Skocz do zawartości

adsense, podatki w polsce a zagranica

pandha

Rekomendowane odpowiedzi

witam. czy ktos moze udzielic mi informacji na taki temat. mieszkam zagranica, pracuje i place podatki w anglii, oczywiscie w polsce chca bym placil roznice. staram sie o przeniesie tzw interesow zyciowych do anglii. no i tu jest problem. czy za adsense normalnie sie placi podatki? czy ktos wie jak to wyglada? bo jak sie dopatrza ze jednak cos tam place w polsce to nie uznaja mi iz do tego kraju nie wroce i bede musial placic kilkanascie tysiakow podatku co jest totalna bzudura.. wyslalem do googla o zmiane adresu na uk, ale jakos sa problemy...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

witam. czy ktos moze udzielic mi informacji na taki temat. mieszkam zagranica, pracuje i place podatki w anglii, oczywiscie w polsce chca bym placil roznice. staram sie o przeniesie tzw interesow zyciowych do anglii. no i tu jest problem. czy za adsense normalnie sie placi podatki? czy ktos wie jak to wyglada? bo jak sie dopatrza ze jednak cos tam place w polsce to nie uznaja mi iz do tego kraju nie wroce i bede musial placic kilkanascie tysiakow podatku co jest totalna bzudura.. wyslalem do googla o zmiane adresu na uk, ale jakos sa problemy...

wymelduj się z Polski, jak nie będziesz zameldowany, a tym bardziej nie będziesz faktycznie mieszkał w Polsce, to US może Ci co najwyżej naskoczyć:)

na Twoim miejscu zostawiłbym dochody AdSense w PL, dał zlecenie do mBanku i się nie przejmował US

• 3 tygodnie później...

interesuje mnie te fakt... kurcze jak by sie wymeldowac to masz spokoj ze wszystkim.... nie jestes obywatelem polski.

zarabiajac nie placisz podatku - tak to rozumie.

obywatelem jesteś nadal - dopóki nie zrzekniesz się obywatelstwa, ale już samo wymeldowanie się może spowodować ewentualną trudność namierzenia Cię przez fiskusa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności