądowi wyszukiwarki. Jak komuś dobrze idzie katalogowanie i ma efekty - widocznie lepiej robi to od innych, tak samo z preclami czy swlami. Jak ktoś ma wzloty i upadki ( koniecznie razem ) to widać że próbuje i eksperymentuje, jak ktoś ma mrozy to leci na stereotypach i nawet nie chce mu się zmienić 2 zdań na stronie, woli narzekać na mrozy. Problemem dzisiejszego seło jest to że wiekszość patrzy na wzrost pozycji obserwując przyrost linków . Jak przyrost linków jest duży a pozycje nie wzrastają to są mrozy ( zapominając o tym że na pozycję wpływa ponad 200 różnych czynników )

Jak przyrost linków jest duży a pozycje nie wzrastają to są mrozy ( zapominając o tym że na pozycję wpływa ponad 200 różnych czynników )

Ni chu... że tak powiem :) Błądzisz.

839_1304535706.jpg

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Hmm czytam jeszcze raz i widzę:

Jak komuś dobrze idzie katalogowanie i ma efekty

Uważasz, że przy katalogowaniu do super listy Cezzego można mieć efekty... niezły joke ;D (innych katalogów nie biorę pod uwagę, bo to przecież standardowe dno, jak to już tutaj niejednokrotnie było napisane).

tak samo z preclami czy swlami

Hmmm. Precle i swle dostępna dla ludzi z tego forum (czyli 99% użyszkodników) to przeważnie ta sama lista kupiona od gergiego, którego można w 3 min sharvestować... :olaboga:

Jak ktoś ma wzloty i upadki ( koniecznie razem ) to widać że próbuje i eksperymentuje, jak ktoś ma mrozy to leci na stereotypach i nawet nie chce mu się zmienić 2 zdań na stronie, woli narzekać na mrozy.

Tutaj nie ma czego komentować, bo niby co?

a nie ostatnie 2 linijki

2 ostatnie linijki były warte skomentowania, reszta jak wyżej. Coś jeszcze chcesz powiedzieć?

Uważasz, że przy katalogowaniu do super listy Cezzego można mieć efekty

nie znasz innych katalogów których nie ma na liście ? Reklama rulezzz no nie ? ;)

Hmmm. Precle i swle dostępna dla ludzi z tego forum (czyli 99% użyszkodników)

No tak - bo przecież nikt nie może sam sobie zrobić precla ..........Jeśli czegoś nie umiesz nie sądź że inni też nie umieją ...

Tutaj nie ma czego komentować, bo niby co?

2 ostatnie linijki były warte skomentowania, reszta jak wyżej

a więc wracając do sedna

Coś jeszcze chcesz powiedzieć?

Jak już do Ciebie dotrze że nie wszystko trzeba/mozna dostać gotowe a można zrobić samemu lepiej to już nic :P

ps. lista Cezzego ...myślałem że choć trochę ogarniasz katalogi będąc właścicielem kilkudziesięciu ...Dla mnie ta lista straciła na wartości jak zobaczyłem "ostatnie uaktualnienie" gdzie były katalogi na domenach z odzysku ...........bo autor opiera się na danych z majestic i ahrews ...

można zrobić samemu lepiej

Można znaleźć samemu taniej.

Reszta wątku raczej do wyczyszczenia, po nocnej dyskusji z Bogusiem na jego poziomie ;)

To też trzeba umieć

Boguś, zostań w politycznych, bo z linkami itp. sprawami to masz tyle wspólnego co ja z kurami.

Pomyśl... lepiej płacić prostytutce, czy iść na imprezę, gdzie za darmo wyrwiesz ruchanie? 5 min refleksji i będziesz wszystko wiedział.

O przepraszam, nie zauważyłem, że pisałeś o linkach a, że z kur .. mi, miałeś nie wiele wspólnego to wiem.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

dziecinne wypowiedz

Mówisz, że zniżam się do Twojego poziomu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności