Skocz do zawartości

Humm, chbya cos sie zmienilo w narzedziach googla

jamesisko

Rekomendowane odpowiedzi

Witm,

tak jak to zwykle roibilem, stronka klienta ladnie zoptymalizowana, mod_rewrite.. pozostalosci typu

urle z parametrami usuneite narzedziem googla

i bylo juz b. ladnie. Wysoka pozycja itp, itd

.

Podkusilo mnie jednak by jeszcze dopiescic..

site pokazywalo ze jest stobie

https://www.domena.pl

i tuz pod nia

https://domena.pl

bez tego www..., kiedys chbya matt na tym swoim blogu pisal ze to nie jest za dobrze.. wiec

napisalem kodzik maly ktory gdy jest www to meta taki googlowskie by indksowal, gdy ne ma www

by utsawil metatagi googlowskie do usuwania strony.

No i usunaal bardzo ladnie ta strone bez www

ALE I ku**a WYWALIL TA STRONE Z WWW - CALA PIEKNA POZYCJA POSZLA .. na spacer.

DO TEGO PODSTRONY ZOSTALY ALE GLOWNEJ NE MA ;)!

nie wiem pisalem do googla - odeslali mi maila ktory keirowal na ich strony - no to pocyztalme ale tego to tam nie bylo przypadku.

Macie jakis pomysl?

Gdzie by tu uderzcy co by przywrocili ta strone z www - nie poraz pierwszy to robilem, zawsze bylo cacy.. takie rutynowe dzialaani - az mnie teraz normalnie ... hehe

ale po co takie kombinacje ci były. wystarczyło zrobić przekierowanie 301 i po sprawie by było a i przy okazji 100% bezpiecznie

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Bo zawsze tak robilem i bylo b. szybko

ku**a i znalazlem

https://www.google.pl/support/bin/answer.py...=3875&topic=365

tlko cos nie wydaje mi sie zeby to od dawna funkcjonowaleo bo jeszcze tydzien temu w ten sposob dwie domeny wyczyscielm z urla bez www i maja sie b. dobrze.

No jasna , a juz mialem fakture slac..

nic jakas podstrone trzeba bedzie pozycjonowac.. fu*k

Ale kurde, to dlaczego mi ladnie poszlo ok 8-9 dni.. domena z www smiga piknie, bez www nie ma jej w googlu.

Dlatego na pewniaka to sbie zroibilem i stad moje zdziwienie.

Eh, moze przywroca .... w kilkanasice miejsc napilem ;)

jak nie to heh, nie jest to naszczescie glowna domena klienta .. firmowa, taka dodatkowa ;)

ale i podstrony tez mozna wrzucacc;)

tlko kurde.. same podstrony w wyinkach bez strony glownej.. tak troche glupio wyglada

KUrde.. cos nie moge przezyc - cudnie to wyglada takie site.. piec podstron na krzyż i żadna nie jest domena główna.

A tak sobie mysel, taka domena wyindeksowana bedzie pomijana przez googla?

Czy tez bedzie po niej lazil?

Druga sprawa, pisza ze na ok 180 dni, czyli on jakby jest w googlu tyko sie nie pokazuje czy calkowicie ja wypierdzielaja?

Bo jesli tlko ja ukrywaja, i bot bedzie po niej chodzil, to jakies przekierowanie moze cos jeszcze z tej domeny przeniesie na podstrone.

Z drugiej storny - kuzwa moze przeniesc usuniecie - humm, takie pytanie z ciekawosci bo juz nic przy tym nie grzebie

james poczekaj troszke.

Ostatnio na kilku domenach mialem dziwne sytuacje w google.

Domeny do tej pory indeksowane z www. domena. pl zaczely pojawiac sie na przemian z domena.pl

Znerwilem sie strasznie bo na nich akurat zapomnialem umiescic przekierowanie z bez www na www wiec udalo mu sie to zaindkesowac, ale po kilku dniach jak zablokowalem mu mozliwosc indeksowania stron bez www strony i adres glowny sie unormowal.

O dziw mialem tak na wielu domenach.

Nastepnie obseruwje sobie logi, nigdy nie linkowalem do podstron bez www, odpalilem wczoraj nowa domena, dajac do jej podstron linki np www. domena.pl / podstorna .html mimo ze nie mogl google znalezc innego linka od wczoraj jego indeksacja wyglada nastepujaco: https:// domena.pl /podstrona. html

i prawde mowiac nie mam pojecia dlaczego google nie idzie po linku z www tylko jakby kasowal przedrostek przed domena i szedl po linkach do http;// domena.pl podstrona. html

Tak czy tak zaczekaj, na kilku domenach tak mialem zablokowalem mu jedna wersje ktora nie pozycjonowalem i po okolo 7 dniach wrocilo wsio do normy.

generalnie google zaczelo mocno przenosic pozycje z przekierowania, mialem nieczynna domene https://www.sempo.pl na ktorej zrobilem sobie przekierowanie do szook.pl

sempo.pl na glupie slowo sempo bylo zawsze gdzies na 11 pozycji, gdy domena zostala przekierowana na haslo sempo na okolo 3 pozycji pojawila mi sie domena szook.pl - czyli docelowa domena nie osiagnela takie pozycji jak ta po przekierowaniu.

https://www.google.com/search?sourceid=navc...GGLG:en&q=sempo

Przeanalizowalem sobie logi z dnia dzisiejszego na jednej ze starych domen, googlebocik indeksuje nowe podstronki ale co dziwniejsze smiga po urlach ktore istnialy okolo 18 msc temu.

Nigdzie nie pozostala tego typu wersja zeby mogl pobrac linki i tak indeksowac, wiec jakby googlebocik ma bardzo bardzo stara baze podstron ktore posiadal w indeksie, pogubil i sprawdza ktore jeszcze zyja a ktore nie, dopiero pozniej leci po nowych, czyli jakby priorytetem bylo dla niego odzyskanie starego indeksu ktory jak widac nie wie czy istnieje czy nie - ale widac tez ze ewidentnie sie im wsio pokopalo, bo wisi mi masa domen z przed roku ktore sa nieczynne a w indeksie są.

Mam podobny problem:

1. U klienta Zastalem strone (zindeksowana w google) domena.pl PR2 (4 podstrony)

2. Zrobilem nowy site i wrzucilem na serwer

3. Zindeksowala sie strona www.domena.pl podczas gdy stara domena.pl byla wciaz w indeksie

4. Po jakims czasie przekierowalem wszystko z domena.pl na www.domena.pl i robot chodzil jak mu pokazalem, ale caly czas bral najpierw adresy domena.pl

4. Strona zindeksowala sie elegancko (na jakis miesiac) (ok 100 podstron)

- wyniki zawierajace domena.pl wciaz byly w indeksie ale jako Supplemental

5. Po jakims czasie pojawil sie PR2 na www.domena.pl

6. Strona wypadla prawie cala z indeksu (zostalo 5 z www.domena.pl i 4 stare nieistniejace (ale przekierowane 301) z domena.pl

7. I potem przez miesiac czasem wskoczy podstrona linkowana z zewnatrza na niecaly dzien i pipa

8. Robot chodzi po stronie jakby normalnie

9. Chce to znormalizowac wiec pomyslalem, ze wroce do domena.pl wiec ustawilem przekierowanie.

10. No i oczywiscie chce by google zindeksowalo wszystkie moje podstrony (ok. 100)

Co robic? Jaka jest przyczyna takiego zachowania google na mojej stronie?

Co robic

Nie panikować, tzn zdecydować się na www lub bez i konsekwentnie stosować przekierowanie. W czerwcu mija pierwsza rocznica zapaści indeksów G - rób swoje, nie przejmuj się anomaliami, bo sprzątanie tego burdelu zajmie im jeszcze sporo czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności