Skocz do zawartości

Aplikacja mobilna i hosting

brylcio16

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! To mój pierwszy post na tym forum, także witam wszystkich :)

Otóż mam aplikację mobilną, która pobiera wyświetla i pobiera obrazy z serwera. Obrazy są w HD więc zużycie transferu leci dość szybko (przez 3-4 dni zużyte 25GB). W bazie zapisuję ilość ściągnięć danego obrazu, więc baza nie jest rozbudowana a i skrypty php wysyłają tylko json'a, więc nie ma strony internetowej.

Teraz moje pytanie - jaki hosting wybrać? Mam zamiar zrobić jeszcze kilka aplikacji, które będą używały serwera a nie wiem tak naprawdę jak to wygląda w takim przypadku. Appka nie ma aktualnie dużo pobrań - ogólnie 1000 a aktywnych instalacji jest 700.

Pierwszy raz ogólnie będę wystawiać coś na serwer, nawet strony internetowej nigdy nie wystawiałem, stąd nie bardzo wiem z czym to się je. Nie wiem jak dużo pamięci będzie zżerać wykonywanie takich skryptów i procesora itp.

Zastanawiałem się nad opcją W10GB z linuxpl.com, pytałem adminów, użycie procka "nieograniczone" a pamieć na skrypt to 256MB.

Liczę na zrozumienie mojej lekkiej zieloności w temacie i na pomoc :D

Dzięki z góry :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności